X

10 στιλιστικές συμβουλές για άψογο working style από την Amal Clooney

Η διάσημη δικηγόρος έχει δημιουργήσει την ιδανική officewear γκαρνταρόμπα.

Η Amal Clooney έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο κομψές γυναίκες του πλανήτη, αφού στην πορεία της έχει πληθώρα από εμφανίσεις, τόσο red carpet όσο και off duty, που χαρακτηρίζονται από φινέτσα. Αυτό που την έχει κάνει να ξεχωρίσει ακόμα περισσότερο όμως είναι η workwear γκαρνταρόμπα που έχει δημιουργήσει, αφού οι εμφανίσεις της ως δικηγόρος επιτρέπουν στο προσωπικό στιλ και την αισθητική της να λάμψει. Η συνήγορος ανθρωπίνων δικαιωμάτων αγαπά τα έντονα χρώματα, τα φορέματα, τα κοστούμια και πάντα ανακαλύπτει τον τρόπο για να αναβαθμίσει ένα office look, αφαιρώντας του την περιττή αυστηρότητα. Ακριβώς για αυτό τον λόγο είναι το ιδανικό style icon που αξίζει να ακολουθείτε, εάν θέλετε να ανανεώσετε το επαγγελματικό σας ντύσιμο. Παρακάτω, θα βρείτε τις πιο χρήσιμες στιλιστικές συμβουλές.

Διαβάστε Επίσης

Ενδώστε στο monochromatic style

Η Amal Clooney ορκίζεται σε αυτή τη στιλιστική συμβουλή, ειδικά όταν πρόκειται για τη δημιουργία ενός office outfit. Επιλέξτε μία ουδέτερη απόχρωση όπως το μπεζ, το διαχρονικό μαύρο ή ακόμα και έναν πιο bold τόνο όπως το κόκκινο και δημιουργήστε μία head- to- toe εμφάνιση με αυτό. Μπορεί να είναι ένα κοστούμι ή ο συνδυασμός πανωφόρι με φόρεμα. Σε κάθε περίπτωση, η εν λόγω στιλιστική συμβουλή θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τυχόν στιλιστικά ατοπήματα και να δημιουργήσετε μία εμφάνιση που χαρακτηρίζεται από φινέτσα.

Το "παντός καιρού" φόρεμα

Το διαχρονικά αγαπημένο one piece των γυναικών, δηλαδή το φόρεμα, είναι επίσης αναπόσπαστο κομμάτι της officewear γκαρνταρόμπας που έχει δημιουργήσει η Amal Clooney. Πιο συγκεκριμένα, η δικηγόρος προτείνει να προσθέσετε στη συλλογή σας ένα φόρεμα που είναι ιδανικό για το γραφείο και μπορείτε να φορέσετε σε κάθε εποχή του χρόνου με διαφορετικό styling. Η ίδια προτιμά ένα midi πουά φόρεμα με μαύρη βάση, το οποίο συνδυάζει με μαύρες δερμάτινες γόβες. Το ίδιο φόρεμα θα μπορούσε να φορεθεί με ψηλοτάκουνα πέδιλα το καλοκαίρι, με knee length μπότες τον χειμώνα ή με loafers το φθινόπωρο.

Μη διστάζετε να φορέσετε χρώμα

Με μία πρώτη σκέψη, στο άκουσμα του όρου workwear style, ο νους ταξιδεύει σε εμφανίσεις που χαρακτηρίζονται από σοβαρότητα και σεμνότητα και σε σύνολα που περιορίζονται σε γήινες αποχρώσεις ή τόνους όμως το μαύρο, το γκρι και το μπλε. Ευτυχώς, αυτός ο στιλιστικός κανόνας θεωρείται πλέον ξεπερασμένος και το ντύσιμο για το γραφείο έχει γεμίσει με έντονα χρώματα που κάνουν το στιλ σας πιο σύγχρονο χωρίς να χάνουν τη σοβαρότητα που απαιτεί η εν λόγω περίσταση. Η Amal Clooney μάλιστα αγαπά και επιλέγει συχνά έντονα χρώματα όπως το πορτοκαλί και το κόκκινο για το επαγγελματικό της ντύσιμο.

Τα ιδανικά παπούτσια για μία γεμάτη ημέρα

Κάποιες εργασίες επιβάλουν συγκεκριμένο dress code, αποκλείοντας τα flat παπούτσια. Αυτό αυτομάτως σημαίνει πως χρειάζεται να σκεφτείτε έξυπνα ώστε να ανακαλύψετε ένα στιλ ψηλοτάκουνων παπουτσιών που θα σας κάνει να αισθάνεστε άνετα όσες ώρες κι αν τα φοράτε. Εμείς προτείνουμε να ακολουθήσετε το παράδειγμα της Amal Clooney και να εμπλουτίσετε την workwear γκαρνταρόμπα σας με γόβες που έχουν τετράγωνο τακούνι, αφού το συγκεκριμένο σχήμα προσφέρει άνεση και σταθερότητα στο περπάτημα. Μία εξίσου έξυπνη και fashion approved επιλογή είναι οι γόβες με kitten heels που είναι επίσης εύκολες στο περπάτημα. 

Η αξία της πλισέ φούστας

Ένας εύκολος τρόπος για να εξελίξετε το στιλ που αφορά την επαγγελματική σας ζωή είναι να σκεφτείτε "έξω από το κουτί". Αυτό σημαίνει πως εκτός από τα κοστούμια και τα φορέματα, υπάρχουν και άλλες εξίσου κομψές επιλογές. Όπως για παράδειγμα, η πλισέ φούστα που συμπαθεί ιδιαίτερα η Amal Clooney. Είτε είναι χειμώνας είτε καλοκαίρι, μία πλισέ φούστα είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεστε για να δημιουργήσετε ένα κομψό office look. 

Διαβάστε Επίσης

Το πιο κολακευτικό bottom

Οι ώρες που περνάμε στην εργασία μας συχνά είναι περισσότερες από εκείνες που έχουμε ως ελεύθερο χρόνο. Αυτό σημαίνει πως χρειάζεται να καταβάλουμε μία έξτρα προσπάθεια ώστε τα looks που φοράμε να μας φτιάχνουν τη διάθεση, να μας γεμίζουν με αυτοπεποίθηση και φυσικά να κολακεύουν τη σιλουέτα μας. Ακριβώς αυτός είναι και ο ρόλος του power dressing με την ψηλόμεση tailored παντελόνα να είναι ένας από τους καλύτερους εκφραστές του. Αυτό το άκρως κολακευτικό bottom είναι αναπόσπαστο κομμάτι της officewear γκαρνταρόμπας που έχει δημιουργήσει η Amal Clooney, η οποία το συνδυάζει τόσο με πουκάμισα όσο και με σακάκια. 

Το casual style συναντά το officewear

Δεν υπάρχουν πολλά να πούμε για την αξία που έχει το t-shirt, δηλαδή το τοπ που ταιριάζει σε κάθε γυναίκα ανεξαρτήτου στιλ. Σύμφωνα με την Amal Clooney, το εν λόγω τοπ μάλιστα μπορεί να προσαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία ακόμα και στο office style σας. Συνδυάστε το με πλισέ φούστες, ψηλόμεσες παντελόνες ή ακόμα και κοστούμια, ώστε να χαρίσετε στο business style σας έναν πιο φρέσκο αέρα. 

Pop of color

Ακόμα κι αν δεν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών όπως η Amal Clooney που αγαπούν τα έντονα χρώματα, μπορείτε να ακολουθήσετε μία διαφορετική στιλιστική συμβουλή που εφαρμόζει η δικηγόρος. Να προσθέσετε δηλαδή ένα pop of color στο μονοχρωματικό σύνολό σας. Μπορεί να είναι ένα ζευγάρι γόβες, μία τσάντα ή ένα μαντήλι σε έντονο χρώμα. Αυτή ακριβώς είναι η λεπτομέρεια που θα κάνει τη διαφορά στο επαγγελματικό στιλ σας.

Το άκρως απαραίτητο αξεσουάρ 

Από όλα τα αξεσουάρ που χρειάζεται να έχει μία boss lady στη workwear γκαρνταρόμπα της, η μεγάλη δερμάτινη τσάντα είναι η πιο σημαντική αγορά που χρειάζεται να κάνετε. Η μεγάλη χωρητικότητα θα σας βοηθήσει να έχετε καθημερινά μαζί σας όλα όσα χρειάζεστε, ενώ η καλή αλλά και ανθεκτική ποιότητά της θα αναβαθμίσει το στιλ σας.

Η λεπτομέρεια που θα κάνει τη διαφορά

Το συγκεκριμένο styling tip θα πρέπει να το ακολουθείτε εν γένει στις στιλιστικές επιλογές σας, ωστόσο ακόμα περισσότερο στο ντύσιμό σας ως επαγγελματίας. Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στην αξία του tailoring. Σύμφωνα με την Amal Clooney, το μυστικό της επιτυχίας για ένα προσεγμένο business style είναι τα ρούχα σας να φαίνονται σαν να έχουν ραφτεί αποκλειστικά για εσάς. Αυτό σημαίνει αφενός πως χρειάζεται να κάνετε αρκετές δοκιμές σε γραμμές ρούχων, ώστε να καταλήξετε σε εκείνες που σας ταιριάζουν τέλεια και αφετέρου να βρείτε μία καλή μοδίστρα που θα προσαρμόζει τα ρούχα επάνω στη σιλουέτα σας.

Διαβάστε Επίσης