Η Prada σχεδιάζει διαστημικές στολές για τη NASA

Οι αστροναύτες της αποστολής Artemis 3 θα ντυθούν με στολές Prada.

H luxury fashion ετοιμάζεται να ταξιδέψει στο φεγγάρι! Ο οίκος Prada ανακοίνωσε τη συνεργασία του με την εμπορική διαστημική εταιρεία Axiom Space, με έδρα το Τέξας, η οποία έχει βάλει σκοπό να λειτουργήσει τον πρώτο εμπορικό διαστημικό σταθμό του πλανήτη. Η Prada και η Axiom Space θα συνεργαστούν στη δημιουργία των διαστημικών στολών της αποστολής Artemis III της NASA. Ως η πρώτη διαστημική αποστολή στο φεγγάρι με πλήρωμα μετά την Apollo 17 τον Δεκέμβριο 1972, η Artemis III έχει προγραμματιστεί για το 2025 και επίσης θα είναι η πρώτη που θα στείλει γυναίκα στο φεγγάρι

Οι μηχανικοί της Prada θα εργαστούν στενά με την ομάδα συστημάτων της Axiom Space σ' όλη τη διάρκεια της σχεδιαστικής διαδικασίας, αναπτύσσοντας επιλογές σε υλικά και σχεδιαστικά χαρακτηριστικά τα οποία θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες απαιτήσεις του διαστήματος και του περιβάλλοντος στην επιφάνεια της Σελήνης. 

"Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία μας με την Prada στη δημιουργία της διαστημικής στολής the Axiom Extravehicular Mobility Unit (AxEMU)", δήλωσε ο Michael Suffredini, ο CEO της Axiom Space. τεχνογνωσία της Prada στις πρώτες ύλες , στην κατασκευή και στον καινοτόμο σχεδιασμό υπόσχονται την εφαρμογή προηγμένων τεχνολογιών που θα εξασφαλίσουν όχι μόνο την άνεση των αστροναυτών στην επιφάνεια της Σελήνς, αλλά και την απαραίτητη ανθρώπινη ευαισθησία που απουσιάζει από της παλαιού τύπου στολές".

"Το ακατάπαυστο προνοητικό ήθος της Prada σε θέματα που αφορούν την ανθρωπότητα έχει επεκταθεί στην επιθυμία της για μία νέα περιπέτεια και σε γενναίους νέους ορίζοντες: το διάστημα", δήλωσε ο Lorenzo Bertelli, ο Marketing Director του Ομίλου Prada. "Είναι τιμή μας να συμμετέχουμε σ' αυτή την ιστορική αποστολή με την Axiom Space. Οι δεκαετίες πειραματισμού, τεχνολογίας αιχμής και το σχεδιαστικό know-how - που ξεκίνησε στα '90s με τη Luna Rossa να διεκδικεί το Κύπελλο Αμερικής (σ.σ.: η διασημότερη ιστιοπλοϊκή ρεγκάτα) - θα βρει τώρα εφαρμογή στον σχεδιασμό της διαστημικής στολής για την αποστολή Artemis. Πρόκειται για έναν πραγματικό φόρο τιμής στη δύναμη της ανθρώπινης δημιουργικότητας και της καινοτομίας σ' ένα προηγμένο πολιτισμό".

Η διαστημική στολή "AxEMU", όπως ονομάζεται, θα παρέχει στους αστροναύτες προχωρημένες δυνατότητες σε σχέση με την εξερεύνηση του διαστήματος, ενώ θα προσφέρει στη NASA εμπορικά αναπτυγμένα ανθρώπινα συστήματα, απαραίτητα για την πρόσβαση, την παραμονή και τις δραστηριότητες πάνω και γύρω από τη Σελήνη. Σε εξέλιξη της στολής Exploration Extravehicular Mobility Unit (xEMU) της NASA, οι διαστημικές στολές της Axiom Space δημιουργούνται για να παρέχουν αυξημένη ευελιξία, μεγαλύτερη προστασία απέναντι στο σκληρό περιβάλλον του διαστήματος και εξειδικευμένα εργαλεία για εξερεύνηση και επιστημονικές δυνατότητες. Χρησιμοποιώντας πρωτοποριακές τεχνολογίες και σχέδια, αυτές οι διαστημικές στολές θα επιτρέψουν μία ακόμα μεγαλύτερη εξερεύνηση της σεληνιακής επιφάνειας. 

Με απλά λόγια, η Axiom Space θα βάλει σ' αυτή τη συνεργασία τη γνώση του διαστήματος και της τεχνολογίας που απαιτεί, και η Prada τον υψηλό σχεδιασμό. Δεν αποκλείεται δε, αυτή η συνεργασία να γίνει η αφορμή για την επαναφορά της Space Age αισθητικής που κυριάρχησε στα 60s (Courrèges, Paco Rabanne, Pierre Cardin) και οι ...διαστημικές στολές να γίνουν η επόμενη μεγάλη έμπνευση της Couture. Σίγουρα, επίσης, από τη στιγμή που έχουν ανοίξει οι εμπορικές (δηλαδή ιδιωτικές) πτήσεις στο διάστημα (ή έστω, αρκετά κοντά του) ίσως δεν θα αργήσει και η πρώτη συλλογή με διαστημικές στολές για τους ultra - luxury πελάτες αυτών των πτήσεων. 

Διαβάστε Επίσης