NYFW | Τα καλύτερα street style looks από τη Νέα Υόρκη

Οι τάσεις που ξεχώρισαν από το street style στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης.

Ξεκίνησε την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στη Νέα Υόρκη η Εβδομάδα Μόδας που φιλοξενεί τις συλλογές των αμερικάνικων brands για τη σεζόν Φθινόπωρο- Χειμώνας 2023-24. Η Εβδομάδα Μόδας Νέας Υόρκης θα ολοκληρωθεί στις 15 Φεβρουαρίου και στο μεταξύ από το πρόγραμμά της έχουν περάσει τα shows γνωστών brands που εκπροσωπούν τη σύγχρονη κομψότητα και την bold αισθητική όπως Proenza Schoulder, Rodarte, Dion Lee, PatBO, Adeam, Anna Sui, Puppets & Puppets κ.ά., ενώ έπονται και τα ονόματα που εκπροσωπούν την διαχρονική αμερικανική κομψότητα όπως ο Michael Kors και η Tory Burch. 

Στο μεταξύ, στους δρόμους της Νέας Υόρκης έχουν συγκεντρωθεί fashionistas από κάθε γωνιά του πλανήτη, ωστόσο είναι οι Αμερικανίδες αυτές που κάνουν τη διαφορά με τις street style εμφανίσεις τους: οι Νεοϋρκέζες είναι τολμηρές και ντύνονται πραγματικά χωρίς να ακολουθούν κανόνες. Αυτή η τόλμη αποτυπώνεται σε looks που διακρίνονται από σέξι στοιχεία- όπως για τα παράδειγμα τα έντονα cutouts ή το midriff, τους απροσδόκητους συνδυασμούς στο styling - όπως για παράδειγμα φούστες που είναι φορεμένες πάνω από παντελόνια ή τις πούλιες που συνδυάζονται με τζιν, τα bold χρώματα και υφές, την επιμονή στη boho αισθητική. Οι Νεοϋρκέζες θα ντυθούν όπως πραγματικά αισθάνονται, ακόμα κι αν το αποτέλεσμα δεν είναι πάντα το πιο κομψό. 

Το street style,λοιπόν, της Νέας Υόρκης παρουσίασε για μία ακόμα φορά ενδιαφέρον. Κι αν πρέπει να ξεχωρίσουμε κάποιες τάσεις από μια γενικότερη που θέλει τις καλεσμένες και συμμετέχουσες στη NYFW να μη μοιάζουν σχεδόν καμία με καμία άλλη στο στιλ, αυτές είναι:

- Τα utility παντελόνια, cargos ή parachute pants, φορέθηκαν σε κάθε πιθανή τους εκδοχή, από σατέν μέχρι denim και "παραλλαγή", και με κάθε δυνατό συνδυασμό. 

- Τα χρώματα είχαν επίσης την τιμητική τους με τις αποχρώσεις του πράσινου, τις παραλλαγές του μπλε, το κίτρινο (και το λάιμ κίτρινο), το μοβ και το κόκκινο, να ξεχωρίζουν. Όπως επίσης ξεχώρισε η προτίμηση των Αμερικανίδων σε πιο soft αποχρώσεις του ροζ (και όχι στην τάση του hot pink) που παραπέμπουν στο "Barbiecore" αλλά σε πιο light εκδοχή. 

-Το glam δεν έλειψε από τις street style εμφανίσεις στου δρόμους της Νέας Υόρκης και ήρθε μέσα από κοστούμια και φορέματα στολισμένα με πούλιες. 

-Τα statement τσαντάκια είχαν την τιμητική τους (όπως για παράδειγμα ένα clutch σε σχήμα μήλου που είδαμε να κρατά η fashion stylish Marina Ingvarsson) και συνυπήρξαν ιδανικά με iconic επώνυμες τσάντες, mini bags και λαμπερά βραδινά τσαντάκια. 

Best-off looks