Η Clare Waight Keller επιστρέφει με μια συλλογή για τη Uniqlo

Η πρώην creative director των οίκων Chloé και Givenchy συνεργάζεται με το προσιτό brand.

Το όνομα της Clare Waight Keller δεν είναι άγνωστο στη μόδα. Από το 2011 έως το 2017 ήταν η creative director του οίκου Chloé και από το 2017 έως το 2020 του Givenchy- ως η πρώτη μάλιστα γυναίκα σ' αυτόν τον ρόλο στον συγκεκριμένο οίκο, ενώ ήταν αυτή που σχεδίασε το νυφικό της Meghan Markle στον γάμο της με τον πρίγκιπα Harry το 2018. Η ανακοίνωση της αποχώρησής της από τον Givenchy συνέπεσε με την έναρξη της πανδημίας Covid 19 και το όνομα της Clare Waight Keller έμεινε στην αφάνεια στο διάστημα των απανωτών lockdowns. Μέχρι και σήμερα, που ανακοινώθηκε το λανσάρισμα της συλλογής που δημιούργησε για τη Uniqlo. 

Η σειρά Uniqlo: C θα κυκλοφορήσει για την πρώτη της συλλογή, για τη σεζόν Φθινόπωρο - Χειμώνας 2023 που περιλαμβάνει 34 κομμάτια τα οποία έχουν το χαρακτηριστικό των essentials σε μία γυναικεία γκαρνταρόμπα, όπως πανωφόρια, φορέματα, πουλόβερ, φούστες και αξεσουάρ. "Αυτή η συλλογή έχει σκοπό να φέρει το casual chιc στην καθημερινή, απαραίτητη γκαρνταρόμπα", θα δηλώσει η σχεδιάστρια, η οποία είχε παράλληλα να αντιμετωπίσει την εξής πρόκληση μ' αυτή τη συνεργασία: να σχεδιάσει για μαζικό κοινό. Η ίδια θα περιγράψει τη συνεργασία με τη Uniqlo ως "μία συναρπαστική ευκαιρία", όχι μόνο για το μέγεθος της αγοράς και του κοινού στο οποίο απευθύνεται η ιαπωνική εταιρεία, αλλά γιατί, όπως θα πει, πάντα έβρισκε ενδιαφέρουσα την LifeWear φιλοσοφία της (που βασίζεται στην ιδέα του σχεδιασμού ρούχων που θα κάνουν τη ζωή όλων καλύτερη), όπως και θαύμαζε πάντα την Ιαπωνική αισθητική που διακρίνεται από λεπτότητα, απλότητα και άψογη εκτέλεση. 

Πολλά από τα κομμάτια της νέας συλλογής θυμίζουν την παλαιότερη δουλειά της στον οίκο Givenchy και το κομψό και αβίαστο στιλ εκείνης της εποχής, αλλά αυτά προσφέρονται τώρα σε πολύ πιο προσιτές τιμές. Η Waight Keller θα δηλώσει ότι ο στόχος της ήταν να δημιουργήσει κομμάτια ευέλικτα που μπορούν να φορεθούν τόσο στην πόλη όσο και στην εξοχή και που θα μπορούν να κάνουν layering μεταξύ τους. " [ σ.σ. Αυτή η συλλογή]  αφορά τη θηλυκότητα, τη ζωντάνια των χρωμάτων, τον πλήρη συντονισμών όλων. Μπορείτε να κάνετε τόσους πολλούς συνδυασμούς καθώς όλα τα κομμάτια μπορούν να συνδυαστούν σε όλες τις κατηγορίες", θα πει. 

"Πιστεύω ότι ο πλούτος της εμπειρίας που διαθέτει η Clare και τα σχέδια της που κατανοούν πλήρως τη σύγχρονη γυναίκα θα δημιουργήσουν ένα νέο Uniqlo LifeWear πρότυπο για τις γυναίκες", δήλωσε ο Yukihiro Katsuta, SEO του Ομίλου Fast Retailing Group στον οποίο ανήκει η Uniqlo. "Ελπίζουμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την Clare για μεγάλο χρονικό διάστημα, δημιουργώντας συλλογές γεμάτες ενέργεια και ευαισθησία που θα ενθουσιάσουν τους πελάτες μας"

Η πρώτη συλλογή της σειράς Uniqlo: C θα είναι διαθέσιμη για αγορά από τις 15 Σεπτεμβρίου. Η σχεδιάστρια στο μεταξύ έχει αρχίσει ήδη να σχεδιάζει τη συλλογή για την Άνοιξη του 2024, καθώς όπως έχει συμβεί και με άλλους σχεδιαστές με τους οποίους έχει συνεργασία η Uniqlo , όπως τον JW Anderson από το 2017, αυτές είναι επαναλαμβανόμενες και όχι περιστασιακές.