Πέντε outfits για την εποχή με έμπνευση από τις πιο κομψές γυναίκες άνω των 40

Διάσημες fashion insiders άνω των 40 χαρίζουν στιλιστική έμπνευση με τις επιλογές τους.

Η ηλικία των 40 είναι η πιο ιντριγκαδόρικη αναφορικά με το ντύσιμο, καθώς συνήθως οι γυναίκες προσπαθούμε να εξισορροπήσουμε ανάμεσα σε μία νεανική διάθεση και ορμή και την ανάγκη για πιο κατασταλαγμένο, προσωπικό στιλ. Η μίξη των δυο επιθυμιών έχει συχνά πολύ ενδιαφέρον στιλιστικό αποτέλεσμα, ωστόσο η πιο ξεκάθαρη τάση που έχουμε σ' αυτή την ηλικία είναι να επενδύουμε όλο και περισσότερο σε staples και διαχρονικά κομμάτια της γυναικείας γκαρνταρόμπας συχνά συνδυάζοντάς τα trends. 

Αν είχαμε πρόσβαση στη ντουλάπα των πιο κομψών γυναικών άνω των 40, θα ανακαλύπταμε τόσο κλασικά κομμάτια όσο και τα τελευταία trends της μόδας, ενώ τα street style looks τους γίνονται αστείρευτη πηγή έμπνευσης για το δικό μας στιλ, ειδικά αυτή την εποχή που προχωράμε, χωρίς να έχουμε φτάσει ακόμα, στον βαρύ χειμώνα. Γαλλίδα μοντέλο με διεθνή καριέρα, στα 47 της χρόνια η Caroline de Maigret αποτελεί υπόδειγμα κομψής Παριζιάνας, και από τις εμφανίσεις της στην εβδομάδα μόδας στο Παρίσι ξεχωρίζει εκείνη στην οποία δίνει ψήφο εμπιστοσύνης σ' ένα cargo παντελόνι. Φαρδύ και σε υπόλευκη απόχρωση- το λευκό, εξάλλου, παντελόνι δεν απουσιάζει από τη γκαρνταρόμπα καμίας Γαλλίδας-, η Maigret συνδυάζει το παντελόνι της με πουλόβερ σε χακί απόχρωση και αθλητικά πετυχαίνοντας μία άριστη εμφάνιση ανεπιτήδευτου chic. 

Διαβάστε Επίσης

H Deputy Director της βρετανικής Vogue, Sarah Harris, είναι διάσημη για τα γκρι μαλλιά της και το μίνιμαλ στιλ της. Από τις εμφανίσεις στην εβδομάδα μόδας του Λονδίνου ξεχωρίσαμε αυτή στην οποία συνδυάζει ένα μαύρο δερμάτινο παντελόνι με λευκό πουλόβερ και κλασικές μαύρες σουέτ γόβες, προτάσσοντας το trend του black&white στις εμφανίσεις του χειμώνα. Από την άλλη, η Eva Chen, πρώην δημοσιογράφος σε γυναικεία έντυπα και νυν συγγραφέας και content creator, στηρίζει τα μονοχρωματικά σύνολα σε μπεζ. Τόσο το παλτό της όσο και οι knee-high μπότες που συνδύασε στο look στη διάρκεια της fashion week στο Παρίσι είναι σ' αυτή την neutral απόχρωση, που έχει γίνει πολύ δημοφιλής στη μόδα φέτος, ενώ το πουλόβερ που διακρίνεται μέσα από το παλτό της είναι έναν τόνο πιο σκούρο. 

H διάσημη fashionista Tamu McPherson κάνει πρόταση ποντάροντας σε πλεκτά twinsets, επιλέγοντας για την εμφάνισή της ένα cable-knit σετ σε πράσινη απόχρωση, το οποίο φόρεσε κάνοντας layering με πουκάμισο και polo τοπ, ενώ συνδύασε με κάλτσες και γόβες. Είναι μια διαφορετική, πιο updated, προσέγγιση στα κλασικά looks με knit co-ords.  Τέλος, η Γερμανίδα επιχειρηματίας και fashion blogger Alexandra Lapp εμφανίστηκε στο Παρίσι φορώντας μία καρό φούστα σε κίτρινο-μαύρο και ένα καρό πουλόβερ σε παρόμοια απόχρωση κάνοντας μία τολμηρή επιλογή σε χρώμα για την εποχή. Ολοκλήρωσε το look της με λευκό πουκάμισο και γραβάτα μέσα από το πουλόβερ, γαλότσες και κάλτσες, και μια διαχρονική Lady Dior τσάντα

Τα looks 

Caroline de Maigret

Sarah Harris

Eva Chen

Tamu McPherson

Alexandra Lapp