Ανακοινώθηκε το θέμα του Met Gala για το 2020

It was...about time.

Το ετήσιο Met Gala, που πραγματοποιείται την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου και συχνά περιγράφεται ως "τα Όσκαρ της μόδας", προσκαλεί τον κόσμο της fashion κοινότητας και τους πιο ισχυρούς celebrities του κόσμου σε μία εαρινή γιορτή του Costume Institute στο Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης. Αφήνοντας πίσω το Camp: Notes on Fashion και το live costume performance της Lady Gaga, η πορεία προς το 2020 έχει ήδη ξεκινήσει.

Το θέμα για το Met Gala 2020 ανακοινώθηκε και ο τίτλος της έκθεσης του Costume Institute είναι About Time: Fashion and Duration. Εμπνευσμένο από τη Virginia Woolf και τον Γάλλο φιλόσοφο του 20ου αιώνα, Henri Bergson, η έκθεση θα κάνει μία αναδρομή στην ιστορία της γυναικείας μόδας, τα τελευταία 150 χρόνια (που χρονολογείται από το 1870 μέχρι σήμερα) και που συμπίπτει με τη 150η επέτειο του Met. Η Woolf θα λειτουργήσει σαν μία "αφηγήτρια - φάντασμα" στην έκθεση, καθώς πολλά από τα γραπτά της θα χρησιμοποιηθούν στο εν λόγω concept.

Πιο συγκεκριμένα, ο Andrew Bolton, curator του Costume Institute, εμπνεύστηκε από την ταινία εποχής Orlando (1992) της Sally Porter, η οποία είναι βασισμένη στο ομότιτλο έργο της Virginia Woolf. Με πρωταγωνίστρια την Tilda Swinton, η μόδα στην ταινία εκτείνεται από τα ρούχα του 18ου αιώνα - με έμπνευση από τη Μαρία Αντουανέτα έως το ντύσιμο του 19ου. "Η μόδα είναι ανεξίτηλα συνδεδεμένη με το χρόνο, όχι μόνο αντανακλά και αντιπροσωπεύει το πνεύμα της εποχής, αλλά αλλάζει και αναπτύσσεται με τον καιρό" λέει ο Bolton στους New York Times. 

Λαμβάνοντας υπόψη το εύρος μιας χρονικής διάρκειας 150 χρόνων στη μόδα, οι καλεσμένοι του Met Gala 2020 μπορούν να ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο, έχοντας στη διάθεσή τους αρκετούς αιώνες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Met Gala 2020 θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαϊου στο Metropolitan Museum of Art και η έκθεση θα ανοίξει στο κοινό στις 7 Μαΐου 2020.