Η συλλογή MCM X BAPE® Lunar New Year Edition επαναπροσδιορίζει το streetwear

Η MCM συνεργάζεται ξανά με την A BATHING APE® (BAPE®).

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η νέα χρονιά ξεκίνησε με μια συλλογή που οι λάτρεις του street style που αποπνέει πολυτέλεια σίγουρα θα ξεχωρίσουν: το γερμανικό luxury fashion brand MCM και το ιαπωνικό streetwear brand A BATHING APE® (BAPE®) δημιούργησαν μία capsule συλλογή για την Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2024. Μετά το hype της πρώτης τους συνεργασίας το 2019, τα δυο brands συνεργάζονται ξανά επαναπροσδιορίζοντας την αισθητική και τη στάση του πολυτελούς streetwear, ενώ παράλληλα γιορτάζουν την έναρξη του Έτους του Δράκου. 

Η συλλογή MCM X BAPE® Lunar New Year Edition επαναπροσδιορίζει το streetwear

Επί δεκαετίες, MCM και BAPE® είναι άμεσα συνδεδεμένα με τον χώρο της μουσικής και της ποπ κουλτούρας  - η MCM για τις τσάντες και τις αποσκευές με τα λογότυπα που φορούσαν οι jetsetters της δεκαετίας του '70 και του '80, η BAPE® για τα ρούχα της νεανικής διασκέδασης στη δεκαετία του '90. Η τελευταία συλλογή MCM X BAPE® Lunar New Year Edition χαρακτηρίζεται από ένα ατρόμητο παιχνίδι με μοτίβα, που συμπεριλαμβάνει και τον διάσημο καρχαρία της BAPE®, με την υπογραφή Visetos της MCM. Το λογότυπο BAPE STA™ γίνεται το επίκεντρο της συνεργασίας και περιβάλλεται από έναν χρυσό δράκο που συμβολίζει την αδιαπραγμάτευτη αυτοπεποίθηση και το αψεγάδιαστο στιλ του νέου έτους.

MCMxBAPE

Το Shark Hoodie, σχεδιασμένο σε Black & Cognac Visetos, διαθέτει το λογότυπο της συνεργασίας πάνω από το μονόγραμμα, καθώς και το χαρακτηριστικό μοτίβο καρχαρία της BAPE® ραμμένο στο εξωτερικό της κουκούλας. Τα key-item της MCM - το Backpack, η Belt Bag, η Crossbody, η Boston, η Weekender, η North-South Tote και η χειροκίνητη Pouch - υπόκεινται σε graphic μεταμόρφωση με μια πρώτη, διαφανή απόδοση του διάσημου μοτίβου παραλλαγής της BAPE®, αποτυπωμένο σε χρυσό πάνω από το Visetos σε χρώματα Cognac & Black.

MCMxBAPE

"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επανασυνδυάσουμε την πλούσια κληρονομιά της MCM με τη δυναμική δημιουργικότητα της BAPE® για τη νέα συλλογή. Tα δύο brands συμπληρώνουν το ένα το άλλο, καθώς πέτυχαν την προβολή τους μέσω της εγγύτητάς τους με το παγκόσμιο κίνημα του streetwear - η MCM βρήκε την αναγέννησή της στη χιπ-χοπ κοινότητα της Νέας Υόρκης τη δεκαετία του '80 και η BAPE® ενηλικιώθηκε κατά τη διάρκεια της έκρηξης της σκηνής Harajuku του Τόκιο τη δεκαετία του '90. Πρόκειται για μια πραγματική γιορτή του πολυτελούς streetwear που συλλαμβάνει την ουσία του Zeitgeist", δήλωσε η Sabine Brunner, Πρόεδρος και Brand & Commercial Officer της MCM.

"Είμαστε ενθουσιασμένοι που ενώνουμε ξανά τις δυνάμεις μας με την MCM για μια συνεργασία που συνδυάζει τα καλύτερα των δύο κόσμων. Το λανσάρισμα αυτής της capsule συλλογής αποτελεί μια εμπνευσμένη συνέργεια του στιλ, της ατομικότητας και του αχαλίνωτου πνεύματος της καινοτομίας", θα πει ο Thomas Hui, Chief Operating Officer της BAPE®.

Η δέσμευση στην ποιότητα κατασκευής και ο αντισυμβατικός σχεδιασμός έχουν ως αποτέλεσμα την εξαιρετική MCM x BAPE, η οποία γίνεται must-have για όλους όσοι υιοθετούν μια προσέγγιση στο στιλ χωρίς εποχές, χωρίς φύλο και χωρίς ηλικία.

MCMxBAPE

Η συλλογή είναι διαθέσιμη online, σε επιλεγμένα καταστήματα MCM και στο BAPE STORE®. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ομώνυμη boutique της MCM (Ξάνθου 2, Αθήνα).