Οι Σκανδιναβές είναι οι "ιέρειες" του street style | Τα καλύτερα looks από την Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης

Οι τάσεις που ξεχώρισαν μέσα από τα street style looks των Σκανδιναβών.

Η Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης είναι αυτή που "ανοίγει" τις παρουσιάσεις για τις συλλογές της σεζόν Άνοιξη - Καλοκαίρι 2023. Έτσι και φέτος τον Αύγουστο, από τις 9 έως τις 12, έλαβε χώρα στην πρωτεύουσα της Δανίας η Εβδομάδα Μόδας που φιλοξενεί τα Σκανδιναβικά brands και έχει αρχίσει να εξελίσσεται σε μία από τις πιο επιδραστικές αναφορικά με το σύγχρονο ντύσιμο - τόσο σε επίπεδο τάσεων όσο και σε επίπεδο βιωσιμότητας. Η Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης είναι επίσης αυτή που φιλοξενεί ίσως το πιο δημοφιλές street style του πλανήτη, το Σκανδιναβικό. 

Διαβάστε Επίσης

Το ενδιαφέρον για τα street style looks των fashion insiders που συγκεντρώνονται για την Εβδομάδα Μόδας στην Κοπεγχάγη είναι μάλιστα τόσο αυξημένο, που σχεδόν επικαλύπτει το ενδιαφέρον για τις συλλογές και τα shows. Οι τάσεις που προκύπτουν από τις στιλιστικές επιλογές των Σκανδιναβών fashionistas συζητιούνται περισσότερο και από τις τάσεις των runways- κι αυτό έχει γίνει αντιληπτό ακόμα κι από την ίδια τη διοργάνωση που φροντίζει να τους αφιερώνει εκτενή χώρο στα επίσημα κανάλια επικοινωνίας της.  

Τι είναι αυτό που κάνει το street style της Κοπεγχάγης τόσο ξεχωριστό; Η relaxed κομψότητα, η χαρά που αποπνέει, η σύγχρονη αντίληψη, η ξαλαφρωμένη του τόλμη, και η εύκολη προσέγγισή του στιλιστικά. Όσο για το ποιες τάσεις ξεχώρισαν μέσα από τα looks στη πρόσφατη Εβδομάδα μόδας, οι Σκανδιναβές απαντούν: φέτος τα παντελόνια θα φορεθούν όσο το δυνατόν πιο φαρδιά, τα denim οφείλουν να έχουν χρώμα, τα σύνολα σε μπεζ και χακί γίνονται ηγέτες της χαλαρής σοφιστικέ κομψότητας και τα tank tops είναι η διεθνής τάση που πήρε ομόφωνα το πράσινο φως και στη σκανδιναβική μόδα. 

Οι Σκανδιναβές κάνουν τα έντονα χρώματα signature του στιλ τους για μία ακόμα σεζόν, αν και αρκετές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης γι' αυτή στον κλασικό B&W συνδυασμό, τα crochet κομμάτια (φορέματα, φούστες, καπέλα, τσάντες, γιλέκα) μοιάζει επίσης να έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον τους, ενώ ανάμεσα στα tops που επέλεξαν για να ολοκληρώσουν από τα πιο casual έως τα πιο εκλεπτυσμένα σύνολά τους, το προβάδισμα πήραν τα cropped

Τα street style looks που ξεχώρισαν 

Street Style Copenhagen SS23