Τα καλύτερα casual outfits για γυναίκες άνω των 50

Πώς μπορείτε να ντυθείτε casual αλλά με κομψό τρόπο μετά την ηλικία των 50.

Η συζήτηση για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να φοράμε μετά από μία συγκεκριμένη ηλικία έχει πάψει εδώ και καιρό. Η απάντηση σε στιλιστικά διλήμματα που έχουν να κάνουν με την ηλικία είναι αυτή που λέει ότι το στιλ δεν καθορίζεται από αριθμούς αλλά από προσωπικότητες. Ασφαλώς, κάθε γυναίκα θέλει να είναι κομψή σε κάθε δεκαετία της ζωής της, και σε κάθε περίσταση, ακόμα και τις πιο "ζόρικες" στιλιστικά όπως είναι οι casual.

Τι ζόρικο, βεβαίως, μπορεί να έχει μια casual εμφάνιση, θα αναρωτηθείτε, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο χαλαρός χαρακτήρας των κομματιών που επιβάλλει ένα τέτοιο outfit μπορεί να καταλήξει σ' ένα αποτέλεσμα που κάθε άλλο παρά κομψό θα δείχνει. Κι αν αυτό μπορεί να μοιάζει χαριτωμένο έως και ανέμελο σε πιο νέες ηλικίες, καθώς μεγαλώνουμε αναζητούμε όλο και περισσότερο το άριστο στο στιλ μας, ακόμα και όταν θα φορέσουμε μία φόρμα. 

Διαβάστε Επίσης

Αν, λοιπόν, ανήκετε στο ηλικιακό γκρουπ των 50 plus και αναζητάτε στιλιστικές ιδέες , οι ενημερωμένες fashion insiders έχουν προτάσεις για τα καλύτερα casual outfits. Ένα άνετο πουλόβερ ζιβάγκο φορεμένο με το τζιν, τα αθλητικά και τη καμπαρντίνα σας είναι η πιο κομψή επιλογή που μπορείτε να κάνετε σύμφωνα με τη Renia Jaz, ενώ η Alyson Walsh φοράει το δικό της τζιν παντελόνι, την καμπαρντίνα και τα αθλητικά της μ' ένα κλασικό ριγέ πουκάμισο - το οποίο θα μπορούσε, επίσης, να είναι λευκό ή χρωματιστό. 

Αν έχετε ενδοιασμούς για το αν πρέπει και πως να φορέσετε μια hoodie, η Violeta Zuvela σας δείχνει τον τρόπο: μ' ένα stylish blazer. Παρόμοιους ενδοιασμούς γεννούν και τα cargo pants, που όμως είναι η απόλυτη τάση της σεζόν και οφείλετε να τα δοκιμάσετε στα outfits σας. Η τολμηρή στο στιλ της Grece Ghanem, πάντως, συνδύασε το δικό της μ' ένα άλλο trend της εποχής, το bomber τζάκετ, κι ένα ζευγάρι γούνινα μποτάκια Ugg. 

Ένα fleece τζάκετ φορεμένο με πουλόβερ, cropped τζιν και hiking boots είναι η πρόταση της fashion director Tracey Lea Sayer, ιδίως για εξορμήσεις εκτός πόλεως, ενώ για "αστικά" casual looks, και περιστάσεις όπως ένας καφές ή bruch με φίλες, ένα total beige σύνολο, όπως αυτό της Yasmin Furmie, που περιλαμβάνει άνετο παντελόνι και πουλόβερ σε μπεζ συνδυασμένο με sneakers, και φορεμένο με το παλτό ή το σακάκι σας, είναι ό,τι πιο stylish μπορείτε να δοκιμάσετε. 

1- Το πουλόβερ  ζιβάγκο

2- Το ριγέ πουκάμισο 

3- Το cargo παντελόνι + το bomber τζάκετ 

4- Η hoodie + το blazer 

5- Οι hiking boots 

6- Μπεζ