Frandinavian | Πώς θα υιοθετήσετε τη νέα τάση που πρωταγωνιστεί στο street style

Όταν το γαλλικό στιλ συναντά τη σκανδιναβική αισθητική.

Τα τελευταία χρόνια, το street style έχει δει τη δημοτικότητα του να εκτοξεύεται, ενώ πολύ συχνά απασχολεί την επικαιρότητα πολύ περισσότερο από τις ίδιες της συλλογές που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια των fashion weeks. Αυτό οφείλεται στην ικανότητα των it-girls και fashion influencers να μεταφέρουν τις τάσεις από τις πασαρέλες σε looks που μπορεί κανείς να αντιγράψει. Ως ιέρειες του street style μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τις Γαλλίδες και τις Σκανδιναβές, οι οποίες κάθε σεζόν προτείνουν τους πιο cool συνδυασμούς και θέτουν ως κύριο γνώμονα τη relaxed κομψότητα. Κάπως έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε ένας νέος όρος στον κόσμο της μόδας. Ο λόγος για το frandinavian στιλ, το οποίο έχει γίνει αντικείμενο μελέτης για τους fashion experts σε όλο τον κόσμο.

Πώς ορίζεται το Frandinavian στιλ;

Το μυστικό του frandinavian στιλ είναι ο συνδυασμός του minimal ντυσίματος με τις tailored γραμμές και του διαχρονικά κομψού γαλλικού τρόπου ντυσίματος. Μπορεί με μία πρώτη σκέψη το στιλ των Γαλλίδων, των γυναικών που η κομψότητα μοιάζει να βρίσκεται στο DNA τους και των Σκανδιναβών που αποπνέουν ένα coolness, το οποίο εμπνέει γυναίκες από όλο τον πλανήτη να μη συνδυάζεται. Ωστόσο, οι δύο τρόποι ντυσίματος παρουσιάζουν περισσότερα κοινά στοιχεία από εκείνα που φανταζόμαστε.

#1 Αντιμετωπίστε τις τάσεις ως απλές προτάσεις

Πολλές γυναίκες έχουν την εντύπωση πως για να ανακαλύψουν το στιλ τους χρειάζεται να ακολουθούν και να υιοθετούν πιστά όλες τις τάσεις της μόδας. Σύμφωνα με τις Γαλλίδες και Σκανδιναβές fashion gurus, οι τάσεις της μόδας είναι απλώς προτάσεις. Ο στόχος είναι να ενημερωνόσαστε για τα trends που βρίσκονται στην επικαιρότητα της κάθε εποχής και στη συνέχεια να υιοθετείτε ή να απορρίπτεται όσες σας ταιριάζουν και όσες όχι. Ο τρόπος που επιλέγετε να ντύνεστε στην καθημερινότητά σας είναι προέκταση της προσωπικότητάς σας και δεν θα πρέπει να επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τα trends. Ακόμα κι αν αποφασίσετε πως κάποια τάση ταιριάζει με την αισθητική σας, σκοπός είναι να την προσαρμόσετε στα μέτρα σας.

#2 Η αξία των basics

Ένα άλλο κοινό στοιχείο των Γαλλίδων και των Σκανδιναβών είναι πως δίνουν μεγάλη βάση στα basic κομμάτια της γκαρνταρόμπας. Μαύρο φόρεμα, μπεζ καμπαρντίνα, πουλόβερ από κασμίρ, λευκά και navy blue πουκάμισα, blazers και κοστούμια, τζιν και λευκά παντελόνια, σατινέ μπλούζες, sneakers και κλασικές γόβες. Αυτά είναι μερικά μόλις από τα κομμάτια που δεν λείπουν από τη γκαρνταρόμπα τους. Όσον αφορά στις αποχρώσεις, οι ουδέτεροι τόνοι όπως το καφέ, το μαύρο, το λευκό, το μπλε και το γκρι είναι τα βασικά χρώματα. Ο λόγος είναι πως συνδυάζονται εύκολα μεταξύ τους, κάνουν την εμφάνιση να αποπνέει πολυτέλεια και φινέτσα, ενώ είναι διαχρονικοί τόνοι που δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα.

#3 Άνεση και coolness

Εξίσου σημαντικό κοινό στοιχείο ανάμεσα στο γαλλικό και σκανδιναβικό στιλ είναι πως η άνεση είναι βασικός γνώμονας για τη δημιουργία μίας εμφάνισης. Όπως οι Γαλλίδες έτσι και οι Σκανδιναβές αποφεύγουν να φορούν ρούχα που τις κάνει να νιώθουν έστω και λίγο άβολα. Επιλέγουν γραμμές ρούχων που ταιριάζουν στον σωματότυπό τους και παράλληλα προσφέρουν άνεση. Έτσι, συχνά τις παρατηρούμε να επιλέγουν loose γραμμές αντί για εφαρμοστές, ειδικά όταν πρόκειται για το ντύσιμο της καθημερινότητας.

#4 Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά

Το γεγονός πως Γαλλίδες και Σκανδιναβές προτιμούν τα διαχρονικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας δεν σημαίνει αυτομάτως πως μένουν μακριά από statement ρούχα και αξεσουάρ. Ένα πανωφόρι ή κάποιο αξεσουάρ σε έντονο χρώμα, ένα πουκάμισο σε μοτίβα όπως το animal print ή ένα color blocking σύνολο είναι μερικές από τις προτάσεις που κάνουν τα σύγχρονα it-girls.

#5 Ο ρόλος της "στολής”

Αυτή είναι μία από τις στιλιστικές συμβουλές που δίνουν οι fashion experts σε όσους επιθυμούν να ανακαλύψουν το στιλ που τους ταιριάζει περισσότερο. Ως "στολή” χαρακτηρίζεται ένα combo που συνδυάζει άνεση με κομψότητα, είναι ιδανικό για την καθημερινότητα και κάνει τη γυναίκα που το φορά να αισθάνεται αυτοπεποίθηση. Μπορεί να είναι ο συνδυασμός τζιν παντελόνι, πουκάμισο και blazer, midi φόρεμα με καμπαρντίνα ή κοστούμι σε loose γραμμή με πουκάμισο. Ανά καιρούς μπορείτε να κάνετε μικρές παραλλαγές σε χρώματα και μοτίβα ώστε να ανανεώνετε τη δική σας "στολή”.

Street style Inspiration

Διαβάστε Επίσης