Τα κομψά πλεκτά που θα σας κρατήσουν ζεστές στο κρύο

Τα πιο κομψά πλεκτά ρούχα για τον χειμώνα.

Όσο περισσότερο χαμηλώνει η θερμοκρασία και οι καιρικές συνθήκες προβλέπουν χιόνια και βροχές τόσο περισσότερο μεγαλώνει η ανάγκη για να δημιουργήσετε μία ολοκληρωμένη συλλογή από cozy ρούχα. Ποια είναι αυτά; Η πρώτη σκέψη, άρα και η πιο σωστή, είναι τα πλεκτά. Ζακέτες, πουλόβερ, γιλέκα, φορέματα, ζιβάγκο, παντελόνια, μπλούζες σε ζεστές πλέξεις αναλαμβάνουν να σας κρατήσουν ζεστές όσο κρύο κι αν έχει. Εκτός από την προστασία ωστόσο, φέτος τα πλεκτά ρούχα προσφέρουν και μοναδικό στιλ, αφού τα σχέδια ποικίλουν τόσο πολύ σε αποχρώσεις και μοτίβα που είναι δεδομένο πως θα ανακαλύψετε τα σχέδια που ταιριάζουν με το ντύσιμό σας. 

Διαβάστε Επίσης

Πώς θα φροντίσετε σωστά τα πλεκτά ρούχα;

#1 

Είναι σημαντικό να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές με τις κλωστές που προεξέχουν στα πλεκτά ρούχα και να μην τις τραβάτε, καθώς το ρούχο σας ενδέχεται να καταστραφεί. Αυτό που είναι προτιμότερο να κάνετε είναι να περάσετε την κλωστή από το σημείο που έχει δημιουργηθεί το τράβηγμα και στη συνέχεια να τη σταθεροποιήσετε με έναν κόμπο. Προσοχή όμως, μην κόψετε την κλωστή που περισσεύει, αφού μπορεί να συμβεί κάποιο ατύχημα.

#2

Εξίσoυ σημαντική είναι και η αφαίρεση των χνουδιών. Τεντώστε το σημείο που έχει χνούδια ή κόμπους και προσπαθήστε να τα αφαιρέσετε, τραβώντας τα πολύ προσεκτικά. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα μικρό ψαλίδι, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να είστε ακόμα περισσότερο προσεκτικές.

#3

Κάτι επίσης πολύ σημαντικό είναι να κάνετε σωστό πλύσιμο. Είναι προτιμότερο να κρατήσετε τα πλεκτά ρούχα σας μακριά από το πλυντήριο, αφού οι γρήγορες στροφές και το στύψιμο ενδέχεται να αλλοιώσουν την πλέξη και την υφή του. Αντ'αυτού προτιμήστε να τα πλύνετε στο χέρι, τοποθετώντας τα σε μία λεκάνη με νερό και απορρυπαντικό, το οποίο θα είναι ειδικό για μάλλινα. Ο χρόνος που θα μείνουν τα πλεκτά ρούχα στο νερό δεν πρέπει να ξεπερνά τα τριάντα λεπτά. Αφού τα στραγγίξετε πολύ καλά, απλώστε τα σε κάποια επιφάνεια και μην τα κρεμάσετε, αφού αυτή η τακτική θα χαλάσει τη γραμμή τους. 

Editor's Picks

Πλεκτό ζιβάγκο από κασμίρ Falconeri

Πλεκτό πουλόβερ Tommy Hilfiger

Πλεκτό φόρεμα Calvin Klein

Πλεκτό γιλέκο Cos

Ζακέτα με πλέξη ριμπ H&M

Πλεκτό παντελόνι σιγκαρέτ Massimo Dutti

Πλεκτό φόρεμα Aexae

Πουλόβερ Toteme

Πλεκτό πουλόβερ Zara

Πλεκτή φούστα Chloé