X

Trend Forecast | 10 καλοκαιρινά σορτς που θα φορέσετε από την πόλη έως το νησί

Τα σορτς που αξίζουν μία θέση στην καλοκαιρινή shopping list σας.

Από τη δεκαετία του '50 και μετά, ένα από τα staples της γυναικείας γκαρνταρόμπας, δηλαδή η φούστα ξεκινά να αλλάζει στην εμφάνισή της, αφού το μήκος της γίνεται ολοένα και πιο κοντό. Ωστόσο, η εμφάνιση της mini φούστας οφείλεται στη Mary Quant, τη σχεδιάστρια που έκανε τις γυναίκες να τολμήσουν το κοντό μήκος, αυτό που αργότερα έγινε σύμβολο ανεξαρτησίας στο γυναικείο ντύσιμο. Μαζί με τις κοντές φούστες όμως, ένα άλλο κομμάτι εξίσου θηλυκό κομμάτι. Ο λόγος για τα hotpants ή σορτς, τα οποία ενθουσίασαν τις γυναίκες, αφού αναδείκνυαν τα πόδια τους και τις απάλλαξε από κλισέ απόψεις της συντηρητικής κοινωνίας που πίστευαν μέχρι τότε.

Αργότερα, η Marilyn Monroe δημιούργησε μία δική της τάση, την οποία ακολουθούν οι περισσότερες fashionistas μέχρι σήμερα. Συνδύασε δηλαδή τα σορτς με μαγιό για κομψές και άκρως θηλυκές εμφανίσεις στην παραλία. Από τότε μέχρι σήμερα, τα σορτς είναι ένα από τα staples της καλοκαιρινής γκαρνταρόμπας, το οποίο βέβαια πλέον πρωταγωνιστεί και στο street style.

Διαβάστε Επίσης

Από τη στιγμή που το ημερολόγιο δείχνει πως το καλοκαίρι είναι εδώ, κάθε fashion lover δημιουργεί τη δική της shopping list με όλα τα κομμάτια που θα χρειαστεί τους θερινούς μήνες. Εκτός από τα σανδάλια και τα φορέματα, τα παρεό και τα μαγιό, τα σορτς είναι άκρως απαραίτητα, καθώς είναι ιδανικά για διάφορες περιστάσεις. Είτε το dress code γράφει "άνεση για βόλτα στην πόλη”, "cocktail night με τις φίλες”, "κομψή στην παραλία”, ή "cool σύνολο για τις βόλτες στα σοκάκια του νησιού”, ένα σορτς είναι μία από τις επιλογές που θα έκανε κάποια ενημερωμένη fashionista.

Οι νέες συλλογές των brands μόδας προσφέρουν μεγάλη ποικιλία από σορτς τόσο σε μονοχρωμίες όσο και σε εμπριμέ μοτίβα, έντονα χρώματα ή ουδέτερους τόνους, σε ψηλόμεση ή low rise γραμμή, ώστε να επιλέξετε τα ιδανικά σχέδια ανάλογα με το στιλ ή την περίσταση. Όσον αφορά στους συνδυασμούς που μπορείτε να δημιουργήσετε είτε τόσοι πολλοί που σίγουρα δεν θα κουραστείτε να τα φοράτε όλο το καλοκαίρι. Συνδυάστε τα με puff sleeve και tank tops, εμπριμέ πουκάμισα ή ακόμα και με ολόσωμα μαγιό για summerish εμφανίσεις που θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε ποια είναι τα ιδανικά παπούτσια, αυτό είναι κάτι που δεν χρειάζεται να σας απασχολεί ιδιαιτέρως, αφού τα σορτς συνδυάζονται τόσο με flat όπως τα σανδάλια και οι εσπαντρίγιες όσο και με ψηλοτάκουνα παπούτσια όπως τα πέδιλα ή οι πλατφόρμες.

Διαβάστε Επίσης

Editor's Picks

Ψηλόμεσο σορτς Prada
Εμπριμέ σορτς Emilio Pucci
Floral σορτς & Other Stories
Floral λινό σορτς Ephemera
Ριγέ σορτς Oscar de la Renta
Λινό σορτς Ancient Kallos
Σορτς με κεντήματα Zara
Σορτς Chloé
Λινό σορτς Vince
Ψηλόμεσο σορτς Jonathan Simkhai
Tags