Τα dos και don'ts για να φορέσετε τα metallics με στιλ

Τα metallics είναι μία από τις επικρατέστερες τάσεις της μόδας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024.

Οι τάσεις της μόδας θα μπορούσαν εύκολα να χωριστούν σε διάφορες κατηγορίες, ανάλογα με τον στόχο που έχουν. Κάποιες τάσεις σχετίζονται με τις κοινωνικές εξελίξεις, κάποιες άλλες τάσεις μάς βοηθούν να αναδείξουμε τη θηλυκότητά μας, ενώ υπάρχουν και κάποιες τάσεις της μόδας που στοχεύουν στην ανάδειξη της πιο glam πλευράς του εαυτού μας. Για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024, το trend που έχει αναλάβει αυτόν τον τρίτο και τόσο σημαντικό στόχο είναι τα metallics.

Τα metallics στις SS24 συλλογές των οίκων

Οι οίκοι μόδας, στους οποίους οφείλουμε την την παρουσία των metallics στη λίστα με τις επικρατέστερες τάσεις της μόδας για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024 είναι οι Ralph Lauren, Schiaparelli, Roksanda, Rabanne, Prabal Gurung, Gabriela Hearst, Courreges, Nina Ricci, Versace, Kiko Kostadinou, Miu Miu, Harris Reed και Bluemarine. Στις δικές τους πασαρέλες, παρουσιάστηκαν κάθε πιθανός τρόπος για να εντάξουμε στο προσωπικό στιλ μας αυτή την τόσο λαμπερή και ξεχωριστή τάση της μόδας. Πιο συγκεκριμένα, η εκδοχή των metallics που πρότειναν οι οίκοι είναι ρούχα σε πιο minimal tailored σιλουέτες που επιτρέπουν στα εν λόγω χρώματα να λάμψουν όπως τους αξίζει.

Τα dos και don'ts για να φορέσετε τα metallics με στιλ
Miu Miu SS24
Versace Spring 2024
Versace Spring 2024
Ralph Lauren SS24
Ralph Lauren SS24

Ποιος είναι όμως ο καλύτερος τρόπος για να φορέσετε τα metallics και τι είναι σημαντικό να αποφύγετε;

Do

Υιοθετήστε την τάση των metallics, εάν επιθυμείτε να προσφέρετε έναν αέρα ανανέωσης στο ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό σας ντύσιμο. Πρόκειται για μία τάση που σίγουρα θα φέρει το εν λόγω επιθυμητό αποτέλεσμα, βοηθώντας σας να δημιουργήσετε κάποιες από τις πιο iconic εμφανίσεις της επόμενης σεζόν. 

Don't

Μην την υιοθετήσετε απλώς και μόνο επειδή βρίσκεται στην επικαιρότητα της μόδας. Να θυμάστε πάντα πως οι τάσεις είναι απλώς προτάσεις που κάνουν οι σχεδιαστές, τις οποίες μπορούμε να αποδεχτούμε ή να απορρίψουμε. Εάν νιώθετε πως ταιριάζει με την αισθητική σας, αξίζει σίγουρα να της δώσετε μία ευκαιρία. 

Do 

Ένας ασφαλής τρόπος για να προσθέσετε την τάση στο ντύσιμό σας είναι να προσθέσετε αρχικά κάποιες metallic πινελιές στο ντύσιμό σας. Πιο συγκεκριμένα, τα αξεσουάρ πρόκειται να σας βοηθήσουν να πετύχετε τον στόχο σας. Μία τσάντα ή μία ζώνη, ένα ζευγάρι γόβες ή ένα ζευγάρι μπότες μπορούν εύκολα να αναβαθμίσουν ή να κάνουν πιο ενδιαφέρον ένα μονοχρωματικό σύνολο. Κάπως έτσι επίσης, θα παρατηρήσετε εάν όντως σας αρέσουν ή όχι τα metallics. 

Don't

Όσον αφορά στα metallics λοιπόν, είναι πολύ σημαντικό να δώσετε προτεραιότητα στην ποιότητα των items. Λόγω της λαμπερής όψης τους, εάν το ύφασμα είναι αμφίβολης ποιότητας, θα υποβαθμίζει αυτομέτως το αποτέλεσμα. 

Do

Ακριβώς επειδή πρόκειται για μία ιδιαίτερη τάση της μόδας, είναι πολύ σημαντικό να την υιοθετήσετε με βάση τη δική σας αισθητική. Να την προσαρμόσετε δηλαδή στις δικές σας προτιμήσεις, δημιουργώντας looks που σας κάνουν να αισθάνεστε κομψές. Μπορεί να το πετύχετε, συνδυάζοντας ένα metallic τοπ με το αγαπημένο σας τζιν παντελόνι, φορώντας ένα μαύρο φόρεμα με ένα ζευγάρι παπούτσια σε metallic τόνο ή κρατώντας μία metallic τσάντα σε ένα business σύνολο. 

Don't

Όπως αναφέρουμε και πιο πάνω, πρόκειται για μία ιδιαίτερη τάση, συνεπώς λίγο πριν αποφασίσετε να την υιοθετήσετε, φροντίστε να παρατηρήσετε το styling που προτείνουν οι οίκοι μόδας, αλλά και οι fashionistas. 

Πώς θα τα προσθέσετε στο ντύσιμό σας