Ο Sabato De Sarno αναλαμβάνει ως νέος Creative Director του οίκου Gucci

Η πρώτη συλλογή του De Sarno θα κάνει ντεμπούτο στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου τον Σεπτέμβριο του 2023.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μια νέα εποχή στον κόσμο της μόδας σηματοδοτήθηκε το πρωινό του Σαββάτου (28/1), με την Kering και τον οίκο Gucci να κατονομάζουν τον νέο Creative Director του luxurious brand. Όπως ανακοινώθηκε ο Sabato De Sarno αναλαμβάνει τα ηνία του Δημιουργικού Διευθυντή, αντικαθιστώντας τον Alessandro Michele, ο οποίος αποχώρησε από τον ιταλικό οίκο στα τέλη του περασμένου έτους. Η πρώτη συλλογή του De Sarno θα κάνει ντεμπούτο στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου τον Σεπτέμβριο του 2023.

Ο Sabato De Sarno, ο οποίος εφεξής θα αναφέρεται στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του οίκου, Marco Bizzarri, μεγάλωσε στη Νάπολη της Ιταλίας και ξεκίνησε την καριέρα του στην Prada το 2005. Σύντομα μεταπήδησε στην Dolce & Gabbana, πριν ενταχθεί στον Valentino το 2009, όπου κατείχε θέσεις ευθύνης, ενώ τελικά διορίστηκε Fashion Director επιβλέποντας τόσο τις ανδρικές όσο και τις γυναικείες συλλογές.

Ο Marco Bizzarri, Πρόεδρος και CEO της Gucci, σχολίασε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Sabato θα ενταχθεί στην Gucci ως νέος Creative Director του οίκου, ένας από τους ρόλους με τη μεγαλύτερη επιρροή στη βιομηχανία της πολυτέλειας. Έχοντας συνεργαστεί με αρκετούς από τους πιο γνωστούς οίκους πολυτελούς μόδας της Ιταλίας, φέρνει μαζί του μια τεράστια και σχετική εμπειρία. Είμαι βέβαιος ότι μέσα από τη βαθιά κατανόηση και την εκτίμηση του Sabato για τη μοναδική κληρονομιά του Gucci, θα ηγηθεί των δημιουργικών ομάδων μας με ένα ξεχωριστό όραμα που θα βοηθήσει να γραφτεί αυτό το συναρπαστικό επόμενο κεφάλαιο, ενισχύοντας το κύρος της μόδας του Οίκου και αξιοποιώντας παράλληλα την πλούσια κληρονομιά του".

Με την σειρά του, ο Sabato De Sarno δήλωσε χαρακτηριστικά: "Η εταιρεία Gucci είναι ένας από τους πιο σημαντικούς οίκους που έχει δημιουργηθεί. Είναι μεγάλη μου τιμή να αναλάβω το ρόλο του Δημιουργικού Διευθυντή του Gucci. Είμαι υπερήφανος που θα ενταχθώ σε έναν Οίκο με τόσο εξαιρετική ιστορία και κληρονομιά, που με τα χρόνια μπόρεσε να υποδεχτεί και να διαφυλάξει αξίες στις οποίες πιστεύω. Είμαι συγκινημένος και ενθουσιασμένος που θα συνεισφέρω το δημιουργικό μου όραμα για το brand".

Ο Sabato De Sarno αναμένεται να ξεκινήσει στη νέα του θέση μόλις ολοκληρώσει όλες τις υποχρεώσεις του στον τρέχοντα ρόλο του.

Διαβάστε Επίσης