Η Stella McCartney αποδεικνύει και πάλι ότι είναι η βασίλισσα του sustainability

Η σχεδιάστρια είναι μία από τους πρώτους διδάξαντες και τώρα προχωράει σε ακόμα μία κίνηση με συμβολική σημασία.

H Stella McCartney μόλις λάνσαρε μία νέα capsule συλλογή η οποία έχει δημιουργηθεί στο 100% από leftovers παλιότερων κολεξιόν. Η σχεδιάστρια είναι μία από τις πρώτες της βιομηχανίας που πήραν το fashion sustainability στα σοβαρά. Αρχικά έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα των δικαιωμάτων των ζώων και ήταν η πρώτη που σταμάτησε να χρησιμοποιεί πολλές πρώτες ύλες, για την παραγωγή των οποίων κάποια είδη ζώων υπέφεραν αποδεδειγμένα. Φυσικά δεν σταμάτησε εκεί, αλλά απέκλεισε από τις συλλογές της το δέρμα, τη γούνα και ξεκίνησε να εφαρμόζει τις πιο αειφόρες πρακτικές, προσπαθώντας παράλληλα να μειώσει στο ελάχιστο το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της εταιρείας της. 

Τώρα σχεδίασε την 23 Old Bond Street collection που πήρε το όνομά της από το flagship της σχεδιάστριας στο Λονδίνο. Πρόκειται λοιπόν για μια συλλογή που περιλαμβάνει 110 κομμάτια από την Autumn/Winter 2019 collection της, τα οποία έχουν υποστεί ένα μικρό makeover και customization με τη βοήθεια υφασμάτων και υλικών γενικότερα, που προήλθαν από παλιότερες συλλογές της. Patches και απλικέ κεντήματα δίνουν σε αυτά τα ρούχα μια μοναδική πινελιά, ενώ ενισχύουν και τη δέσμευση της McCartney για κυκλική οικονομία. 

Η Stella McCartney αποδεικνύει και πάλι ότι είναι η βασίλισσα του sustainability

Στο φόρεμα της φωτογραφίας για παράδειγμα, έχουν κεντηθεί διακοσμητικά στοιχεία από αλουμίνιο, το οποίο είναι ανακυκλώσιμο. Η συλλογή θα πωλείται αποκλειστικά από το κατάστημά της στην Old Bond Street σε μια VIP area στον τρίτο όροφο, ενώ κάθε κομμάτι περιλαμβάνει μια ετικέτα με ένα χειρόγραφο σημείωμα από τη Stella McCartney που εξηγεί ότι είναι μοναδικό. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ