Τα στιλιστικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε στο ανοιξιάτικο ντύσιμο

Ποια στιλιστικά λάθη δεν κάνουν οι fashion experts την περίοδο της άνοιξης;

Εκτός από τις συμβουλές μόδας που έχουν ως στόχο να βελτιώσουν το στιλ μας, βοηθώντας μας να εκφραστούμε μέσα από αυτό και εκτός από τις τάσεις της μόδας που κεντρίζουν πάντα το ενδιαφέρον μας, υπάρχουν και τα στιλιστικά λάθη. Είναι εκείνες οι fashion επιλογές που δεν μας δικαιώνουν, τα ρούχα ή αξεσουάρ που πιστεύαμε πως μας ταιριάζουν χωρίς να ισχύει, τα μικρά αλλά σημαντικά ατοπήματα που μπορούν να υποβαθμίσουν ένα σύνολο, ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνουμε. Έχοντας μόλις υποδεχτεί την άνοιξη είναι η τέλεια ευκαιρία για να γνωρίσουμε κάποια από τα πιο συχνά στιλιστικά λάθη που θα χρειαστεί να αποφύγουμε τους επόμενους μήνες. 

Ούτε χειμώνας, ούτε καλοκαίρι

Η άνοιξη είναι η μεταβατική εποχή από τον χειμώνα προς το καλοκαίρι. Συνεπώς έχει όλα τα χαρακτηριστικά μίας τέτοιας περιόδου. Η θερμοκρασία είναι συνήθως άστατη και εμείς κάπως μπερδεμένες για το πως θα δημιουργήσουμε κομψά και προσεγμένα σύνολα. Το πιο συχνό στιλιστικό λάθος που κάνουμε οι περισσότερες γυναίκες είναι πως βιαζόμαστε να φορέσουμε τα καλοκαιρινά μας ρούχα ή μένουμε αρκετά προσκολλημένες στα χειμερινά. ​​​​​​Το στιλ της άνοιξης απαιτεί να δημιουργήσουμε την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στις δύο εποχές. Συνεπώς, κρατάμε τα πιο ανάλαφρα κομμάτια, με τα οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε layering για παν ενδεχόμενο.

Τα κατάλληλα υφάσματα

Ένας παράγοντας που είναι πολύ σημαντικός όσον αφορά στο στιλ μας, ωστόσο συχνά δεν του δίνουμε την απαραίτητη σημασία είναι η επιλογή των υφασμάτων. Μείνετε μακριά από τα πολύ ζεστά μάλλινα ρούχα, αλλά και τα συνθετικά ρούχα, τα οποία προκαλούν δυσάρεστη οσμή σε περίπτωση ζέστης. Προτιμήστε φυσικά υφάσματα, όπως βαμβάκι, λινό και μετάξι, που αναπνέουν και είναι ιδανικά για τις πιο ζεστές ημέρες.

Η πιο safe τακτική 

Στη διάρκεια των μεταβατικών εποχών του χρόνου, όπως είναι η άνοιξη, αλλά και το φθινόπωρο, η σημασία της capsule γκαρνταρόμπας αποδεικνύεται άκρως απαραίτητη. Γιατί; Επειδή αποτελείται από ρούχα που λειτουργούν ως ο τέλειος καμβάς για να δημιουργήσετε προσεγμένες εμφανίσεις. Συνεπώς, εάν αναρωτιέστε ποια είναι τα άκρως απαραίτητα items για την τρέχουσα εποχή, το τζιν παντελόνι, τα πουκάμισα, οι καμπαρντίνες, τα t-shirts και τα φορέματα είναι σίγουρα οι απαντήσεις που ψάχνετε.

Διαβάστε Επίσης