5 "Quiet Luxury" συνδυασμοί που θα φοράτε σε επανάληψη τον χειμώνα

Κομψά και διαχρονικά outfit combos που ακολουθούν την τάση της ήσυχης πολυτέλειας.

Εκτός από την κυριαρχία του κόκκινου, η τάση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως κορυφαία για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2023-2024 είναι δίχως αμφιβολία το "Quiet Luxury". Τα it girls της μόδας, αλλά και οι διάσημες γυναίκες που αγαπούν τον κόσμο της μόδας ξεκίνησαν να αποχαιρετούν τα κραυγαλέα logos, τους mix & matxh συνδυασμούς και εν γένει τις πιο statement επιλογές. Ο αντικαταστάτης τους ήταν ρούχα με minimal, διαχρονικό χαρακτήρα, tailored γραμμές και αξεσουάρ που αποπνέουν πολυτέλεια. Γενικώς, η υψηλή αισθητική και η διαχρονικότητα κέρδισε τον ρόλο του πρωταγωνιστή. 

Τι το τόσο ξεχωριστό έχει όπως η τάση του "Quiet Luxury" ή της "ήσυχης πολυτέλειας", όπως συνηθίζουν να γράφουν οι δημοσιογράφοι μόδας στον παγκόσμιο Τύπο; 

Αφορμή για να γίνει το "Quiet Luxury" ή "Ήσυχη Πολυτέλεια" η επικρατέστερη τάση της μόδας για την τρέχουσα σεζόν είναι για ακόμα μία φορά η επίδραση της έβδομης τέχνης στον κόσμο του στιλ, και όχι μόνο. Πιο συγκεκριμένα, η σειρά "Succession", αλλά και η παλαιότερή της, "Gossip Girl" στάθηκε ως αφορμή για να στρέψουμε την προσοχή μας στη μόδα που δεν έχει διάρκεια ζωής αποκλειστικά μία σεζόν, αλλά που διαρκεί για δεκαετίες εμπνέοντας σχεδιαστές, φωτογράφους και στιλίστες. Κάπως έτσι, οι οίκοι Tove, Bottega Veneta, Gucci, Ferragamo, Gabriela Hearst και Miu Miu ανέδειξαν τον εν λόγω τρόπο ντυσίματος μέσα από τις συλλογές τους, παρουσιάζοντας μας διάφορους τρόπους για να υιοθετήσουμε το trend. 

Πώς θα προσθέσετε λοιπόν την τάση της ήσυχης πολυτέλειας στο χειμερινό ντύσιμό σας;  Φανταστείτε τι θα φορούσατε εάν απολαμβάνατε διακοπές στη γαλλική ριβιέρα ή τις Άλπεις και όλα τα looks που θα φορούσατε για να απολαύσετε το shopping σε κάποια από τις πολυτελέστερες μπουτίκ του κόσμου. Ο εν λόγω όρος αναφέρεται κυρίως στον πλούτο που κληρονομείται από γενιά σε γενιά, χωρίς δηλαδή να έχει κερδίσει μόνος του τα εν λόγω χρήματα. Η γκαρνταρόμπα της ήσυχης πολυτέλειας λοιπόν αποτελείται από λευκά πουκάμισα, ψηλόμεσες παντελόνες, τζιν σε ίσια γραμμή, ζακέτες, σακάκια, κοστούμια, δερμάτινες τσάντες, μπαλαρίνες και loafers, ενώ η χρωματική παλέτα κυμαίνεται ανάμεσα στις γήινες αποχρώσεις, το γκρι, το μαύρο, το λευκό και το μπλε. 

#1 Μάλλινο ζιβάγκο, τζιν παντελόνι, παλτό

#2 Pinstripe σετ και μαύρες γόβες

#3 Μαύρο φόρεμα, σακάκι και slingback γόβες

#4 Tweed σακάκι, πλισέ φούστα και loafers

#5 Πλεκτή ζακέτα, λευκό παντελόνι και δερμάτινα μποτάκια

Διαβάστε Επίσης