Trends Alert | 7 τάσεις που ξεχώρισαν από το street style στο Παρίσι

Το στιλ και τα κομμάτια που επέλξαν οι παριζιάνες insiders και μπορείτε να υιοθετήσετε από τώρα.

Οι κολεξιόν είναι υπεύθυνες για να αναδείξουν τις τάσεις της σεζόν στην οποία απευθύνονται και να χαράξουν επομένως τον δρόμο που θα ακολουθήσει η μόδα κάθε εποχής. Όμως, δεν είναι οι μοναδικές υπεύθυνες. Οι insiders της μόδας έχουν το δικό τους μερίδιο στη διαμόρφωση των τάσεων, καθώς είναι αυτοί που αναλαμβάνουν να φιλτράρουν τις συλλογές και να αναδείξουν τα κυρίαρχα trends και τα must - have κομμάτια. 

Τις τελευταίες δυο εβδομάδας του Γενάρη, στο Παρίσι πραγματοποιήθηκαν η Εβδομάδα Μόδας για τις ανδρικές συλλογές της σεζόν Φθινόπωρο - Χειμώνας 2022 και η Εβδομάδας Μόδας για τις haute couture συλλογές της σεζόν Άνοιξη- Καλοκαίρι 2022. Στην Πόλη του Φωτός συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι της μόδας απ' όλο τον πλανήτη, και φυσικά οι κομψές Παριζιάνες, προσφέροντας μία ποικιλία από street style looks. 

Οι τάσεις που ξεχώρισαν

Μία προσεχτική ματιά στις street style εμφανίσεις των καλεσμένων και συμμετεχόντων στα fashion shows του Παρισιού και σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς τα fashion trends που ξεχώρισαν μέσα από τις στιλιστικές επιλογές τους. Το κόκκινο χρώμα έκανε αισθητή την παρουσία του σε πολλά looks είτε σε μονοχρωματικά σύνολα είτε σε πανωφόρια είτε ως αξεσουάρ και αν το συνδυάσουμε με το γεγονός ότι συμμετείχε και σε πολλά looks από τις κολεξιόν των runways, τότε μιλάμε για το χρώμα που θα μας απασχολήσει έντονα το 2022

Άλλη μια τάση που έδωσε το παρών στην street μόδα του Παρισιού ήταν τα λευκά κοστούμια, τα οποία εμπιστεύτηκαν πολλές guests για να εξασφαλίσουν την απόλυτα κομψή εμφάνιση, ενώ στον αντίποδα, τα total black σύνολα σε κάθε πιθανή εκδοχή τους (μαύρα παλτό και μπότες, μαύρα φορέματα και γόβες, κοστούμια) έρχονται να συμπληρώσουν το παζλ της μόδας για το 2022: θεωρείστε την επιστροφή στις δυο διαχρονικές αυτές αποχρώσεις ως σίγουρη, καθώς και οι σχεδιαστές φρόντισαν να τις συμπεριλάβουν σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό στις συλλογές τους. 

Από τις πιο απροσδόκητες τάσεις του παριζιάνικου street style είναι τα τούλινα φορέματα με βολάν, ή απλά τα βολάν, που είδαμε να εμπιστεύονται αρκετές fashionistas, όπως και οι χρυσές γόβες που εμφανίστηκαν ανεξάρτητα από eveningwear ενδυματολογικές επιλογές. Τέλος, αξίζει μια αναφορά στην επιστροφή των μάξι παλτό, τα οποία φαίνεται να προτίμησαν πολλές καλεσμένες, ενώ οι bowling bags από τη SS'22 συλλογή του οίκου Dior είναι αναμφίβολα ένα από τα must - have αξεσουάρ της επόμενης σεζόν. 

Τα looks

Κόκκινο

Κόκκινο

Κόκκινο

Κόκκινο

Κόκκινο

Κόκκινο

Λευκό κοστούμι

Λευκό κοστούμι

Λευκό κοστούμι

Λευκό κοστούμι

Λευκό κοστούμι

Λευκό κοστούμι

Total black

Total black

Total black

Total black

Total black

Total black

Βολάν

Βολάν

Βολάν

Βολάν

Βολάν

Βολάν

Χρυσές γόβες

Χρυσές γόβες

Χρυσές γόβες

Χρυσές γόβες

Μακριά πανωφόρια

Μακριά πανωφόρια

Μακριά πανωφόρια

Μακριά πανωφόρια

Bowling bags

Bowling bags