Τα 7 στιλιστικά λάθη που σας κάνουν να δείχνετε μεγαλύτερες

Πώς θα δείχνετε κομψές και προσεγμένες σε κάθε ηλικία.

Όσον αφορά στο στιλ, ο παράγοντας "ηλικία" δεν μπορεί να το ορίσει ή να το επηρεάσει. Κάθε γυναίκα αξίζει να φορά τα ρούχα, τα παπούτσια, τα αξεσουάρ και να δημιουργεί τους συνδυασμούς που νιώθει πως την εκφράζουν. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια στιλιστικά λάθη που μπορείτε να αποφύγετε ώστε να νιώθετε πως το ντύσιμο σας εξελίσσεται συνεχώς και πως τα looks σας δείχνουν προσεγμένα και κομψά.

Τα 7 στιλιστικά λάθη που σας κάνουν να δείχνετε μεγαλύτερες

#1 Αντιγράφετε  looks άλλων γυναικών

Αυτό το στιλιστικό ατόπημα χρειάζεται περαιτέρω διευκρινίσεις. Δίχως αμφιβολία, κάθε γυναίκα έχει τα δικά της style icons, δηλαδή γυναίκες που θαυμάζει για την αισθητική και το στιλ τους. Πού βρίσκεται το λάθος; Όλη αυτή η έμπνευση και η "αντιγραφή" χρειάζεται ένα φιλτράρισμα. Ξεχωρίστε δηλαδή τι ακριβώς σας αρέσει σε κάποιο look και σκεφτείτε εάν ταιριάζει στο δικό σας ντύσιμο. Μπορεί κάποιος στιλιστικός συνδυασμός να μην είναι ιδανικός για την ηλικία σας και να σας προσθέτει χρόνια ή ακόμα να μην ταιριάζει στη σιλουέτα σας. Την επόμενη φορά λοιπόν, αποδομήστε στο νου σας το combo που έχετε θαυμάσει και ξεχωρίστε το στοιχείο που θα θέλατε να προσθέσετε στο ντύσιμο σας με τον δικό σας τρόπο. 

Διαβάστε Επίσης

#2 Δεν επιλέγετε υφάσματα καλής ποιότητας

Η επιλογή των υφασμάτων έχει καθοριστικό αποτέλεσμα στην ποιότητα του ντυσίματος σας. Το μετάξι, το ύφασμα από βαμβάκι, το λινό, το κασμίρι είναι κάποιες από τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε, αφού αποπνέουν πολυτέλεια και παραμένουν αναλλοίωτα στον χρόνο. Αντιθέτως, τα αμφιβόλου ποιότητας υφάσματα προκαλούν εφίδρωση και υποβαθμίζουν κάθε σύνολο. 

street style

#3 Ακολουθείτε πιστά τις τάσεις της εκάστοτε σεζόν

Σίγουρα, οι τάσεις που παρουσιάζουν σχεδιαστές και οίκοι μόδας προσφέρουν άπλετη έμπνευση σε όσες γυναίκες αγαπούν το styling. Ωστόσο, το μυστικό της επιτυχίας είναι να επιλέγετε τα trends που ταιριάζουν στη δική σας αισθητική, προσαρμόζοντας τα στο στιλ σας και όχι να τα υιοθετείτε μαζικά. Η πιο χρήσιμη συμβουλή λοιπόν είναι να συμβουλευτείτε τις τάσεις της κάθε σεζόν και όχι να αντιγράψετε ό,τι βλέπετε στα catwalks.

#4 Δεν επιλέγετε τα κατάλληλα καταστήματα

Πολλές φορές, οι γυναίκες επιλέγουμε τα καταστήματα από τα οποία θα κάνουμε τις αγορές μας από συνήθεια. Επιλέγουμε συγκεκριμένα brands για πολλά χρόνια ή εκείνα που προτιμούν οι φίλες μας. Ωστόσο, το προσωπικό στιλ της κάθε γυναίκας εξελίσσεται όπως εξελίσσεται και η προσωπικότητα της. Συνεπώς, δεν πρέπει να μένετε προσκολλημένες σε συγκεκριμένα brands. Ο κόσμος της μόδας άλλωστε εξελίσσεται γρήγορα και συνεχώς εμφανίζονται νέες εταιρείες μόδας που αξίζουν την προσοχή σας. Κάντε τη δική σας αναζήτηση και αυτή η αλλαγή στις shopping επιλογές θα φέρει έναν αέρα αλλαγής και στο στιλ σας. 

Renia Jaz

#5  Ρούχα που δεν κολακεύουν τη σιλουέτα σας

Κάθε φορά που ανανεώνετε την γκαρνταρόμπα σας ή δημιουργείτε μία εμφάνιση, ο βασικότερος στόχος είναι να αναδείξετε τη σιλουέτα σας. Ακόμα κι αν υπάρχει κάποια τάση που επιθυμείτε να υιοθετήσετε, εάν αυτή δεν είναι κατάλληλη για τον σωματότυπο σας, είναι προτιμότερο να το ξανασκεφτείτε. Τα ρούχα που επιλέγετε θα πρέπει να σας κάνουν να νιώθετε πιο όμορφα. 

Ωστόσο, ακόμη κι αν έχετε ξεχωρίσει ποιες γραμμές ρούχων σας ταιριάζουν περισσότερο, θα πρέπει να είστε και πάλι προσεκτικές. Με την πάροδο του χρόνου, το σώμα αλλάζει και συνεπώς μπορεί να κάνετε κάποιες αλλαγές στη γκαρνταρόμπα σας. Δώστε βάση στον καθρέφτη και κάντε στιλιστικές επιλογές που κολακεύουν τη σιλουέτα σας. 

#6 Δεν υπολογίζετε τον παράγοντα των  underwear

Το κομψό ντύσιμο είναι ένα σύνολο πραγμάτων που θα πρέπει να προσέξετε. Ένα από αυτά είναι και η επιλογή των κατάλληλων εσωρούχων. Το μέγεθος, η εφαρμογή και το υλικό που έχει χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία τους διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο. Για παράδειγμα, το σουτιέν θα πρέπει να προσφέρει την στήριξη που χρειάζεστε και οι ράντες να μη φαίνονται από τα ρούχα σας. Από την άλλη, τα εσώρουχα δεν πρέπει να διαγράφουν κάτω από τα ρούχα ή να σας κάνουν να νιώθετε άβολα. Αυτές οι μικρές αλλά τόσο σημαντικές λεπτομέρειες θα κάνουν τη διαφορά στο ντύσιμο σας. 

street style

#7 Το στιλ σας παραμένει στάσιμο 

Ακόμα κι αν έχετε αποφασίσει τι σας ταιριάζει και το όχι, ακόμα κι αν γνωρίζετε ποιες είναι οι γραμμές και τα υφάσματα που κολακεύουν τη σιλουέτα σας, το στιλ σας δεν πρέπει να μένει στάσιμο. Υιοθετήστε κάποιες από τις τάσεις, πειραματιστείτε με συνδυασμούς, δοκιμάστε διαφορετικές γραμμές, ακόμα κι αν αργότερα αποφασίσετε πως δεν σας αρέσουν. Ενδέχεται να ανακαλύψετε πως είχατε απορρίψει λανθασμένα κάποιο combo ή στιλ ρούχων. Εάν το στιλ σας παραμένει στάσιμο στον χρόνο όσο εσείς μεγαλώνετε, το αποτέλεσμα δεν θα είναι και τόσο κολακευτικό. 

Διαβάστε Επίσης