Το "Sortumn" style και πώς θα το πετύχετε με 8 κομμάτια - κλειδιά

Πώς θα πετύχετε το ιδανικό στιλ για τη μεταβατική περιόδο του Φθινοπώρου;

Η μία μέρα θυμίζει καλοκαίρι και η άλλη ημέρα χειμώνα. Η θερμοκρασία είναι ασταθής και εσείς έχετε μονίμως μία απορία στο μυαλό. "Πώς θα ντυθώ σωστά;". Αυτή είναι η μόνιμη ερώτηση που κάνουν όλες οι γυναίκες όταν βρισκόμαστε σε αυτή τη μεταβατική περίοδο, σχεδόν καλοκαίρι, σχεδόν χειμώνας, δηλαδή φθινόπωρο. 

Η shopping editor της The Telegraph, Krissy Turner, δημιούργησε έναν πολύ έξυπνο όρο για να περιγράψει αυτή την περίοδο που κανένας δεν γνωρίζει τι να φορέσει, ποια είναι τα κατάλληλα παπούτσια και εάν χρειάζεται πανωφόρι ή όχι. Το "sortumn στιλ" που δημιουργήθηκε από τις δύο λέξεις summer και autumn (δηλαδή καλοκαίρι και φθινόπωρο) περιγράφει το ντύσιμο που μπορείτε να πετύχετε με κομμάτια που φοριούνται άνετα τόσο σε υψηλή όσο και σε χαμηλότερη θερμοκρασία. Για να το πετύχετε αυτό, χρειάζεται να προσθέσετε στη συλλογή σας κάποια πρακτικά κομμάτια κλειδιά και να γνωρίσετε τις παρακάτω στιλιστικές συμβουλές. 

Τα must have κομμάτια του φθινοπώρου 

- Ψηλόμεση παντελόνα

Το χρειάζεστε επειδή... Η ψηλόμεση παντελόνα είναι ένα από τα κομμάτια που κολακεύουν σχεδόν όλες τις σιλουέτες. Είτε έχετε καμπύλες είτε είστε skinny, η ψηλόμεση παντελόνα αγκαλιάζει το σώμα και τονίζει τη μέση με έναν άκρως θηλυκό τρόπο. 

Αυτή την περίοδο θα το φορέσετε... Με t-shirt, ανοιχτό πουκάμισο ή ζακέτα και sneakers για street style εμφανίσεις που συνδυάζουν χαρακτήρα και άνεση. 

Αργότερα θα το φορέσετε... Με καμπαρντίνες και δερμάτινα πανωφόρια με ζώνη που τονίζει τη μέση και δημιουργεί μία άκρως κολακευτική γεωμετρία στην εμφάνιση σας. 

Key Item 

Το "Sortumn" style και πώς θα το πετύχετε με 8 κομμάτια - κλειδιά
Ψηλόμεσο παντελόνι Zara

Βρείτε την εδώ

- Ολόσωμη φόρμα

Τη χρειάζεστε επειδή... Είναι άνετη, πρακτική και  ως one piece θα κάνει το καθημερινό σας ντύσιμο πιο εύκολο. 

Αυτή την περίοδο θα τη φορέσετε... Με loafers, μπαλαρίνες, sneakers, ακόμα και με ψηλοτάκουνα. Μία ολόσωμη φόρμα μπορεί να αλλάξει αμέσως ύφος με την προσθήκη του κατάλληλου παπουτσιού. 

Αργότερα θα τη φορέσετε... Με παλτό και knee length μπότες επάνω από το παντελόνι, ακριβώς όπως τη φορούν όλες οι fashion experts. 

Key Item 

Ολόσωμη φόρμα Rivet Utility
Ολόσωμη φόρμα Rivet Utility

Βρείτε την εδώ

- Πουκάμισο

Το χρειάζεστε επειδή... Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για το πουκάμισο και κυρίως το λευκό. Είναι το κομμάτι που μπορείτε να φορέσετε όλες τις εποχές του χρόνου και μάλιστα με διαφορετικούς τρόπους. Εάν θέλετε να κάνετε μία έξυπνη αγορά αυτή τη σεζόν, επενδύστε σε ένα λευκό πουκάμισο υψηλής ποιότητας, το οποίο θα έχετε για χρόνια στη ντουλάπα σας. 

Αυτή την περίοδο θα το φορέσετε... Ακόμα και ως πανωφόρι, ειδικά εάν είναι oversized. 

Αργότερα θα το φορέσετε... Με τα κοστούμια και τις ψηλόμεσες παντελόνες σας, αλλά και με τις midi φούστες για τα looks του γραφείου. Εξίσου ενδιαφέρον θα είναι να το φορέσετε μέσα από τα φορέματα σας ως άλλο Gossip Girl. 

Key Item 

Λευκό πουκάμισο Cos

Βρείτε το εδώ

- Midi φούστα

Τη χρειάζεστε επειδή... Ένα από τα πιο πρακτικά και συχνά παρεξηγημένα από τις γυναίκες κομμάτια, η midi φούστα ανήκει σίγουρα στη λίστα των staples για το φθινόπωρο. Είναι άκρως κολακευτική, ενώ μπορείτε να πειραματιστείτε αρκετά με το styling. Φέτος, σίγουρα αξίζει να επενδύσετε σε -τουλάχιστον- μία πλισέ φούστα. 

Αυτή την περίοδο θα τη φορέσετε... Με το αγαπημένο σας πουκάμισο και τζιν μπουφάν για casual chic εμφανίσεις που δεν παιρνούν απαρατήρητες. 

Αργότερα θα τη φορέσετε... Με μπλούζα ζιβάγκο και combat boots για φθινοπωρινά σύνολα με χαρακτήρα. 

Key Item 

Midi φούστα Carolina Herrera
Midi φούστα Carolina Herrera

Βρείτε την εδώ

- Φόρεμα

Το χρειάζεστε επειδή... Τα φορέματα θα είναι για πάντα το κομμάτι ήρωας που θα σας σώζει από τις "δύσκολες" στιλιστικές στιγμές. Ειδικά σε αυτή τη μεταβατική περίοδο, ένα φόρεμα σε midi μήκος και με 3/4 μανίκι θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες. 

Αυτή την περίοδο θα το φορέσετε... Με ένα blazer για ανδρόγυνο look που αναδεικνύει τη θηλυκότητα σας. 

Αργότερα θα το φορέσετε... Με μπότες μέχρι το γόνατο ή chunky boots για πιο edgy εμφανίσεις, ενώ πολύ εύκολα μπορείτε να μετατρέψετε το φόρεμα σας σε φούστα. Αρκεί να το συνδυάσετε με ένα oversized πουλόβερ και να τονίσετε τη μέση σας με μία ζώνη. 

Key Item 

Midi φόρεμα Michael Kors

Βρείτε το εδώ

- Knit φόρεμα

Το χρειάζεστε επειδή... Αφενός είναι μία από τις κορυφαίες τάσεις της μόδας για την σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021-2022. Αφετέρου είναι ένα από τα πιο άνετα και χρηστικά κομμάτια που μπορείς να προσθέσεις στη συλλογή σου. 

Αυτή την περίοδο θα το φορέσετε... Με τα αγαπημένα σας loafers και χωρίς πανωφόρι, αφού η λεπτή του πλέξη θα σας προστατεύσει-τουλάχιστον προς το παρόν- από την αρχική δροσιά του φθινοπώρου. 

Αργότερα θα το φορέσετε... Με knee length μπότες και τα πιο ζεστά παλτό της ντουλάπας σας, ώστε να νιώθετε ζεστές και πολύ κομψές. Φυσικά, ένα knit φόρεμα είναι ιδανικό και για layering. Συνδυάστε το με πουκάμισο ή μπλούζα ζιβάγκο για ακόμα πιο cozy αποτέλεσμα. 

Key Item 

Knit φόρεμα By Malene Birger
Knit φόρεμα By Malene Birger 

Βρείτε το εδώ

- Ζακέτα 

Τη χρειάζεστε επειδή... Είναι το πανωφόρι που προτιμούν οι fashion experts για αυτή την περίοδο. Μπορεί παλαιότερα οι ζακέτες να θεωρούνταν κάπως "βαρετές", ωστόσο πλέον είναι μέρος της street style μόδας.

Αυτή την περίοδο θα τη φορέσετε... Ρίχνοντας την απλώς στους ώμους σας. Εάν η θερμοκρασία πέσει, μπορείτε να τη φορέσετε. Διαφορετικά, θα νιώθετε ασφάλεια πως την έχετε μαζί σας, ενώ είναι ένα styling trick που θα κάνει τα σύνολα σας πιο ξεχωριστά. 

Αργότερα θα τη φορέσετε... Κάνοντας layering στις εμφανίσεις σας. Η ζακέτα είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να δημιουργήσετε διαφορετικά επίπεδα στα looks σας. Συνδυάστε τη με πουκάμισα ή μπλούζες και φορέστε από επάνω blazer ή jacket ανάλογα με τη θερμοκρασία. 

Key Item 

Ζακέτα Max Mara
Ζακέτα Max Mara

Βρείτε την εδώ

- Loafers

Τα χρειάζεστε επειδή... Ανήκουν στην κατηγορία των παπουτσιών που ταιριάζουν πολύ τόσο με παντελόνια όσο με φούστες ή φορέματα. Είναι ο ορισμός του power dressing, αποπνέουν έναν cool χαρακτήρα και μπορείτε να τα φορέσετε τόσο στις casual βόλτες σας όσο και στο γραφείο. 

Αυτή την περίοδο θα τα φορέσετε... Με το αγαπημένο σας τζιν παντελόνι ή με midi φούστες και φορέματα.

Αργότερα θα τα φορέσετε... Με καλσόν και κάλτσες με logos που θα κάνουν τα σύνολα με φορέματα ή ankle cut παντελόνια ακόμα πιο ξεχωριστά. 

Key Item 

Loafers Salvatore Ferragamo
Loafers Salvatore Ferragamo

Βρείτε τα εδώ

Διαβάστε Επίσης