Cargo pants are back | Πώς θα φορέσετε με στιλ την πιο ιδιαίτερη τάση του φθινοπώρου

Ο πιο safe τρόπος για να υιοθετήσετε την Y2K τάση που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των fashion experts.

Κατά καιρούς, ο κόσμος της μόδας καταφέρνει να προκαλέσει μεγάλη έκπληξη σε όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις του. Τις περισσότερες φορές, η δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία του πλανήτη ακολουθεί τις ανάγκες που έχουν οι γυναίκες και προτείνει όλα τα ρούχα και αξεσουάρ που πιστεύει πως χρειάζονται. Κάποιες από τις τάσεις μάλιστα είναι γνώριμες αφού προέρχονται από το παρελθόν και επανέρχονται ανανεωμένες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα cargo παντελόνια, που τους τελευταίους μήνες πρωταγωνιστούν στο street style. Το εν λόγω come back βέβαια δεν είναι καθόλου τυχαίο, αλλά οφείλεται στην επιστροφή άλλων Y2K και 90s τάσεων.

Τα cargo pants έκαναν την εμφάνισή τους στο ένδυμα ως στολές εργασίας και είχαν ως στόχο να προσφέρουν άνεση και πρακτικότητα στο άτομο που τα φορά. Ακριβώς για αυτό τον λόγο είναι σε loose γραμμή και έχουν πλαϊνές μεγάλες τσέπες. Οίκοι μόδας όπως οι Givenchy, Isabel Marant και Off White συμπεριέλαβαν τα cargo παντελόνια στις συλλογές τους, καταφέρνοντας να αλλάξουν τον τρόπο που τα αντιμετωπίζουν οι γυναίκες. Σε αυτό βοήθησε και οι στιλιστικές προτάσεις που έκαναν γνωστές fashion influencers και celebrities όπως η Gigi και η Bella Hadid, η Emily Sindlev, η Leonie Hanne και η Pernille Teisbaek.

Τα cargo pants στις F/W 2022 πασαρέλες

Φέτος, οίκοι όπως οι Jacquemus, Burberry, Valentino, Off-White και Isabel Marant πρόσθεσαν στις συλλογές τους για το φθινόπωρο και τον χειμώνα του 2022 τα cargo παντελόνια, αποδεικνύοντας πως είναι πολύ χρήσιμα ακόμα και για τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Cargo pants are back | Πώς θα φορέσετε με στιλ την πιο ιδιαίτερη τάση του φθινοπώρου
valentino

Όσον αφορά στους στιλιστικούς συνδυασμούς που μπορείτε να δημιουργήσετε με ένα cargo παντελόνι, οι επιλογές είναι τόσες πολλές και διαφορετικές που είναι δεδομένο πως θα πειστείτε για την αξία τους. Σε περίπτωση που θέλετε να επιβεβαιώσετε εάν όντως σας ταιριάζει το εν λόγω trend, ακολουθήστε την πρόταση του οίκου Isabel Marant και προσθέστε στη συλλογή σας ένα cargo παντελόνι από denim ύφασμα, το οποίο συνδυάζεται εύκολα τόσο με t-shirts όσο και με πουκάμισα. Εναλλακτικά, μία πιο bold επιλογή είναι εκείνη του οίκου Valentino που προτείνει total σύνολα σε hot pink απόχρωση που πρόκειται να φέρει έναν αέρα αισιοδοξίας στα looks του χειμώνα. Αυτό που χρειάζεται να έχετε στο νου σας είναι πως ένα cargo παντελόνι, υφασμάτινο ή denim έχει τις ίδιες ιδιότητες με μία ψηλόμεση παντελόνα. Μπορείτε να το συνδυάσετε τόσο με flat όσο και με ψηλοτάκουνα παπούτσια, δημιουργώντας εμφανίσεις για κάθε στιγμή της ημέρας.

Street style