To Wrap Dress της Diane Vοn Furstenberg γίνεται 50 χρονών

Ο οίκος γιορτάζει την επέτειο με μια limited συλλογή.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Τη δεκαετία του '70 γεννήθηκε το φόρεμα που έμελλε να γίνει το πιο αγαπημένο των γυναικών, χάρη στην ευελιξία του και τη θηλυκότητά του: το Wrap Dres δεν είναι απλά το φόρεμα που κολακεύει κάθε γυναικείο σωματότυπο, είναι το φόρεμα που ταυτίστηκε με τη γυναικεία ενδυνάμωση και αυτοπεποίθηση. Το Wrap Dres δημιούργησε το 1974 η Diane von Furstenberg έχοντας φτάσει τότε στη Νέα Υόρκη από την Ιταλία, όπου διδάχτηκε τη τέχνη των υφασμάτων και τη κοπής τους, με μια βαλίτσα Italian made jersey φορέματα.  Το wrap φόρεμα έγινε αμέσως ανάρπαστο και πλέον διαθέτει το δικό του κεφάλαιο στην ιστορία της μόδας. Το 2024 σηματοδοτεί την 50ή επέτειό του.

To Wrap Dress της Diane Vοn Furstenberg γίνεται 50 χρονών

Για τον εορτασμό του Wrap 50, η συλλογή Spring '24 της Diane von Furstenberg με τον τίτλο "The First Woman", διαθέτει μια limited edition birthday capsule. Η επετειακή συλλογή αποτελείται από ένα εορταστικό print σε σχέδιο σταυρόλεξου σε άσπρους και μαύρους τόνους. Το σταυρόλεξο περιέχει κάποιες πολύ δυνατές λέξεις, όπως truth, freedom, joy, life και πολλές ακόμα. Η Furstenberg επαναφέρει και το iconic Python print σε neutral και πράσινες αποχρώσεις.

DVF -WRAP 50
DVF -WRAP 50

Το wrap dress φημίζεται για τον διαχρονικό του χαρακτήρα και τον δυναμισμό που αποπνέει, ενώ για κάποια χρόνια, στη δεκαετία του 1990, η σχεδιάστρια είχε αποσύρει το σχέδιο. Όμως, η Furstenberg ανακάλυψε ότι οι νεότερες γενιές γυναικών άρχισαν να αναζητούν wrap φορέματα σε vintage καταστήματα και αποφάσισε την αναβίωση του θρυλικού σχεδίου. Από το 1997 και μετά, το wrap φόρεμα επιστέφει και γίνεται αναπόσπαστο στις συλλογές DVF, παρουσιάζοντας κάθε σεζόν ανανεωμένες και φρέσκες εκδοχές.

DVF -WRAP 50

Πενήντα χρόνια μετά τη δημιουργία του, το wrap dress συνεχίζει να συμβολίζει την ενδυνάμωση, την ανεξαρτησία, την ελευθερία και τη δύναμη. Όπως λέει η Diane Von Furstenberg, "είναι κάτι περισσότερο από ένα φόρεμα, είναι πνεύμα".

DVF -WRAP 50

Τα limited κομμάτια της επετειακής συλλογής θα τα βρείτε στη DVF Boutique: Αγγ. Μεταξά 27, Γλυφάδα.