Ο οίκος Chanel μοιράζεται το savoir-faire πίσω από το iconic tweed που χρησιμοποιεί στις συλλογές του

Ένα συναρπαστικό βίντεο αφηγείται τη μαγεία της δημιουργίας του Chanel tweed.

Η τέχνη της χειροποίητης ύφανσης, οι πολύχρωμες ίνες που αναμειγνύονται, η πολυτέλεια του να το αγγίζεις, το όνειρο του να το αποκτάς. Το σακάκι του οίκου Chanel είναι ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα fashion items. Και είναι φτιαγμένο από ένα κλασικό και iconic υλικό, το tweed. Μια πραγματική καινοτομία για την εποχή του, η Gabrielle αποφάσισε να χρησιμοποιήσει με το δικό της τρόπο το tweed κάνοντάς το μέχρι σήμερα να είναι άρρηκτα συνδεδεμένο τόσο με τον οίκο, όσο και με τα signature κομμάτια του όπως το Chanel jacket. 

Ο οίκος Chanel μοιράζεται το savoir-faire πίσω από το iconic tweed που χρησιμοποιεί στις συλλογές του

Πρόκειται για ένα υλικό που αρχικά ο κόσμος της μόδας χρησιμοποιούσε για το menswear. H Gabrielle όμως, που είχε στόχο της να δημιουργήσει άνετα και κομψά ρούχα για τις γυναίκες, δεν δίστασε να το εντάξει και στις δικές της συλλογές. Με έμπνευση από τους άνδρες με τους οποίους συναναστρεφόταν και κυρίως από τον Δούκα του Westminster, άλλαξε τους ενδυματολογικούς κώδικες της εποχής, επιλέγοντας υφάσματα κυρίως με γνώμονα την άνεση, ένα από τα οποία φυσικά ήταν και το tweed. Τόσο η ίδια, όσο και οι διάδοχοί της στον οίκο το δοκίμασαν σε πολλά σχέδια και πειραματίστηκαν, καταφέρνοντας τελικά να δημιουργήσουν την πιο ελαφριά και πολυτελή εκδοχή του. 

LESAGE tweeds for CHANEL

Πιστή στην παράδοση της Chanel και η Virginie Viard χρησιμοποιεί το tweed στην Cruise 2019/20 Collection με τον πιο σύγχρονο τρόπο. Αυτή τη φορά το σακάκι παρουσιάζεται σε πολλές εκδοχές, σε διαφορετικές γραμμές και σχήματα ενώ το tweed χρωματίζεται με βιολετί, πράσινο φούξια και πολλές ακόμα αποχρώσεις, και συνδυάζεται με διακοσμητικές αλυσίδες, κουμπιά που μοιάζουν με κοσμήματα αλλά και κολακευτικές, λεπτές ζώνες.

Caroline de Maigret

Το στιλ Chanel μεταφράζεται σε σύνολα με κοντές φούστες, σορτς, βερμούδες και κολάν και δημιουργεί ένα απόλυτα επίκαιρο αποτέλεσμα, που εγκαινιάζει επί της ουσίας μια νέα εποχή για τον οίκο. 

Mademoiselle Privé Shanghai_18 April 2019_ ZHOU Xun

Στο βίντεο που ακολουθεί ο οίκος Chanel μοιράζεται τα μυστικά της διαδικασίας παραγωγής του πλέον αναγνωρίσιμου υλικού του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ