Παριζιάνες vs Μιλανέζες | Τι φοράνε αυτή την εποχή οι πιο κομψές γυναίκες του πλανήτη

Τα looks από τους δρόμους του Παρισιού και του Μιλάνου που φανερώνουν τις στιλιστικές επιλογές τους.

Μπορεί να είναι οι Γαλλίδες - ιδίως οι Παριζιάνες- που φημίζονται για το στιλ τους, αλλά και οι Μιλανέζες δεν απέχουν πολύ από το να διεκδικήσουν τον τίτλο. Εξάλλου, μιλάμε για γυναίκες που ζουν στις δυο μεγάλες πρωτεύουσες της μόδας, το Παρίσι και το Μιλάνο, και η καθημερινότητά τους είναι σε άμεση συνάρτηση με τους οίκους πολυτελείας, που διαθέτουν μπουτίκ σ' αυτές τις πόλεις, τα ατελιέ και τη διοργάνωση των fashion weeks. 

To στιλ, λοιπόν, των real life Παριζιάνων και Μιλανέζων, αυτό δηλαδή που θα συναντήσει κανείς καθημερινά στους δρόμους των πόλεων, κι όχι σε κάποιο προφίλ των social media, δικαιώνει διαρκώς τον τίτλο "κομψές γυναίκες", που ανήκει και στις μεν και στις δε. Μία ματιά στις φωτογραφίες που ανεβάζουν οι λογαριασμοί Parisiens in Paris και Milanesi a Milano στο Instagram, οι οποίοι καταγράφουν τι φορούν καθημερινά οι κάτοικοι σε Παρίσι και Μιλάνο, μας δίνουν μια γεύση για το ντύσιμο τους αυτή την εποχή. 

Αυτό το οποίο πολύ γρήγορα διαπιστώνει κανείς είναι ότι τόσο οι Γαλλίδες όσο και οι Ιταλίδες ορκίζονται στην κομψότητα και την ευελιξία του λευκού παντελονιού (ιδίως, του λευκού ντένιμ), ενώ κρατάνε σχεδόν πάντα designer bags. Ελάχιστες είναι οι διαφορές που εντοπίζονται σε επίπεδο styling ανάμεσά τους αφού και στις δυο περιπτώσεις το ζητούμενο των looks μοιάζει να είναι ο συνδυασμός άνεσης και στιλ.

Οι Παριζιάνες λατρεύουν τις ρίγες, ιδίως τις μαρινιέρες, ενώ κρατούν πολύ ψάθινες τσάντες, ιδίως bucket bags, που λειτουργούν διαχρονικά ως signature αξεσουάρ του ανεπιτήδευτου γαλλικού στιλ. Από την άλλη, οι Μιλανέζες φαίνεται να είναι πιο ενθουσιώδεις απέναντι στο statement που θα το συναντήσετε μέσα από τα It αξεσουάρ που επιλέγουν (όπως η viral raffia tote bag της Prada, που κυκλοφόρησε πέρυσι και έγινα must-have) ή τα έντονα μοτίβα στα looks του όπως τα animal print ή τα λαχούρια. 

Τα παρακάτω looks από Παρίσι και Μιλάνου ανήκουν σ' αυτά που εμπιστεύονται οι πιο κομψές γυναίκες του πλανήτη:

Παρίσι : Μαρινιέρα + Denim σορτς 

Μιλάνο:  Καρό φόρεμα + sneakers + raffia tote bag Prada

Παρίσι: Λευκό φόρεμα + ψάθινη τσάντα

Μιλάνο: Τζιν παντελόνι + mules 

Παρίσι: Λευκό παντελόνι + εμπριμέ τζάκετ  + μπεζ  loafers 

Μιλάνο: Λευκό blazer + μπεζ παντελόνι + animal print μπαλαρίνες