Τα νέα συναρπαστικά σχέδια από τη συνεργασία Louis Vuitton Χ Yayoi Kusama

Το 2ο drop από τη συλλογή Louis Vuitton Χ Yayoi Kusama εστιάζει στα έργα Pumpkins, Infinity Nets, Infinity Dots και "My Eternal Soul".

H συνεργασία Louis Vuitton Χ Yayoi Kusama ήταν ασφαλώς μία από τις κορυφαίες, αν όχι η κορυφαία, της φετινής χρονιάς. Ο γαλλικός οίκος θέλοντας να τιμήσει τη σχέση του με τη Γιαπωνέζα καλλιτέχνιδα, με την οποία συνεργάστηκε για πρώτη φορά το 2012, προχώρησε σε μία συλλογή που διατρέχει το σύνολο του έργου της συμπεριλαμβάνοντας περισσότερα από 400 προϊόντα απ' όλες τις κατηγορίες που φιλοξενεί στις συλλογές του ο Louis Vuitton. 

To λανσάρισμα της συνεργασίας, με την κυκλοφορία του πρώτου drop, πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2023 και συνδυάστηκε με την εντυπωσιακή μεταμόρφωση διαφόρων μπουτίκ του οίκου ανά τον πλανήτη σε ένα υπερ-ρεαλιστικό σύμπαν με πρωταγωνίστρια της ίδια την Kusama και τα μοναδικά προϊόντα της κολεξιόν. Με την άφιξη της άνοιξης, ο οίκος ανακοίνωσε το δεύτερο drop της συλλογής Louis Vuitton Χ Yayoi Kusama που εστιάζει στα έργα της Pumpkins, Infinity Nets, Infinity Dots, τα Flowers και τα Πρόσωπα από τους πίνακες της σειράς "My Eternal Soul".

Τα νέα συναρπαστικά σχέδια από τη συνεργασία Louis Vuitton Χ Yayoi Kusama

Τα νέα σχέδια από τη Louis Vuitton Χ Yayoi Kusama

Το μοτίβο των Pumpkins, από τα πλέον αναγνωρίσιμα στο έργο της Kusama, παίζει βασικό ρόλο στο νέο drop της συλλογής. Οι χαρούμενες, μαγευτικές "κολοκύθες" - που κυριάρχησαν και σε εκείνη την πρώτη συνεργασία του οίκου, το 2012, με την καλλιτέχνιδα μέσα από τη συλλογή Pumpkin Minaudiere- εμφανίζονται στο νέο πρότζεκτ σε κίτρινο&μαύρο και σε ασημί&πολύχρωμες ποικιλίες "παντρεμένες" με το LV Monogram σ' ένα μοναδικό επίτευγμα της χειροτεχνίας δέρματος. Iconic μοντέλα όπως οι τσάντες OnTheGo, Neverfull και Speedy γίνονται το πεδίο για large - scale "πορτραίτα κολοκύθας" που ευθυγραμμίζονται και επικαλύπτουν τη βάση κάθε τσάντας. Την ίδια προσέγγιση συναντάμε και στις βαλίτσες με σκληρή επιφάνεια, ειδικά τα εμβληματικά Louis Vuitton trunks.  Το μοτίβο επεκτείνεται στην ανδρική RTW συλλογή και τις τσάντες, αξεσουάρ, γυαλιά ηλίου αλλά και το μπουκάλι του αρώματος L’Immensité.  

Louis Vuitton x Yayoi Kusama OnTheGo MM in Monogram canvas with Pumpkins print
Louis Vuitton x Yayoi Kusama OnTheGo MM
 
Louis Vuitton x Yayoi Kusama Pumkin bag
Louis Vuitton x Yayoi Kusama Pumkin bag

Τα ψυχεδελικά λουλούδια είναι ένα ακόμα μοτίβο γνώριμο στο έργο της Kusama, το οποίο γεννήθηκε από τις αναφορές στην παιδική της ηλικία και τα φυτώρια που διατηρούσε η οικογένειά της στην επαρχία της Ιαπωνίας. Με αφετηρία τους πίνακες Flowers από το 2004, η κολεξιόν εστιάζει κυρίως στον κόσμο των γυναικών και τα κομψά υπερ-φλοράλ σχέδια της καλλιτέχνιδος μετουσιώνονται σε ντελικάτα κεντήματα, δερμάτινα intarsias και περίτεχνα prints στα ρούχα, τα οποία εμφανίζονται στα μπατζάκια παντελονιών από καμπαρντίνα, σε wrapped φορέματα και φούστες, αλλά και ως δουλεμένα λεπτομερώς ανθισμένα intarsia σε δερμάτινα γιλέκα και bustiers. Τα Flowers εμφανίζονται επίσης στις τσάντες Capucines, Monogram Empreinte OnTheGo και Speedy, αλλά και τυπωμένα σε μεταξωτά φουλάρια. 

Louis Vuitton x Yayoi Kusama Capucines BB
Louis Vuitton x Yayoi Kusama Capucines BB

Ένα, επίσης, κεντρικό μοτίβο στο νέο drop είναι αυτό που εμπνέεται από τα Πρόσωπα που συναντάμε στους πίνακες "My Eternal Soul", τους οποίους η Yayoi Kusama άρχισε να ζωγραφίζει το 2009. Για τη συνεργασία με τη Louis Vuitton αυτά τα πρόσωπα, που αναπαριστούν ζωικούς οργανισμούς της πανίδα, επαναδιαμορφώθηκαν και άλλαξαν μορφή προκειμένου να γίνουν ευδιάκριτοι χαρακτήρες της κολεξιόν. Τα νέα Πρόσωπα συναντάμε τόσο στη γυναικεία όσο και στην ανδρική κολεξιόν, σε ρούχα και αξεσουάρ, μέσα από ένα συνδυασμό υπερ-τυπωμάτων και έντονων διάκοσμων, συχνά υπό τη βάση του φωτεινού Delphinium Blue- του νέου signature χρώματος του Louis Vuitton - ή περιβάλλοντας το iconic Monogram του οίκου. 

Louis Vuitton x Yayoi Kusama Alma BB
Louis Vuitton x Yayoi Kusama Alma BB

Louis Vuitton x Yayoi Kusama Silk Square 90
Louis Vuitton x Yayoi Kusama μαντήλι 

Μία casual ανεμελιά απαντάται στα ενδύματα της collection χάρη εν μέρει στη χρήση του denim για τις γυναίκες. To πετροπλυμένο light blue και μια περίπλοκη τεχνική διαδικασία τυπώματος αξιοποιείται στα jeans, τα jackets και τα bustiers, ενώ στα varsity jackets, γυναικεία και ανδρικά, τα Πρόσωπα της Kusama παίρνουν τη θέση των παραδοσιακών κεντημάτων με γράμματα. Ultra-φωτεινά επαναλαμβανόμενα prints εμφανίζονται σε λευκές φούστες από ύφασμα καμπαρντίνα και σε ρευστά μεταξωτά pyjama suits.

Keepall 50  Louis Vuitton x Yayoi Kusama
Keepall 50  Louis Vuitton x Yayoi Kusama

Ο Monogram καμβάς στις iconic τσάντες Neverfull, OnTheGo, Speedy και Alma διαταράσσεται από μία πλούσια ποικιλία των Προσώπων, με έμφαση σε ένα από τους 4 ανώνυμους χαρακτήρες που επανασχεδιάστηκαν για συλλογή, ενώ και οι λευκές δερμάτινες Capucines ενδίδουν στο μοτίβο, όπως ακόμα τα μπλε φουλάρια και το άρωμα Attrape-Réves. Το ταξίδι των Προσώπων τελειώνει στα υποδήματα, με κεντήματα στα γυναικεία Lous Open Back Sneakers και Monogram Pool Flats. 

Louis Vuitton x Yayoi Kusama Capucines MM
Louis Vuitton x Yayoi Kusama Capucines MM
Sneaker LV Trainer Louis Vuitton x Yayoi Kusama
Sneaker LV Trainer Louis Vuitton x Yayoi Kusama

Στο δεύτερο drop τη σειράς που εμπνέεται από τα Infinity Dots συναντάμε προϊόντα σε διάφορες κατηγορίες, για άνδρες και γυναίκες, με την παλέτα να έχει εμπλουτιστεί με τους συνδυασμούς μαύρο & φούξια, sky blue & λευκό και λευκό & κόκκινο. Εμπριμέ καμπαρντίνες και 3D πλεκτά παρέχουν μία μοναδική πρόταση στυλ, ενώ τα μαύρα & φούξια πουά παίρνουν μορφή στη σειρά με δερμάτινα προϊόντα Monogram Empreinte, όπως και στις τσάντες OnTheGo, Neverfull και Pochette Metis. Το Monogram Empreinte γίνεται το μέσο για την παλέτα sky blue & λευκό που συναντάμε σε σχέδια όπως η Speedy 20 και η Nano Noe, ενώ τα δερμάτινα είδη της Epi leather σειράς υιοθετούν το κόκκινο & λευκό στις iconic του οίκου τσάντες Twist και Neonoe. Bucket καπέλα και μεταξωτά φουλάρια, baseball καπέλα, ακόμα και μία σανίδα του σερφ αξιοποιούν επίσης τις συγκεκριμένες παλέτες χρωμάτων των Infinity Dots. 

Louis Vuitton x Yayoi Kusama Alma BB
Louis Vuitton x Yayoi Kusama Alma BB

Louis Vuitton x Yayoi Kusama OnTheGo PM
Louis Vuitton x Yayoi Kusama OnTheGo PM

Οι υπνωτικοί πίνακες της Yayoi Kusama από τη σειρά Infinity Net, που ξεκίνησε να δημιουργεί στη Νέα Υόρκη το 1959, ανήκουν στα πιο δημοφιλή έργα της. Η δύναμη και η λεπτότητα που αποπνέουν γίνεται η έμπνευση για τα κομμάτια της συλλογής, που αξιοποιούν το blue-black φόντο και τις λευκές λεπτομέρειες της αυθεντικής σύνθεσης της Kusama για να μετουσιωθούν σ' ένα print πάνω στο Taurillon δέρμα που περιβάλλει εξ' ολοκλήρου την Capucines τσάντα

Louis Vuitton x Yayoi Kusama Capucines MM
Louis Vuitton x Yayoi Kusama Capucines MM

Το λανσάρισμα των νέων σχεδίων της συνεργασίας Louis Vuitton x Yayoi Kusama έχει προγραμματιστεί για τις 31 Μαρτίου και θα συνοδεύεται από μία παγκόσμια καμπάνια με εικονικά σύμπαντα, που θα περιλαμβάνουν από βιτρίνες και Pop-ups μέχρι αναμορφικές διαφημιστικές πινακίδες, αλλά και μία καμπάνια στην οποία θα συμμετέχουν Ambassadors και φίλοι του οίκου.