Ο Alber Elbaz ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει το δικό του προσωπικό label

He is back!

HARPER'S BAZAAR TEAM

O Alber Elbaz μόλις ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει το δικό του, προσωπικό label, AZfashion, σε συνεργασία με τον όμιλο Richemont, ο οποίος έχει στην κατοχή τoυ και τους Azzedine Alaïa, Cartier και Chloé.

O σχεδιαστής έγινε ευρέως γνωστός μέσα από τη δουλειά του σαν καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Lanvin, μία θέση που είχε για 14 χρόνια. Η συνεργασία τους είχε τερματιστεί το 2015 και ποτέ δεν έγιναν γνωστοί οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή τη ρήξη. Πολλές ήταν οι φήμες που είχαν κυκλοφορήσει, μία από τις οποίες ανέφερε ότι ο Elbaz επρόκειτο να αντικαταστήσει τον Karl Lagerfeld στη Chanel, κάτι που φυσικά δεν έγινε ποτέ. 

Ο ίδιος επέλεξε τα τελευταία χρόνια να μείνει σιωπηλός και να κάνει ελάχιστες συνεργασίες, όπως αυτή με την Tod's ή τον Frederic Malle. Κανείς δεν ξέρει αν προετοίμαζε εδώ και καιρό το επόμενο βήμα του. 

"Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να φτιάξω επιτέλους αυτό που ονειρευόμουν, με τους συνεργάτες μου από τον Richemont. Πρόκειται για ένα brand που θα επικεντρωθεί στις λειτουργικές προτάσεις και λύσεις για τις γυναίκες του σήμερα" είπε ο Elbaz και συνέχισε "Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που συνεργάζομαι με καλούς και ταλαντούχους ανθρώπους και ανυπομονώ να διασκεδάσουμε σε αυτή τη νέα περιπέτεια που ξεκινάει".

Ελάχιστες είναι οι λεπτομέρειες που αποκαλύφθηκαν για το τι πρόκειται να περιλαμβάνει αυτό το νέο brand ενώ επιπλέον δεν έχει γίνει γνωστό ούτε το πότε πρέπει να περιμένουμε την πρώτη του συλλογή. 

"Ακούγοντας τον Alber Elbaz να μιλάει για το όραμά του για τη μόδα αλλά και τα πράγματα που τον εμπνέουν, εντυπωσιάστηκα και πάλι από τη δημιουργικότητα και τη διορατικότητά του" είπε ο Johann Rupert, του Richemont. "Το ταλέντο του αλλά και η ευαισθησία του για τις γυναίκες είναι μία σημαντική αξία για το Group μας και τους οίκους που έχουμε. Καλωσορίζουμε θερμά τον Alber στον Richemont και ανυπομονούμε για αυτή την τόσο σπουδαία συνεργασία."