Οι καλύτερες μπότες για να φορέσετε όταν χιονίζει

Οι μπότες που θα σας εξασφαλίσουν ασφάλεια και ζεστασιά όταν έξω έχει χιονίσει.

Οι καιρικές συνθήκες παίζουν καθοριστικό ρόλο στον τρόπο που θα ντυθούμε. Το κρύο του χειμώνα προτάσσει, βεβαίως, κομμάτια που θα μας κρατήσουν προστατευμένες από τις χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ ειδικά όταν έξω βρέχει ή έχει χιόνια θα πρέπει να γίνουμε ακόμα πιο συγκεκριμένες στις επιλογές μας και να καταφύγουμε στις "ειδικές κατηγορίες" ένδυσης που περιλαμβάνουν από αδιάβροχα, αντιανεμικά και ισοθερμικά πανωφόρια, αξεσουάρ όπως σκούφοι, earmuffs ("αυτάκια"), γάντια και κασκόλ, τα οποία καλύπτουν τα μέλη του σώματος που μένουν εκτεθειμένα, ζεστά πλεκτά και φυσικά, παπούτσια που εξασφαλίζουν σταθερότητα στο περπάτημα και προστασία από την υγρασία που μπορεί να εισχωρήσει στο πόδι. 

Η μόδα, μάλιστα, έχει φροντίσει όλα αυτά τα κομμάτια, που συνήθως βρίσκουμε σε συλλογές που φιλοξενούν τα brands που εξειδικεύονται στο ντύσιμο για δραστηριότητες όπως το σκι ή ορειβασία, να τα εντάξει και στο στιλ που αφορά το ντύσιμο στην πόλη. Δεν έχει περάσει εξάλλου πολύ καιρός που το "après-ski"  έγινε κυρίαρχο στις τάσεις και είδαμε τα φουσκωτά μπουφάν, τα παντελόνια και τις σαλοπέτες για σκι και τις μπότες χιονιού να ολοκληρώνουν outfits που δεν είχαν ως φόντο κάποιο χιονοδρομικό κέντρο παρά τις πολυσύχναστες πρωτεύουσες. 

Διαβάστε Επίσης

Οι μπότες για να φορέσετε στα χιόνια 

Η επιλογή των παπουτσιών που θα φορέσετε όταν έξω χιονίζει ή το έχει στρώσει με χιόνι είναι ιδιαιτέρως σοβαρή απόφαση καθώς απ' αυτή κρίνεται η ασφάλειά σας. Οι μπότες είναι μία επιλογή - μονόδρομος, αφού είναι αυτές που πληρούν τα βασικά κριτήρια για να μπορέσετε να περπατήσετε στα χιόνια χωρίς τον κίνδυνο να γλιστρήσετε, ενώ το ύψος του και η εσωτερική επένδυση θα σας κρατούν ζεστές. Κάθε άλλο παπούτσι, ιδίως με τακούνι, πιθανά θα σας βάλουν σε περιπέτειες. Ασφαλώς, βεβαίως, δεν είναι όλες οι μπότες κατάλληλες για βροχή ή χιόνι, και σίγουρα όχι αυτές που διαθέτουν τακούνι, είναι κοντές και διαθέτουν υφές που θα επιτρέψουν στο νερό και την υγρασία να εισχωρήσει στα πόδια σας. 

Η κατηγορία "μπότες χιονιού" είναι αυτή στην οποία θα πρέπει να στραφείτε, και εδώ θα βρείτε από καπιτονέ μοντέλα με αδιάβροχο, συνήθως nylon, εξωτερικό ύφασμα και ανάγλυφη σόλα που δεν γλιστράει. Οι τρακτρωτές σόλες από καουτσκούκ (rubber), εξάλλου, είναι η πιο ενδεδειγμένη επιλογή και μπορείτε να την αναζητήσετε και σε μπότες πεζοπορίας που η εξωτερική τους επιφάνεια είναι αδιάβροχη, ενώ διαθέτουν εσωτερική επένδυση για ζεστασιά. Η shearling επένδυση είναι επίσης ένα βασικό χαρακτηριστικό που συναντάμε στις μπότες χιονιού, και εξασφαλίζει προστασία από το κρύο- ενώ επιπλέον, δείχνουν κι εξαιρετικά κομψές. 

Τα σχέδια και τα χρώματα που θα συναντήσετε σε snow boots και hiking boots είναι μεγάλη, καθώς όπως είπαμε η μόδα φρόντισε να τις αναβαθμίσει στα κομμάτια του σύγχρονου city style, οπότε δεν θα χρειαστεί να προβληματιστείτε για το πώς θα τις συνδυάσετε με τα συνολά σας. Σίγουρα, θα βρείτε εκείνο το ζευγάρι που ταιριάζει στο στιλ σας. 

Τα παρακάτω ζευγάρια από μπότες χιονιού θα σας δώσουν μία ιδέα: 

Editor's choice 

Shearling apres-ski μπότες, Prada.

Classic Maxi Ultra Tall μπότες χιονιού Ugg, Kalogirou.

"Icon Low" μπότες χιονιού, Moon Boot.

"Gaia" καπιτονέ μπότες χιονιού, Monclear.

Σουέντ μποτάκι με κορδόνια, Oysho.

"Eileen" shearling σουέτ hiking μποτάκια, See By Chloé.