Η summer collection της Diane Von Furstenberg εμπνέεται από το ελληνικό καλοκαίρι

Μία συλλογή με λεπτομέρειες που συναντάς σε κυκλαδίτικα νησιά.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το καλοκαίρι του 2021, η διάσημη σχεδιάστρια Diane Von Furstenberg απολάμβανε τις διακοπές της στην Ελλάδα και μέσω του λογαριασμού της στο Instagram τροφοδοτούσε τον πλανήτη με τις ομορφιές του ελληνικού τόπου. Το νησί που επισκέφτηκε ήταν η Σίφνος και τα υπέροχα κεραμικά των ντόπιων τράβηξαν αμέσως την προσοχή της σχεδιάστριας, που τα αποτύπωσε σε φωτογραφίες και έγραψε δημόσια "διαλέγω ποια θα πάρω για το σπίτι". Εκείνα τα κεραμικά και η μαγεία του κυκλαδίτικου νησιού, όπως το αυθεντικό ελληνικό καλοκαίρι στο σύνολό του, έδωσαν έμπνευση στη νέα καλοκαιρινή συλλογή Diane Von Furstenberg. 

Η summer collection της Diane Von Furstenberg παίρνει έμπνευση από ένα μικρό κυκλαδίτικο νησί- που θα μπορούσε να είναι η Σίφνος, αλλά και οποιοδήποτε άλλο!- και οι λεπτομέρειές της ενσαρκώνουν την καθημερινότητα σ' αυτό, από μια βόλτα στην θάλασσα, το μουσείο και την αγορά, αυτή που ξετυλίγεται στα γραφικά σοκάκια. Η ατμόσφαιρα αποτυπώνεται μέσα από μοτίβα με ελιές, πέταλα λουλουδιών, γυαλί Murano και γεωμετρικά σχέδια εμπνευσμένα από τα χειροποίητα βάζα και τα κεραμικά αντικείμενα. Η θηλυκότητα μεταφράζεται σε απαλό ροζ και αντισταθμίζεται από το βαθύ καφέ και το γαλαζοπράσινο χρώμα της Μεσογείου. Εξού και η συλλογή beachwear, η οποία περιλαμβάνει "χρωματικές" εκρήξεις.

Η summer collection της Diane Von Furstenberg εμπνέεται από το ελληνικό καλοκαίρι
Diane Von Furstenberg

Επιπλέον, η συλλογή εμπνέεται από ένα βασικό στοιχείο της ζωής στην Ελλάδα, τη θάλασσα. Η θαλασσινή έμπνευση με στάμπες από φύκια, ψάρια, δίχτυα ψαρέματος και κοχύλια συνδυάζεται με την αίσθηση των κυμάτων που χτυπούν απαλά στην ακτή. Από τις δημιουργίες αυτές δεν θα μπορούσαν να λείπουν μοτίβα με ναυτικές λεπτομέρειες, όπως τα σχοινιά. Τέλος, μια ακόμα πηγή έμπνευσης αποτελεί η κατάδυση στην ιστορία της τέχνης και τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, που αποτυπώνεται μέσα από γεωμετρίες, μοναδικά floral και prints σε έντονα χρώματα.

Diane Von Furstenberg
Diane Von Furstenberg

Τα σχέδια της καλοκαιρινής συλλογής Diane Von Furstenberg είναι έτοιμα να ντύσουν όλες τις γυναίκες που λατρεύουν το στιλ, και φυσικά το ελληνικό καλοκαίρι.  

*Ανακαλύψτε τα key-items για τις καλοκαιρινές ημέρες στην DVF Boutique Αγ. Μεταξά 24, Γλυφάδα.

Diane Von Furstenberg