Venetia Vildiridis | Μία ιστορία διαχρονική όπως τα διαμάντια

Η Βενετία και η Στέλλα Βιλδιρίδη φωτογραφίζονται στο ανακαινισμένο νεοκλασικό κτίριο του Τσίλλερ που φιλοξένησε το πρώτο κατάστημα του οίκου στην Αθήνα.

Η ιστορία των μεγαλύτερων οίκων πολυτελείας έχει συχνά ένα κοινό παρονομαστή: την οικογένεια που φροντίζει να διατηρεί ζωντανή και ακμαία την κληρονομιάς τους. Μία τέτοια ιστορία, αδιάλειπτης συνέχειας, διαρκούς εξέλιξης, κορυφαίων υπηρεσιών και μοναδικών κοσμημάτων, είναι και αυτή του ελληνικού οίκου υψηλής κοσμηματοποιίας Venetia Vildiridis. 120 χρόνια και 4 γενιές συνθέτουν την αφήγηση που συνοδεύει το εμβληματικό κοσμηματοπωλείο της Αθήνας που επέστρεψε στο νεοκλασικό κτίριο του Τσίλλερ στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου, μετά από 10 χρόνια όπου παράμεινε κλειστό για ανακαίνιση. Το τριώροφο κτίριο άνοιξε τις πύλες του 1989, όταν ο Απόστολος Βιλδιρίδης κατέβηκε στην Αθήνα για να διευθύνει το νέο κατάστημα του οίκου, ενώ πλέον στο τιμόνι βρίσκονται η Βενετία και η Στέλλα Βιλδιρίδη, που παρέλαβαν τη σκυτάλη από τον πατέρα τους. 

Για τη Βενετία και τη Στέλλα Βιλδιρίδη, η απόφαση να συνεχίσουν την οικογενειακή επιχείριση δεν μπήκε ποτέ σε δεύτερη σκέψη: "Ήταν μια φυσική εξέλιξη για εμάς", θα δηλώσουν στο harpersbazaar.gr. "Από μικρές ήμασταν μέρος της οικογενειακής επιχείρησης, ήταν σχεδόν δεδομένο". Με σπουδαίες στη γεμολογία και βαθιά γνώση της υψηλής κοσμηματοποιίας, είναι αυτές που έχουν αναλάβει να μεταφέρουν τις αξίες της οικογένειας και το όραμα του οίκου Venetia Vildiridis στη νέα εποχή και να διαμορφώσουν το μέλλον.

Venetia Vildiridis | Μία ιστορία διαχρονική όπως τα διαμάντια
Η Στέλλα και η Βενετία Βιλδιρίδη στους χώρους του ανακαινισμένου κτιρίου Τσίλλερ στη Βουκουρεστίου. 

Οι αδελφές Βιλδιρίδη μας υποδέχτηκαν στο ιστορικό κατάστημα της Βουκουρεστίου, που άνοιξε ξανά τις πόρτες του πρόσφατα, και φωτογραφήθηκαν στους ανακαινισμένους χώρους του όπου επικρατεί η αίσθηση της ζεστασιάς και της πολυτέλειας μαζί με την αστείρευτη λάμψη των συλλογών που φιλοξενούνται σ' αυτούς.

Το ανακαινισμένο νεοκλασικό Τσίλλερ: ένα κόσμημα στη Βουκουρεστίου 

Venetia Vildiridis

Το πρώτο κατάστημα του οίκου στην Αθήνα άνοιξε το 1989 και στεγάστηκε στο ιδιόκτητο τριώροφο νεοκλασικό κτίριο του Τσίλλερ, αποτελώντας ένα ορόσημο του πολυσύχναστου πεζόδρομου της Βουκουρεστίου. Ο οίκος προχώρησε στην πλήρη ανακαίνισή του, την οποία ανέλαβε το μεγάλο αρχιτεκτονικό γραφείο της Ιταλίας D design που ειδικεύεται σε κοσμηματοπωλεία, ενώ το final touch έβαλε ο αρχιτέκτονας Αλέξανδρος Φρανζολίνι. Πρωταρχικό ρόλο στη διαδικασία της ανακαίνισης έπαιξε, επίσης, η πολυετής εμπειρία και το μεράκι του Απόστολου Βιλδιρίδη.

Από τον Νοέμβριο, το κτίριο κόσμημα της Βουκουρεστίου λειτουργεί ξανά και στις φωτεινές, πλαισιωμένες από ζεστό σκούρο ξύλο, προθήκες του φιλοξενεί τις πολυτέλειες δημιουργίες του οίκου. Η εντυπωσιακή ανακαίνιση αντανακλά την αφοσίωση του οίκου στην υψηλή αισθητική και την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

Venetia Vildiridis

Η Βενετία  και η  Στέλλα Βιλδιρίδη μιλούν για την επιτυχία του οίκου 

Μεγάλωσαν μέσα στην οικογενειακή επιχείρηση, σπούδασαν την επιστήμη της γεμολογίας και αισθάνονται σπουδαία όταν στα χέρια τους πέφτει μία σπάνια πολύτιμη πέτρα, συνεχίζουν την παράδοση των υψηλών υπηρεσιών και της σχέσης εμπιστοσύνης με τους πελάτες τα οποία διδάχτηκαν από τους γονείς του, έχουν μάθει να αντιλαμβάνονται το στιλ μιας γυναίκας από τη στιγμή που θα κάτσει απέναντί τους για να διαλέξει ένα κόσμημα. Η Βενετία και η Στέλλα Βιλδιρίδη μιλούν στο harpersbazaar.gr για τη μακρά και σταθερή επιτυχία του οίκου Venetia Vildiridis που του έχει εξασφαλίσει το status του εμβληματικού στον χώρο της ελληνικής κοσμηματοποιίας. 

Βενετία και Στέλλα Βιλδιρίδη
Βενετία και Στέλλα Βιλδιρίδη

-Τι είναι πιο συναρπαστικό στην επιστήμη της γεμολογίας, στην οποία έχει εξειδίκευση;

Το εύρος και η ποικιλία των πολύτιμων πετρών, υπάρχουν τόσες πολλές οικογένειες ορυκτών, αισθάνεσαι σπουδαία όταν πέφτει στα χέρια σου μια πολύ σπάνια. Επίσης, υπάρχουν πέτρες με φαινόμενα, όπως λέγονται, που αλλάζουν χρώμα όταν βρίσκονται κάτω από διαφορετικό φωτισμό, ακόμα και πέτρες που με μια μικρή κίνηση εμφανίζουν ένα αστέρι στην επιφάνεια τους. Κάτι άλλο συγκλονιστικό είναι ότι κάθε διαμάντι είναι μοναδικό στον κόσμο και είναι συναρπαστικό να το ανακαλύπτεις.

-Πώς μοιράζεται τη δουλειά μεταξύ σας; Υπάρχουν στιγμές που το δημιουργικό σας όραμα μπορεί να διαφέρει και πώς το διαχειρίζεστε;

Ενώ είμαστε πολύ διαφορετικοί χαρακτήρες, έχουμε το ίδιο γούστο και τις περισσότερες φορές έχουμε την ίδια άποψη, αλλά πιο σημαντικό στην σχέση μας είναι η εμπιστοσύνη που έχουμε η μια στην άλλη. Έτσ,  καμία φορά ακολουθούμε τη γνώμη της μιας.

-Πώς γίνεται επιλογή των πολύτιμων λίθων και ο σχεδιασμός των κοσμημάτων; 

Οι άδετες πέτρες που προμηθευόμαστε είναι κατά κύριο λόγο διαμάντια τα οποία δένουμε σε πολύ κλασσικά και λιτά δεσίματα ώστε να αναδεικνύεται το διαμάντι. Τα υπόλοιπα κοσμήματα που θα βρείτε στα κατάστημα μας είναι στην πλειοψηφία τους εισαγωγής από μεγάλους οίκους του εξωτερικού.

Venetia Vildiridis

Ανάμεσα στις high end συνεργασίες που φιλοξενούνται στο κοσμηματοπωλείο Venetia Vildiridis θα βρείτε designers όπως Sutra, Amrapali, Mariani, Crivelli, Verdi, Damaso, και fashion brands όπως Bea Bongiasca, Netali Nissim, Valentina Ferragni, Chiara Ferragni, Gucci. 

Από αυτές που ξεχωρίζουν είναι με τον οίκο William Goldberg, ο οποίος έχει εφεύρει τη δική του κοπή διαμαντιών ASHOKA, μια κοπή που θυμίζει το γνωστό emerald cut, αλλά έχει τη λάμψη ενός στρογγυλού brilliant cut και μοιράζεται τις αξίες της υψηλής αισθητικής και της πολυτέλειας που ο οίκος Vildiridis πρεσβεύει.

ASHOKA
The ASHOKA® diamond

-Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στο να συντηρεί κανείς τόσο υψηλά στάνταρ στην ποιότητα και τις υπηρεσίες;

Έχουμε μάθει από τους γονείς μας, και είναι το Α και το Ω στην επιχείρησή μας, πρώτο μας μέλημα να είναι ευχαριστημένοι οι πελάτες μας. Και αυτό επιτυγχάνεται με την σχέση που αναπτύσσουμε και την εμπιστοσύνη που εμπνέουμε, την τιμιότητα και ειλικρίνεια που έχουμε κληρονομήσει από τις προηγούμενες γενιές.

-Τι προτιμούν περισσότερο οι γυναίκες και τι οι άντρες όταν επιλέγουν κοσμήματα ή και ρολόγια;

Για τους Έλληνες πελάτες μας, θα έλεγα παραδοσιακά είναι να βρουν κάτι ποιοτικό αλλά σε καλή τιμή. Ο κλάδος των ωρολογίων έχει αλλάξει λίγο τα τελευταία χρόνια, καθώς οι μεγάλες εταιρείες έχουν ακολουθήσει την ίδια πολιτική όπου υπάρχει πάρα πολύ μικρή παραγωγή και αυτό σημαίνει μεγάλη ζήτηση. Έτσι, υπάρχει μια δυσκολία στην εύρεση ωρολογίων συγκεκριμένων βέβαια μοντέλων και εταιρειών.

-Πώς η προσωπικότητα μιας γυναίκας καθορίζει την επιλογή της σε κόσμημα; Μπορείτε να καταλάβετε μία γυναίκα, τον χαρακτήρα και το στιλ της, από την προτίμησή της σε λίθους ή και στιλ κοσμήματος;

Θα έλεγα ότι καταλαβαίνουμε  το στιλ από την ώρα που θα καθίσει απέναντι μας και θα αρχίσει μια συζήτηση μαζί μας. Έχουμε πια αρκετά μεγάλη εμπειρία ώστε να ξέρουμε να αναγνωρίζουμε πολύ γρήγορα το στιλ μιας γυναίκας και βέβαια τι θα της άρεσε να φορέσει και ενδεχομένως να αγοράσει.

-Υπάρχει κάποιο κόσμημα ή κοσμήματα από τις συλλογές σας (ή ολόκληρη συλλογή) που ξεχωρίζετε και αγαπάτε ιδιαίτερα; Και γιατί;

Αγαπημένος μας οίκος που έχουμε συνεργασία πάρα πολλά χρόνια είναι ο Crivelli. Αγαπάμε την οικογένεια, τα κοσμήματα, τη δουλειά τους, την ποιότητα τους.

-Ποια κοσμήματα θα προτείνατε για τα δώρα των γιορτών;

Το γούρι μας, που πάντα σχεδιάζει η Στέλλα, και φέτος κρύβει το 2024 πολύ καλά μέσα σε ένα στεφάνι. Συμβολίζει τη φύση, τη γονιμότητα, την άνθιση και την απλότητα του κύκλου, την τελειότητα της αρμονίας. Επίσης, θα βρείτε πολλές επιλογές και σε πολύ μεγάλο εύρος τιμών στο shop.venetiavildiridis.com

Venetia Vildiridis
Venetia Vildiridis