Η Chanel ταξιδεύει στο Μάντσεστερ για την επόμενη Métiers d’Art

Ο οίκος Chanel επιστρέφει στην Ευρώπη για το επόμενο Métiers d’Art show του.

Τα destination shows αυξήθηκαν κατακόρυφα με τη λήξη της πανδημίας. Οι μεγάλοι οίκοι επιλέγουν διαρκώς προορισμούς του εξωτερικού για να παρουσιάσουν τις συλλογές του - κυρίως τις εκτός calendar- και ο οίκος Chanel δεν αποτελεί εξαίρεση. Μάλιστα, με τη Métiers d'Αrt 2022/23 που παρουσίασε τον Δεκέμβριο του 2022 στο Ντακάρ της Σενεγάλης έγινε ο πρώτος οίκος που ταξίδεψε στην Υποσαχάρια Αφρική για fashion show. Και τώρα η Chanel ανακοινώνει ότι για τη Métiers d'Αrt 2023/24 θα ταξιδέψει στο Μάντσεστερ της Μεγάλης Βρετανίας.  To show έχει προγραμματιστεί για τις 7 Δεκεμβρίου. 

Διαβάστε Επίσης

Η Métiers d'Αrt είναι η συλλογή με την οποία ο οίκος Chanel τιμά το άριστο savoir - faire των ατελιέ με τα οποία συνεργάζεται στη δημιουργία κεντημάτων, στην κατασκευή καπέλων ή γαντιών, τους υποδηματοποιούς, τους αργυροχόους και κάθε δεξιοτέχνη που τη συνδράμει στις δημιουργίες της. Η επιλογή του Μάντσεστερ, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Βρετανίας, δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητη από το γεγονός ότι στη διάρκεια του 190υ αιώνα η πόλη υπήρξε μεγάλο βιομηχανικό κέντρο για την κλωστοϋφαντουργία και μάλιστα είχε αποκτήσει το παρατσούκλι "Cottonopolis" χάρη στην πληθώρα των βαμβακοβιομηχανιών της. 

Το Μάντσεστερ έχει γίνει πηγή έμπνευσης για διάφορους σχεδιαστές όπως τον Raf Simons που το A/W03 σχεδίασε σε συνεργασία με τον Peter Saville μία συλλογή με έμπνευση από τη δουλειά του διάσημου γραφίστα στη θρυλική Factory Records, αλλά και τον Haider Ackermann που το 2022 παρουσίασε στην πόλη συλλογή σε συνεργασία με τη FILA. Ο οίκος Chanel, ωστόσο, είναι από τo πρώτο από τα κορυφαία luxury brands που θα παρουσιάσουν show στην πόλη. 

Διαβάστε Επίσης