5 εύκολες στιλιστικές συμβουλές που θα κάνουν το ντύσιμό σας πιο ενδιαφέρον

Οι στιλιστικές συμβουλές που μπορούν όντως να κάνουν τη διαφορά σε ένα σύνολο.

Υπάρχει μία άποψη που θέλει το καλά ενημερωμένο, αλλά και ενδιαφέρον στιλ να σχετίζεται με τις επικρατέστερες τάσεις της μόδας, τους περίπλοκους συνδυασμούς ή να πιο εξεζητημένα hacks. Στην πραγματικότητα όμως, το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζετε για να ανανεώσετε το ντύσιμό σας είναι κάποιες χρήσιμες στιλιστικές συμβουλές που κάνουν upgrade στα looks σας. Έχοντας υποδεχτεί την άνοιξη, η ανανέωση του στιλ μας είναι ένας από τους στόχους μας και τα παρακάτω styling tips πρόκειται να σας βοηθήσουν να πετύχετε τον στόχο σας.

#1 Συνδυάστε διαφορετικές υφές

Δεν χρειάζεται να σκέφτεστε πάντα τους πιο περίεργους συνδυασμούς για το ντύσιμό σας. Ο στόχος είναι να σκεφτείτε πιο έξυπνα, αλλά και δημιουργικά. Το combo διαφορετικών υφών είναι ένας εύκολος τρόπος για να αναβαθμίσετε το ντύσιμό σας, κάνοντας το πιο ενδιαφέρον. Για παράδειγμα, τα πλεκτά πουλόβερ και οι ζακέτες, που είναι ιδανικά και για την περίοδο της άνοιξης, συνδυάζονται άψογα με υφάσματα όμως το denim ή τα υφασμάτινα παντελόνια. 

#2 Εμπιστεύσου το μονοχρωματικό στιλ

Τα μονοχρωματικά σύνολα μπορούν να αποδειχθούν πολύ κομψά, αλλά και πρακτικά. Επιλέξτε την αγαπημένη σας απόχρωση ή πιο safe επιλογές όπως το λευκό και το μαύρο, και δημιουργήστε ένα total look με αυτό. Με αυτό τον τρόπο, το αποτέλεσμα θα μοιάζει λες και έχετε ασχοληθεί αρκετά με το styling, ενώ εσείς στην πραγματικότητα θα έχετε συνδυάσει απλώς ρούχα και αξεσουάρ σε ένα συγκεκριμένο χρώμα. Βέβαια, αξίζει να αναφέρουμε πως αυτή η στιλιστική συμβουλή είναι αρκετά ευέλικτη, αφού τα items που θα συνδυάσετε δεν χρειάζεται να είναι απόλυτα στην ίδια απόχρωση, αλλά σε παρόμοια, ώστε να πετύχετε ένα tote to tone αποτέλεσμα. 

#3 Πειραματιστείτε με διαφορετικά layers

Η στιλιστική συμβουλή του layering είναι χρήσιμη σε πολλές περισσότερες περιπτώσεις από εκείνες που πιστεύουμε. Στην προκειμένη περίπτωση, το να συνδυάσετε διαφορετικές στρώσεις από ρούχα και μάλιστα σε διαφορετικό μήκος μπορεί να δημιουργήσει μία τελείως διαφορετική, αλλά και ενδιαφέρουσα διάσταση στο outfit σας. Πουκάμισα μέσα από πουλόβερ ή φορέματα, t-shirt μέσα από γιλέκα, μπλούζες ή γιλέκα, σακάκια μέσα από καμπαρντίνες, ζακέτες μέσα από bomber jackets. Οι επιλογές είναι απεριόριστες. 

#4 Ενδώστε στην κομψότητα των oversized ρούχων

Τα τελευταία χρόνια, και κυρίως μετά την πανδημία, οι περισσότερες γυναίκες και κατ'επέκταση οι οίκοι μόδας έχουν στρέψει την προσοχή τους στα oversized ρούχα που χαρακτηρίζονται από ασυναγώνιστη άνεση. Είτε είστε εξοικειωμένες μαζί τους είτε όχι, προτείνουμε να πειραματιστείτε στιλιστικά περισσότερο με αυτά. Πουκάμισα, σακάκια, παντελόνες, αλλά και φορέματα σε oversized γραμμές πρόκειται να χαρίσουν στη σιλουέτα σας μία διαφορετική αναλογία.

#5 Υποκύψτε στη στιλιστική κομψότητα του color blocking

Με μία πρώτη σκέψη, οι color blocking συνδυασμοί χρειάζονται αρκετή σκέψη, ώστε το αποτέλεσμα να είναι κομψό. Ωστόσο, στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο εύκολο από ό,τι πιστεύετε. Συνδυάστε αποχρώσεις που είναι της αισθητικής σας και εμπνευστείτε από τις εμφανίσεις άλλων γυναικών. Ο σημαντικότερος στόχος είναι να νιώθετε ο εαυτός σας με ό,τι αποφασίσετε να φορέσετε. 

Διαβάστε Επίσης