H έκθεση που ο οίκος Dior αφιερώνει στις συνεργασίες του με γυναίκες καλλιτέχνιδες

Η έκθεση φιλοξενείται στη La Galerie Dior.

O Christian Dior αγαπούσε τις τέχνες. Πολύ πριν βρει την πραγματική του κλίση στην Υψηλή Ραπτική, εργάστηκε ως γκαλερίστας. Το 1928 ίδρυσε στο Παρίσι μαζί με τον φίλο και συνεργάτη του Jacques Bonjean, την Galerie Jacques Bonjean, η οποία έκλεισε λόγω της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης στα '20, και συνέχισε ως συνεργάτης της Galerie Pierre Colle, η οποία φιλοξένησε εκθέσεις του Salvador Dalí, αλλά και έργα των Pablo Picasso, Man Ray, Joan Miró, Max Ernst. Τέτοια, λοιπόν, ήταν η αγάπη του Dior για τα εικαστικά, τη λογοτεχνία, τη μουσική και την αρχιτεκτονική που δεν άφησαν ανεπηρέαστο το στιλ Dior

H έκθεση που ο οίκος Dior αφιερώνει στις συνεργασίες του με γυναίκες καλλιτέχνιδες

Η νυν καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου, Maria Grazia Chiuri, συνεχίζει αυτή τη σχέση με τις τέχνες και τους εκπροσώπους της, δίνοντας μάλιστα έμφαση σε συνεργασίες με γυναίκες καλλιτέχνιδες. Μέσα στα χρόνια, αυτές οι συνεργασίες έχουν γίνει σημεία αναφοράς σε σχέση με shows και collections, και τώρα ο οίκος αναλαμβάνει να τις συγκεντρώσει και να τις τιμήσει σε μία έκθεση. Στη La Galerie Dior, η οποία στεγάζεται στο ιστορικό κτίσμα που φιλοξενούσε το ατελιέ Dior από τη γέννησή του, στην 30 Avenue Montaigne, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν το σύμπαν διαφόρων εμβληματικών γυναικείων προσωπικοτήτων, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν συνυφάνει μαγευτικούς καλλιτεχνικούς διαλόγους με τη Maria Grazia Chiuri.

LA GALERIE DIOR

Έργα των Lillian Bassman, Elina Chauvet, Judy Chicago, Maya Goded, Constance Guisset, Katerina Jebb, Eva Jospin, Brigitte Lacombe, Claude Lalanne, Sarah Moon, Brigitte Niedermair, Shourouk Rhaiem, Niki de Saint Phalle και Yuriko Takagi διαδέχονται το ένα δωμάτιο της γκαλερί μετά το άλλο, προσφέροντας ένα ποιητικό ταξίδι το οποίο προσφέρει μια μοναδική ανάγνωση στην ιστορία του Οίκου. Οι διάφορες επανερμηνείες της Lady Dior από τις γυναίκες δημιουργούς των οκτώ εκδόσεων της σειράς Dior Lady Art αποκαλύπτονται στο Chambre aux merveilles (δωμάτιο των θαυμάτων) σαν ένα ανανεωμένο cabinet of curiosities. 

LA GALERIE DIOR

Όλες οι γοητευτικές προσωπικότητες και οι καλλιτέχνιδες που τιμούνται μ' αυτή την έκθεση συμβολίζουν τη δέσμευση του οίκου Dior σ' ένα πλουραλιστικό γυναικείο όραμα και στη δύναμη της γυναικείας αλληλεγγύης, στα οποία τόσο πολύ πιστεύει η Grazia Chiuri.

LA GALERIE DIOR

*Η έκθεση θα φιλοξενείται στη La Galerie Dior μέχρι τις 13 Μαΐου του 2024.