Πώς θα αντιμετωπίσετε τον καύσωνα με στιλ όπως οι fashion gurus

Στιλιστικές συμβουλές για να μην επηρεαστεί το στιλ σας από την υψηλή θερμοκρασία.

Το πρώτο κύμα του καύσωνα έφτασε αυτές τις ημέρες στη χώρα μας με τη θερμοκρασία να βρίσκεται στα ύψη. Εάν ανήκετε στην κατηγορία των τυχερών, αντιμετωπίζετε την πολλή ζέστη, κάνοντας δροσερές βουτιές στη θάλασσα. Διαφορετικά, χρειάζεται να σκεφτείτε έξυπνα ώστε να προσαρμόσετε το ντύσιμό σας και να νιώθετε δροσερές στη διάρκεια της ημέρας. Τα must υφάσματα του καλοκαιριού, οι κατάλληλες αποχρώσεις και οι σωστοί στιλιστικοί συνδυασμοί θα σας βοηθήσουν ώστε να μην επηρεαστεί το προσωπικό στιλ σας από τον καύσωνα. Ποιες συγκεκριμένες στιλιστικές συμβουλές ακολουθούν οι fashion gurus;

Αέρινα υφάσματα

Η βασική μέριμνά σας για αυτές τις καυτές ημέρες του καλοκαιριού πρέπει να είναι τα ρούχα σε ανάλαφρα και δροσερά υφάσματα. Υφές όπως το λινό, το μετάξι και το βαμβάκι είναι ιδανικές για την πολλή ζέστη, αφού είναι άκρως απορροφητικές, επιτρέπουν στην επιδερμίδα να αναπνέει, ενώ παράλληλα έχουν αντιβακτηριακές ιδιότητες.

Οι αποχρώσεις του καλοκαιριού

Εξίσου σημαντικό είναι να επιλέξετε ρούχα σε ανοιχτές αποχρώσεις όπως το λευκό ή το μπεζ και φυσικά να αφήσετε στη ντουλάπα τα ρούχα σε σκούρες αποχρώσεις όπως το μαύρο ή το μπλε, αφού αυτά εγκλωβίζουν τις ακτίνες του ήλιου και κάνουν την αίσθηση της ζέστης να είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Μείνετε μακριά από τα τζιν παντελόνια

Σίγουρα, το τζιν παντελόνι έχει μία πολύ ξεχωριστή θέση στην γκαρνταρόμπα -αλλά και την καρδιά- της κάθε γυναίκας. Όσον αφορά στο καλοκαιρινό ντύσιμο ωστόσο, ειδικά τις ημέρες με πολλή ζέστη, είναι προτιμότερο να αφήσετε το τζιν σας στη ντουλάπα και να προτιμήσετε μία πιο αέρινη εκδοχή. Ένα λινό παντελόνι, μία ψηλόμεση παντελόνα ή ένα σορτς, εφόσον το επιτρέπει το dress code, είναι μερικές από τις πιο κομψές επιλογές που μπορείτε να κάνετε.

Η λύση είναι τα φορέματα

Mini, midi και maxi, μονόχρωμα ή εμπριμέ, τα φορέματα είναι μία από τις πιο κομψές λύσεις για να αντιμετωπίσετε τον καύσωνα χωρίς να κάνετε την παραμικρή έκπτωση στο προσωπικό στιλ σας. Προτιμήστε φορέματα σε αέρινες, loose γραμμές που σας επιτρέπουν να έχετε ελευθερία κινήσεων και δεν κολλούν στο σώμα. Έτσι, θα νιώθετε άνετα κάθε στιγμή της ημέρας.

Διαβάστε Επίσης