Τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν ντύνεστε για το βαρύ κρύο

Πώς θα ντυθείτε σωστά όταν έξω κάνει αρκετό κρύο ή χιονίζει.

Τον χειμώνα, πολλές φορές αναρωτιόμαστε για το πώς μπορούμε να διατηρήσουμε το στιλ μας κομψό, ενώ έξω κάνει κρύο. Όταν, δε, οι καιρικές συνθήκες είναι ακόμα πιο δύσκολες, ας πούμε βρέχει έντονα ή χιονίζει, τότε ο βαθμός δυσκολίας αυξάνει αναφορικά με το στιλ. Όμως, συχνά μπροστά στην ανάγκη να είμαστε κομψές παραβλέπουμε βασικούς κανόνες αναφορικά με το πώς πρέπει να ντυθούμε στο βαρύ κρύο. Σ' αυτές τις συνθήκες, εξάλλου, προέχει η ασφάλεια και η προστασία μας. Ποια είναι, λοιπόν, εκείνα τα λάθη που συχνά μας οδηγούν σε ατυχείς ενδυματολογικές επιλογές ενώ έξω, ας πούμε, χιονίζει:

1. Δεν κάνετε το σωστό  layering 

Το layering είναι βασικό όταν ντυνόμαστε για να βγούμε στο κρύο. Ωστόσο, συχνά είτε υποεκτιμούμε τις συνθήκες, και φοράμε λιγότερα layers απ' όσα χρειάζονται, είτε το παρακάνουμε φορώντας πολλά περισσότερα. Το σωστό layering σε συνθήκες κρύου απαιτεί τρεις "στρώσεις", θα πουν οι ειδικοί: την εσωτερική στρώση (layer), η οποία καλό είναι να αποτελείται από ισοθερμικά, τη μεσαία στρώση, που αποτελείται από τα ρούχα που θα φορούσατε ούτως άλλως (προτιμήστε δε να είναι φαρδιά και άνετα), και την εξωτερική στρώση, όπου εδώ ανήκουν τα ρούχα (μπουφάν, παντελόνια) από αντιανεμικά και αδιάβροχα υλικά, που θα σας προστατέψουν από τη βροχή και τον αέρα.  

Στο νου σας χρειάζεται, επίσης, να έχετε ότι: τα ισοθερμικά είναι αρκετά για να σας κρατήσουν ζεστές, δεν χρειάζεται απλά να πρόσθετε και να πρόσθετε στρώσεις από ρούχα γιατί το αποτέλεσμα θα είναι αντίστροφο: θα μπλοκάρετε την κυκλοφορία του αίματος, η οποία είναι απαραίτητη για να κρατηθεί ζεστό το σώμα. Τα φαρδιά και άνετα ρούχα, στο δεύτερο layer που θα κάνετε, επιτρέπουν στη ζέστηνα διαχέεται στο εσωτερικό των ρούχων που φοράτε, διευκολύνουν, επίσης, την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα καθώς δεν το σφίγγουν ή το περιορίζουν, αλλά και τις κινήσεις σας που οφείλουν να είναι γρήγορες και ευέλικτες όταν είστε στο κρύο. 

Το layering θα σας βοηθήσει, επίσης, όταν βρεθείτε σε ζεστό περιβάλλον, να αφαιρέσετε τα εξτρά ρούχα και να τα ξαναφορέσετε όταν βρεθείτε στον εξωτερικό χώρο. 

Τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν ντύνεστε για το βαρύ κρύο

2.  Δεν επιλέγετε τα σωστά  υφάσματα  

Άλλο ένα συχνό λάθος που κάνουμε στο ντύσιμο για το βαρύ κρύο είναι να μην επιλέγουμε τα κατάλληλα υφάσματα. Το μαλλί θα σας κρατήσει πιο ζεστές από το βαμβάκι, ενώ το fleece θεωρείται ιδανικό ύφασμα γι' αυτές τις συνθήκες. Τα πανωφόρια, επίσης, με εξωτερική ή εσωτερική shearling / faux fur επένδυση αλλά και τα καπιτονέ/ down jacket είναι προτιμότερα από τα μάλλινα παλτό, τα δερμάτινα τζάκετ ή τα tweed σακάκια, ενώ για τις πιο εξτρίμ συνθήκες θα χρειαστείτε μπουφάν με τεχνικές προδιαγραφές

Street style

3.  Ξεχνάτε να κρατήσετε ζεστά  τα άκρα και το κεφάλι 

Πολύ βασική συνθήκη για να κρατηθείτε ζεστές στο βαρύ κρύο είναι να κρατήσετε ζεστά τα άκρα σας, δηλαδή πόδια και χέρια, αλλά και το κεφάλι. Τα πόδια σας θα τα κρατήσετε ζεστά φορώντας χοντρές (ή ισοθερμικές) κάλτσες και τα κατάλληλα παπούτσια, που θα μονώσουν τα κάτω άκρα από το κρύο. Τα χέρια σας θα τα ζεστάνετε με τα γάντια που θα φορέσετε, ενώ στο κεφάλι σας επιβάλλεται να φορέσετε σκούφο. Αν, μάλιστα, θέλετε να είστε καλά προστατευμένες στο πάνω μέρος μπορείτε να φορέσετε μία μπαλακλάβα ή να προσθέσετε γύρω από το λαιμό σας ένα κασκόλ που θα καλύπτει και το κάτω μέρος του προσώπου. 

street style

4. Δεν φοράτε  τα σωστά παπούτσια 

Όπως και με τα υφάσματα που μπορεί να επιλέξουμε λάθος, έτσι και με τα παπούτσια. Όταν ακούμε για κρύο, προφανώς δεν είναι η μέρα που θα φορέσουμε παπούτσια με τακούνι ή φλατ παπούτσια. Όταν ο καιρός δημιουργεί επικίνδυνες συνθήκες για τη σωματική μας ακεραιότητα, η πρώτη προτεραιότητά μας είναι τα παπούτσια (συνήθως μπότες που εξασφαλίζουν ασφάλεια, διαθέτοντας την κατάλληλη σόλα, εσωτερική και εξωτερική επένδυση. Οι snow boots σχεδιάστηκαν ακριβώς γι' αυτό το σκοπό, και η μόδα έχει φροντίσει να τις κάνεις συμβατές με το καθημερινό στιλ. Από την άλλη, υπάρχουν πάντα και οι γαλότσες (rubber boots), που είναι η καλύτερη επιλογή όταν έξω βρέχει. 

street style

Διαβάστε Επίσης