Τα στιλιστικά faux pas που χρειάζεται να αποφύγετε φέτος το καλοκαίρι

Τα στιλιστικά ατοπήματα που θα σας στερήσουν τον τίτλο της πιο καλοντυμένης.

Ακριβώς όπως υπάρχουν συμβουλές μόδας που έχουν ως στόχο να βοηθήσουν την κάθε γυναίκα να ανακαλύψει περισσότερο το στιλ της με βάση την προσωπικότητα και την αισθητική της, ακριβώς έτσι υπάρχουν και κάποια βασικά faux paus που χρειάζεται να αποφεύγετε. Όσον αφορά μάλιστα στο καλοκαιρινό στιλ, η προσοχή στρέφεται στην κατάλληλη επιλογή των υφασμάτων και των underwear αλλά και σε μία γενικότερη, πιο προσεκτική αντιμετώπιση του στιλ μας. Ποια είναι αυτά; 

Τα υφάσματα του καλοκαιριού

Ένας από τους σημαντικότερους τρόπους για να αντιμετωπίσετε την υψηλή θερμοκρασία χωρίς να κάνετε την παραμικρή έκπτωση στο προσωπικό στιλ σας είναι να επιλέγετε ρούχα σε αέρινα υφάσματα. Το μετάξι, το ύφασμα από βαμβάκι, το λινό, είναι κάποιες από τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε, αφού αποπνέουν πολυτέλεια και παραμένουν αναλλοίωτα στον χρόνο. Ταυτόχρονα, πρόκειται για υφάσματα που είναι δροσερά και συνεπώς ιδανικά για το καλοκαίρι. Αντιθέτως, τα αμφιβόλου ποιότητας υφάσματα προκαλούν εφίδρωση και υποβαθμίζουν κάθε σύνολο. Συνεπώς χρειάζεται να τα αποφύγετε. 

Οι εντυπωσιακές τάσεις της σεζόν

Πρόκειται για μία στιλιστική συμβουλή που αφορά κάθε εποχή του χρόνου, και σίγουρα το καλοκαίρι. Κάθε σεζόν, οίκοι και brands μόδας παρουσιάζουν τις τάσεις που πρόκειται να μας απασχολήσουν και χρειάζεται να παραδεχτούμε πως τις περισσότερες φορές είναι άκρως εντυπωσιακές. Συχνά όμως ξεχνάμε πως δεν ταιριάζουν όλες οι τάσεις στο στιλ μας. Ακόμα κι αν κάποιες από αυτές μας αρέσουν, ενδέχεται να μην είναι κατάλληλες για εμάς. 

Το μυστικό της επιτυχίας είναι να επιλέγετε τα trends που ταιριάζουν στη δική σας αισθητική, προσαρμόζοντας τα στο στιλ σας και όχι να τα υιοθετείτε μαζικά. Η πιο χρήσιμη συμβουλή λοιπόν είναι να συμβουλευτείτε τις τάσεις της κάθε σεζόν και όχι να αντιγράψετε ό,τι βλέπετε στα catwalks.

Ο σημαντικός ρόλος των underwear

Τα καλοκαιρινά ρούχα έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες. Ο υφάσματα είναι πιο ανάλαφρα και λεπτά, ενώ συχνά οι γραμμές έχουν cut-outs. Αυτό σημαίνει πως χρειάζεται να σας απασχολήσει ακόμα περισσότερο η κατάλληλη επιλογή των underwear.  Το μέγεθος, η εφαρμογή και το υλικό που έχει χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία τους διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο. Για παράδειγμα, το σουτιέν θα πρέπει να προσφέρει την στήριξη που χρειάζεστε και οι ράντες να μη φαίνονται από τα ρούχα σας. Από την άλλη, τα εσώρουχα δεν πρέπει να διαγράφουν κάτω από τα ρούχα ή να σας κάνουν να νιώθετε άβολα. 

Τα dos και τα don'ts στην επιλογή του μαγιό

Το μαγιό είναι ο πρωταγωνιστής του καλοκαιριού και εάν θέλετε να νιώσετε άνετα και ο εαυτός σας στην παραλία θα πρέπει να το επιλέξετε σωστά και με βάση τον σωματότυπο σας. Εάν είστε curvy προτιμήστε ένα μαγιό που αγκαλιάζει και κολακεύει τις καμπύλες σας και εάν έχετε πλούσιο στήθος, επενδύστε σε ένα μαγιό που σας προσφέρει την απαραίτητη στήριξη. Όποιος κι αν είναι ο τύπος της σιλουέτας σας, σίγουρα μπορείτε να βρείτε το τέλειο μαγιό για φέτος το καλοκαίρι.

Το μαγιό σε λάθος νούμερο επίσης είναι ένα από τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε οι γυναίκες το καλοκαίρι. Για να πετύχετε ένα κομψό αποτέλεσμα στην παραλία θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή στην επιλογή του μαγιό και ακόμα μεγαλύτερη προσοχή στο νούμερο. Μην επιλέξετε τυφλά το νούμερο που φορούσατε στο περσινό μαγιό, κάντε πρώτα δοκιμές. Κάθε χρόνος που περνά, το σώμα μας αλλάζει και χρειάζεται να προσαρμοζόμαστε. Επίσης, οι γραμμές των μαγιό διαφέρουν σε κάθε brand, άρα δοκιμάστε πρώτα ένα νούμερο μικρότερο και ένα μεγαλύτερο πριν κάνετε την τελική επιλογή.

Διαβάστε Επίσης