Πώς θα προστατεύσετε τα χειμερινά παπούτσια σας από τη βροχή και το χιόνι

Οι καιρικές συνθήκες δεν θα σταφούν αφορμή για να καταστραφούν τα χειμερινά παπούτσια σας.

Ανάμεσα σε όλες τις προκλήσεις που μας δημιουργεί ο χειμώνας με τη χαμηλή θερμοκρασία και τις δύσκολες καιρικές, εκτός από τη δημιουργία looks που μας κάνουν να νιώθουμε άνετα στο κρύο, υπάρχει και κάτι ακόμα εξίσου σημαντικό. Χρειάζεται δηλαδή να προστατεύσουμε τα αξεσουάρ μας, και πιο συγκεκριμένα τα χειμερινά παπούτσια μας, ώστε να μην αλλοιωθούν από το νερό της βροχής ή το χιόνι. Ευτυχώς, τα παρακάτω tips, πρόκειται να μας βοηθήσουν. 

Διαβάστε Επίσης

#1 Αδιαβροχοποίηση

Ο καλύτερος τρόπος για να είστε σίγουρες πως τα παπούτσια σας θα παραμείνουν σαν καινούργια, στην περίπτωση που τα φορέσετε σε μία βροχερή ή χιονισμένη ημέρα είναι να είστε σίγουρες πως το υλικό τους είναι αδιάβροχο. Εναλλακτικά, υπάρχουν αρκετά σπρέι, με τα οποία μπορείτε να τα ψεκάσετε, ώστε να πετύχετε την αδιαβροχοποίησή τους. 

#2 Το σχήμα 

Σε περίπτωση που φορέσετε ένα ζευγάρι μπότες, το οποίο βραχεί και στη συνέχεια το στεγνώσετε με την επιστροφή σας στο σπίτι, προτείνουμε να προσθέσετε κάτι στο εσωτερικό τους, που να βοηθήσει το σχήμα τους να παραμείνει αναλλοίωτο. Μπορεί να είναι απορροφητικό χαρτί, που θα αφαιρέσει την πιθανή υγρασία ή τα ειδικά χαρτόνια που έρχονται συχνά μαζί με την αγορά των παπουτσιών. 

#3  Φροντίδα

Ακόμα κι αν φορέσετε τα χειμερινά παπούτσια σας στη βροχή ή το χιόνι και παρατηρήσετε κάποιες μικρές φθορές, είναι σημαντικό να τα φροντίσετε καταλλήλως. Καθαρίστε τα μόλις επιστρέψετε στο σπίτι, στεγνώστε τα ή προσπαθήστε να αφαιρέσετε τυχόν λεκέδες, χρησιμοποιώντας ήπια καθαριστικά. 

#4 Πρόγνωση

Μία από τις σημαντικότερες συμβουλές μόδας που ακολουθούν οι fashion experts δεν αφορά αποκλειστικά το styling. Αφορά όμως τι καιρικές συνθήκες που χρειάζεται σίγουρα να ελέγχετε πριν αποφασίσετε τι θα φορέσετε για την εκάστοτε ημέρα. Με αυτόν τον τρόπο, άν βρέξει ή χιονίσει, θα αποφύγετε τα παπούτσια που ενδέχεται να χαλάσουν λόγω του νερού και να φορέσετε κάποια πιο ανθεκτικά. 

#5 Το ενδιάμεσο

Αφού όμως έχετε φορέσει τα παπούτσια σας και εκείνα έχουν βραχεί λόγω νερού ή χιονιού, μετά την επιστροφή σας στο σπίτι θα χρειαστεί και μέχρι να τα φορέσετε ξανά, θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι έχουν στεγνώσει πλήρως. Διαφορετικά, οι πιθανότητες να χαλάσουν τελείως πολλαπλασιάζονται.

#6 Off season

Μετά το τέλος του χειμώνα, θα πρέπει να σας απασχολήσει αρκετά και η αποθήκευση των χειμερινών παπουτσιών σας. Φροντίστε να είναι στεγνά και καθαρά, ώστε να τα τοποθετήσετε σε κουτιά που θα τα προστατεύσουν, ώστε να είναι το ίδιο άψογα για την επόμενη σεζόν. 

Διαβάστε Επίσης