Η Klotho ορίζει την κινητήριο δύναμη της γυναίκας και υφαίνει τη ζωή με την τέχνη του αργαλειού

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Κλωθώ, ως μία από τις τρεις Μοίρες στην ελληνική μυθολογία, επιφορτίζεται με το σπουδαίο έργο του να υφαίνει το πολύτιμο νήμα της ζωής. Το νήμα αυτό αντιπροσωπεύει την προκαθορισμένη πορεία του ανθρώπου στον κόσμο, το πεπρωμένο του και τις εμπειρίες που θα συναντήσει κατά τη διάρκεια της ζωής του. Μέσα από αυτό το πολύτιμο έργο της, η Κλωθώ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αρχή του κόσμου, τη γέννηση και τη δημιουργία, καθώς το έργο της επηρεάζει το πεπρωμένο κάθε ανθρώπου από τη στιγμή της ύπαρξής του μέχρι το τέλος της ζωής του. 

Μέσα από αυτήν την αρχέγονη έννοια, η Κλωθώ συμβολίζει τη δύναμη της δημιουργίας. Είναι η γυναίκα που δημιουργεί την ίδια τη ζωή και καθορίζει το μονοπάτι της. 

Το made in Greece brand, Klotho, αποτελεί μια ωδή στη ζωή καθώς συνδέεται μοναδικά με τη σπουδαιότητα της γυναικείας φύσης και δημιουργίας στον κόσμο. Το brand Klotho, εμπνευσμένο από την Κλωθώ, τη μοίρα της ελληνικής μυθολογίας, συμβολίζει τη δύναμη, την ελευθερία και τη δημιουργία που ενσωματώνουν οι αξίες της εταιρείας. 
Η Klotho ορίζει την κινητήριο δύναμη της γυναίκας και υφαίνει τη ζωή με την τέχνη του αργαλειού

Η Klotho κάθε χρόνο τιμά τη γυναικεία φύση με ένα κόσμημα statement, σχεδιασμένο να αναδεικνύει την μοναδική προσωπικότητα κάθε γυναίκας μέσα από την τέχνη. 

klotho
GYNAIKA Pendant

Η ιστορία της Αλεξάνδρας Θεοχάρη αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα του πώς η τέχνη του υφαντού μπορεί να ενδυναμώσει και να εμπνεύσει τις γυναίκες μέσα από τα ρούχα που δημιουργεί. Γεννημένη και μεγαλωμένη στη Θεσσαλονίκη, αλλά ερωτευμένη με την Κρήτη, η Αλεξάνδρα ανακάλυψε την ομορφιά και την ηρεμία του αργαλειού κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής της στο μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης στο Ρέθυμνο. Εκεί, μέσα από τη συνεργασία και την καθοδήγηση των μοναχών, αναπτύχθηκε το brand "Klotho", ένα brand 100% ελληνικό που έδωσε στα παραδοσιακά κρητικά υφαντά μοντέρνο twist αναδεικνύοντας το σε ένα fashion brand - συνώνυμο του εκλεκτικού στιλ.

klotho

Η Αλεξάνδρα Θεοχάρη αναδεικνύει τη δύναμη της τέχνης του υφαντού ως ένα μέσο ενδυνάμωσης και αυτοέκφρασης για τις γυναίκες. "Η αισθητική και το ύφος του brand είναι η προέκταση των προσωπικών μου πεποιθήσεων. Το όνειρο μου δεν ήταν ποτέ να κάνω "απλά" ρούχα, ήταν να δημιουργώ κομμάτια που έχουν να πουν μία ιστορία και έτσι να μοιράζομαι τις αλήθειες μου με τον κόσμο".

Με την αποκλειστική σύνθεση της ομάδας από γυναίκες, το brand Klotho όχι μόνο συνδέεται με τη  δύναμη της δημιουργίας, αλλά την ενσωματώνει και στη λειτουργία και στο DNA της επιχείρησης. 

"Ουσιαστικά είμαστε σαν γονείς μέσα σε αυτήν τη δουλειά και στο τέλος της ημέρας το μόνο που έχει σημασία είναι να κάνουμε ό, τι είναι καλύτερο για το παιδί και σε αυτήν την περίπτωση το "παιδί" μας είναι το brand μου. Η Klotho μπορεί να ανήκει στο όνομά μου, αλλά είναι μια απόλυτα ομαδική προσπάθεια και η επιτυχία ανήκει σε όλες εκείνες τις γυναίκες που μέχρι σήμερα με έχουν στηρίξει και μέσα και έξω από το brand. Τίποτα δεν χτίζεται από ένα άτομο μόνο". Μέσα από την τέχνη της, η Αλεξάνδρα υμνεί τη γυναικεία φύση, τιμάει τις γυναίκες που έθεσαν τις βάσεις για τη σημερινή κοινωνία, ενθαρρύνοντας τις να εξελίσσονται, να εκφράζονται και να ενδυναμώνονται σε κάθε πτυχή της ζωής τους.

Το brand Klotho τιμά την παράδοση και την ισχύ των γυναικών αντλώντας έμπνευση από την ελευθερία που βίωσαν οι γυναίκες μέσα από τις δεκαετίες. Η Αλεξάνδρα αναβίωσε την τέχνη του αργαλειού μέσα από μια σύγχρονη fashion ματιά και μοντέρνα αισθητική, με τον ίδιο τρόπο που οι γυναίκες αναβιώνουν συνεχώς τη δύναμή τους και προσπαθούν να βρουν τη δική τους θέση στην κοινωνία. 

klotho

Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε και από τη συλλογή του brand Klotho, που αποτελείται από κλασικά μίνιμαλ κομμάτια με ιδιαίτερα στοιχεία διαχρονικότητας όπως οι λεπτομέρειες από κεντήματα που γίνονται στον αργαλειό.

klotho

DIONE Green

klotho

ARIADNE White

klotho

TREE OF LIFE

klotho

Homeware Collection

Όπως ο αργαλειός της Klotho υφαίνει τα νήματα, έτσι και οι γυναίκες συνεχίζουν να δημιουργούν και να επηρεάζουν τον κόσμο γύρω τους με τις ικανότητές τους, τη δημιουργικότητά τους και τη δύναμή τους. Η Αλεξάνδρα και οι γυναίκες του brand Klotho αποδεικνύουν ότι δημιουργία και αντοχή είναι συνώνυμα της ανεξάντλητης δύναμης της ζωής.

Ανακαλύψτε ολόκληρη τη συλλογή της KLOTHO εδώ