Ο Jacquemus θα παρουσιάσει τη νέα συλλογή του στις Βερσαλλίες

Ένα παιδικό όνειρο του Jacquemus πρόκειται να γίνει πραγματικότητα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο γνωστός για την ευρηματικότητα και τη φαντασία του,  Jacquemus κατάφερε εκ νέου να επικεντρώσει τα βλέμματα της fashion κοινότητας γύρω από το όνομά του, ανακοινώνοντας πως θα παρουσιάσει τη νέα του συλλογή στις Βερσαλλίες. Η ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό του label στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκάλυπτε πως η επίδειξη θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουνίου και η τοποθεσία θα είναι άκρως αριστοκρατική, δηλαδή το παλάτι του βασιλιά Λουδοβίκου XIV.

Ανάμεσα σε όλα τα στοιχεία που έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν το έργο του Simon Porte Jacquemus είναι αφενός οι έξυπνες επιλογές σε landscapes για την παρουσίαση των συλλογών του και αφετέρου οι ξεχωριστές καμπάνιες που τις περισσότερες φορές γίνονται viral στα social media, εκτοξεύοντας τις μετοχές του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα fashion shows που πραγματοποιήθηκαν σε λιβάδι με λεβάντες στην Προβηγκία, στην παραλία Moli'i Gardens του νησιού O’ahu της Χαβάης και το Aigues-Mortes. Πριν από λίγους μήνες επίσης, οι κάτοικοι του Παρισιού ξαφνιάστηκαν όταν είδαν κάποιες Le Bambino τσάντες σε XXL μέγεθος  να παρελαύνουν στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η κατοικία του βασιλιά Λουδοβίκου XIV, δηλαδή το παλάτι των Βαρσαλλιών δεν είναι μία τυχαία επιλογή για τον Jacquemus, αλλά ένα παιδικό του όνειρο. Όπως δήλωσε ο σχεδιαστής στο WWD "Εμπνεύστηκα τόσο από τον ιστορικό χώρο κατά τη διάρκεια της σχεδίασης που με οδήγησε να εξερευνήσω περισσότερες νέες καλλιτεχνικές δυνατότητες, διαφορετικές από τα προηγούμενα show μου, που είναι όμως ακόμα πολύ Jacquemus. Είναι τιμή μου και είμαι περήφανος που μπορώ να πραγματοποιήσω ένα show εκεί, ως ένας ανεξάρτητος οίκος μόδας. Θα είναι μία πολύ ξεχωριστή στιγμή για τον οίκο Jacquemus”.

Η συλλογή και το art direction του show δεν θα αφορά μάλιστα την έννοια της πολυτέλειας που είναι συνυφασμένη με τα παλάτια και την βασιλεία με τον παραδοσιακό τρόπο που έχουμε στο μυαλό μας. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Bastien Baguzan, CEO του Jacquemus στο WWD, ο στόχος του εν λόγω show δεν είναι να συγκριθεί ο οίκος με οίκους όπως ο Louis Vuitton ή ο Dior, αλλά να παρουσιάσει το όραμα του Simon Porte με έναν πιο ποιητικό τρόπο. Ο δημιουργίες του Jacquemus άλλωστε, όπως τονίζει ο Baguzan απευθύνονται στο νεανικό κοινό, συνεπώς η εν λόγω επίδειξη ενδεχομένως να στρέψει την προσοχή της εν λόγω γενιάς σε αυτό το γαλλικό ιστορικής φύσεως landmark.

Διαβάστε Επίσης