5 στιλιστικές συμβουλές για το καλοκαίρι που δεν θα είναι ποτέ out of fashion

Οι στιλιστικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τη ζέστη με χάρη.

Ανεξάρτητα από τις τάσεις που παρουσιάζει ο κόσμος της μόδας για την κάθε σεζόν, η τακτική που ακολουθούν οι A-Listers του στιλ για προσεγμένο και διαχρονικό ντύσιμο είναι κάποια διαχρονικά styling tips, τα οποία δεν χάνουν ποτέ την αξία τους. Ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού, κάθε fashion lover χρειάζεται να προσαρμόσει το προσωπικό στιλ της στις καιρικές συνθήκες, και συγκεκριμένα στην υψηλή θερμοκρασία, ώστε να την αντιμετωπίσει με χάρη και χωρίς την παραμικρή έκπτωση στην αισθητική της. Ποιες είναι όμως αυτές οι στιλιστικές συμβουλές που δεν πρόκειται να χαρακτηριστούν ποτέ out of fashion; 

#1 Ο ρόλος των καλοκαιρινών υφασμάτων

Η βασικότερη στιλιστική συμβουλή για να αντιμετωπίσετε τον καύσωνα με στιλ είναι να εμπλουτίσετε τη γκαρνταρόμπα σας με ρούχα σε καλοκαιρινά υφάσματα. Για παράδειγμα, το λινό είναι αέρινο και δροσερό, επιτρέπει στην επιδερμίδα να αναπνέει και είναι εξαιρετικά απορροφητικό. Ακριβώς αυτές οι ιδιότητες το καθιστούν ιδανικό για τους θερινούς μήνες.

Εξίσου απαραίτητα υφάσματα για το καλοκαίρι είναι το βαμβάκι και οι υποκατηγορίες του όπως η ποπλίνα, το μετάξι μοιάζει με χάδι επάνω στο σώμα και είναι πολύ ανάλαφρο, το jersey αλλά και η πιο light εκδοχή του denim, δηλαδή το chambray.

#2 Οι κατάλληλες αποχρώσεις

Όσον αφορά στις αποχρώσεις του καλοκαιριού, σίγουρα αξίζει να ενημερώνεστε για τα color trends της εκάστοτε σεζόν. Ωστόσο, αποχρώσεις όπως το μπεζ και το λευκό είναι ιδανικές αφού κάνουν την αίσθηση της ζέστης πιο υποφερτή. Αντίστοιχα, είναι προτιμότερο να αφήσετε στη ντουλάπα τα σκουρόχρωμα ρούχα, τα οποία εγκλωβίζουν τις ακτίνες του ήλιου και κάνουν την αίσθηση της ζέστης να είναι ακόμα μεγαλύτερη.

#3 Η ιδανική γραμμή ρούχων

Η γραμμή των ρούχων είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας για να αντιμετωπίσετε την υψηλή θερμοκρασία χωρίς να κάνετε εκπτώσεις στο στιλ σας. Ειδικά τις ημέρες με καύσωνα, επιλέξτε να φορέσετε ρούχα σε loose ή oversized γραμμές που δεν κολλούν στο σώμα. Ένα αέρινο φόρεμα, ένα σορτς σε χαλαρή γραμμή ή φούστες σε γραμμές όπως η Α είναι σίγουρα κάποιες από τις πιο stylish επιλογές που μπορείτε να κάνετε. 

#4 All about classics

Όπως κάθε εποχή του χρόνου, έτσι και το καλοκαίρι, είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να εμπλουτίσετε τη γκαρνταρόμπα σας με διαχρονικά κομμάτια. Ένα αέρινο λευκό φόρεμα, ένα καφτάνι, ρούχα όπως τα σορτς, τα πουκάμισα, τα φορέματα από λινό ύφασμα, τα δερμάτινα σανδάλια είναι μερικά από τα κομμάτια που θα φοράτε κάθε χρόνο ανεξάρτητα από τις τάσεις της σεζόν. 

#5 Τα must have αξεσουάρ 

Την περίοδο του καλοκαιριού, τα αξεσουάρ είναι πιο απαραίτητα από κάθε άλλη εποχή του χρόνου, αφού αναλαμβάνουν να σας προστατεύσουν από τον ήλιο. Ένα ψάθινο καπέλο, ένα jockey ή ένα bucket είναι ένας εύκολος τρόπος για να αναβαθμίσετε τις εμφανίσεις σας και να αποφύγετε τον ήλιο. Εξίσου απαραίτητα είναι και τα γυαλιά ηλίου, τα οποία μπορείτε να βρείτε σε πολλά και διαφορετικά σχέδια, ώστε να επιλέξετε τα ιδανικά ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας. 

Διαβάστε Επίσης