Τα high street fashion brands παίρνουν πλέον το sustainability στα σοβαρά

To fast-fashion κίνημα ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τη μόλυνση του πλανήτη και αυτό ήρθε η ώρα να αλλάξει.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Τα Zara μόλις λάνσαραν μία eco friendly συλλογή, και με αυτήν φιλοδοξεί να κάνει μία νέα αρχή δημιουργώντας όλο και περισσότερα βιώσιμα ρούχα και αξεσουάρ.

Αν επισκεφθείτε το zara.com, ψάξτε για το tag "join life". Τα κομμάτια που το έχουν ανήκουν σε αυτή τη συλλογή η οποία έχει δημιουργηθεί με "μία επιλογή από βιώσιμα υλικά που έχουν επεξεργαστεί με τις πιο eco-friendly τεχνικές, έτσι ώστε να προστατεύεται το περιβάλλον". 

Η συλλογή που είναι ήδη διαθέσιμη περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πλεκτά φτιαγμένα από 100% ανακυκλωμένο κασμίρ και puffer coats "γεμισμένα" με ανακυκλωμένες ίνες και υφάσματα, γεγονός που μειώνει τα απόβλητα και συμβάλλει προς την προστασία του περιβάλλοντος. Τα χρώματα είναι ουδέτερα και έτσι όλα τα κομμάτια έχουν διαχρονικό χαρακτήρα και προορίζονται για να μείνουν πολλά χρόνια στη γκαρνταρόμπα σας. 

Τα high street fashion brands παίρνουν πλέον το sustainability στα σοβαρά

Μάλιστα ο όμιλος Inditex αναφέρει ότι το 90% των καταστημάτων Zara είναι πλέον eco-friendly. Όμως δεν είναι το μόνο fast-fashion brand που προσπαθεί να κάνει κινήσεις προς πιο βιώσιμες πρακτικές. 

H&M

Η Η&Μ ανακοίνωσε πως θα εφαρμόσει δοκιμαστικά την υπηρεσία ενοικίασης ρούχων στο flagship κατάστημά της στη Στοκχόλμη, όπως αναφέρει το Business of Fashion. H εν λόγω υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη στα μέλη του loyalty program του σουηδικού brand. Μιας και μιλάμε για τον δεύτερο κατά σειρά μεγαλύτερο fashion retailer του κόσμου, η κίνηση αυτή είναι πάρα πολύ σημαντική για την προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα κατανοητό αν σκεφτεί κανείς ότι η βιομηχανία της μόδας ευθύνεται για το 20% της συνολικής ατμοσφαιρικής ρύπανσης παγκοσμίως. 

Τo fashion-fashion κίνημα συγκεκριμένα έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης καθώς ξοδεύει τεράστιες ποσότητες νερού, μολύνει το περιβάλλον ενώ πολύ συχνά έχει αποδειχτεί ότι οι εργαζόμενοι στην παραγωγή ρούχων είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν σε πολύ δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες. Η στροφή των πιο μεγάλων retailers προς πιο βιώσιμες και αειφόρες πρακτικές είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρα και πιστεύεται ότι θα βοηθήσουν γενικότερα προς μια πιο "πράσινη" βιομηχανία της μόδας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ