Η Bottega Veneta ιδρύει ακαδημία για την τέχνη του artisanal

H "Accademia Labor et Ingenium" αναλαμβάνει να διδάξει και να συντηρήσει παραδοσιακές τεχνικές.

Η τέχνη του artisanal, που βασίζεται στη χειροτεχνία, γνωρίζει τα τελευταία χρόνια μία νέα πνοή στον χώρο της μόδας. Φυσικά υλικά και παραδοσιακές τεχνικές κατασκευής στο χέρι δεν αποτελούν μονάχα ένα τρόπο για να συντηρηθεί η ιστορία της δημιουργίας ρούχων και αξεσουάρ, η ίδια η ιστορία των brands που βασίστηκε σε κάποιου τέτοιου είδους εξειδίκευση, αλλά εξασφαλίζουν πιο βιώσιμες λύσεις και επιλογές στον χώρο της ένδυσης. Η είδηση, λοιπόν, ότι ο οίκος Bottega Veneta ιδρύει ακαδημία στην οποία θα διδάσκονται τεχνικές χειροτεχνίας και δεξιότητες είναι μία ακόμα θετική εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση, την αναβίωση και συντήρησης του artisanal. Κι εν προκειμένω, του εξαιρετικού savoir- faire της Bottega Veneta, το οποίο διαρκώς εξελίσσει ο νέος της καλλιτεχνικός διευθυντής, Matthieu Blazy. 

H ακαδημία έχει τον τίτλο "Accademia Labor et Ingenium" - που μεταφράζεται ως "Ακαδημία Χειροτεχνίας και Δημιουργικότητας" - και το όνομά της πηγάζει, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, από τις ιδρυτικές αξίες του (τη χειροτεχνία δηλαδή και τη δημιουργικότητα). Η Bottega Veneta ιδρύθηκε το 1966 με εξειδίκευση στην παραγωγή δερμάτινων ειδών, τα οποία βεβαίως παραμένουν ως σήμερα στον πυρήνα των συλλογών της, με το χαρακτηριστικό μοτίβο "πλεξίματος", το  "intrecciato", να γίνεται singature του brand. 

Η Accademia Labor et Ingenium θα λειτουργεί σαν ένα μόνιμο εργαστήριο στο οποίο οι σπουδαστές θα διδάσκονται μέσα από πρακτική, διαλέξεις και εργαστήρια από τους κορυφαίους τεχνίτες της Bottega Veneta. Η ακαδημία θα παρέχει επίσης σεμινάρια για τους εργαζόμενους της εταιρείας για upcycling και νέες δεξιότητες, ενώ θα συνεργάζεται στενά και με τεχνίτες της ευρύτερης περιοχής του Βένετο, στην επαρχία Μοντεμπέλλο Βιτσεντίνο της οποίας βρίσκεται το ατελιέ του οίκου και πολύ κοντά και τα κτίρια της νέας ακαδημίας. 

"Η Accademia Labor et Ingenium αποτελεί  βασικό στρατηγικό πυλώνα στη διατήρηση του μοναδικού savoir-faire της Bottega Veneta" δήλωσε ο Leo Rongone, CEO του οίκου. Και συμπλήρωσε:  "Η εξαιρετική χειροτεχνία και η δημιουργικότητα είναι απαραίτητες για το brand και για την κληρονομιά της περιοχής μας, το Βένετο. Με την Ακαδημία πάμε το συλλογικό ήθος που βρίσκεται στην καρδιά της Bottega Veneta σε ένα νέο επίπεδο, όπου βασιζόμενοι στην πλούσια ιστορία μας στο μοίρασμα δεξιοτήτων και την καινοτομία στοχεύουμε να εκκολάψουμε τους τεχνίτες του μέλλοντος".
 

Διαβάστε Επίσης