Ο Versace μηνύει τη Fashion Nova για το θρυλικό φόρεμα της Jennifer Lopez

Το viral φόρεμα έγινε η αιτία να κινηθεί νομικά ο οίκος μόδας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το θρυλικό φόρεμα Versace που φόρεσε για πρώτη φορά η Jennifer Lopez στα Grammys το 2000, έγινε η αιτία για να κινηθεί νομικά ο οίκος και να ασκήσει μήνυση εναντίον της Fashion Nova για αντιγραφή του σχεδίου του. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο οίκος μόδας βλέπει να αντιγράφονται τα διάσημα patterns του. Αντίστοιχα με το Jungle Dress, ο Versace είχε κινηθεί νομικά εναντίον της Fashion Nova επειδή είχε χρησιμοποιήσει το μαύρο - χρυσό Barocco σχέδιο καθώς επίσης και το Pop Hearts. Παρά το γεγονός ότι και τα τρία σχέδια προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, το fast-fashion label έχει δημιουργήσει και πουλήσει παρόμοιες εκδοχές. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, η αγωγή καταθέτει: "Η ικανότητα της Fashion Nova να βγάζει τόσο γρήγορα καινούργια ρούχα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην προθυμία της να αντιγράψει τα σχέδια που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, τα εμπορικά σήματα και τα στοιχεία του εμπορικού σήματος γνωστών σχεδιαστών όπως ο Versace, και να εμπορεύεται τις δημιουργικές τους προσπάθειες προκειμένου να ενισχύσει το bottom line της Fashion Nova".