Η Chanel έχει επαναφέρει ένα αγαπημένο ρετρό αξεσουάρ

Ο γαλλικός οίκος θέλησε να αναδείξει τη σέξι πλευρά της γυναίκας, επαναφέροντας τις hip chains.

Oι hip chains ή αλλιώς οι αλυσίδες που τοποθετούνται χαμηλά στη μέση, είναι μια τάση που είδαμε να ξεχωρίζει στις στιλιστικές επιλογές των pop stars στα noughties. Και όσο κλισέ και αν ακούγεται η φράση ότι η μόδα κάνει κύκλους, η επιστροφή αυτού του αξεσουάρ το αποδεικνύει πλήρως. Πιο συγκεκριμένα, ο γαλλικός οίκος Chanel φαίνεται πώς αναπολεί κάποιες από αυτές τις iconic fashion στιγμές του παρελθόντος και επαναφέρει στο σήμερα το αξεσουάρ που μεταξύ άλλων λάτρευαν και οι Christina Aguilerra και Britney Spears.

Η πρώτη εμφάνιση των hip chains έγινε στο Metiers d'Art show στο Παρίσι το 2020. Με αυτές τις αλυσίδες η Virginie Viard θέλησε να αναδείξει την θηλυκότητα και την σέξι πλευρά κάθε γυναίκας, ακόμη και αυτής που έχει σοφιστικέ στιλ. Τα κλασικά tweed κοστούμια συνδυάστηκαν παραδόξως πολύ αρμονικά με τις συγκεκριμένες αλυσίδες, οι οποίες έδωσαν διαφορετική αισθητική σε όλα τα looks της συλλογής. 

Η Chanel έχει επαναφέρει ένα αγαπημένο ρετρό αξεσουάρ
H Christina Aguilerra στα MTV Video Music Awards το 2001.
BRITNEY
Η Britney Spears στο MTV Studio το 2000

H Gigi Hadid έκανε μία από τις πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις στην πασαρέλα, φορώντας cropped tweed skirt suit χωρίς τοπ από κάτω, και την αλυσίδα να αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο, με πέρλες και το χαρακτηριστικό logo του οίκου να ξεχωρίζουν.

Gigi Hadid chanel
Chanel Metiers d'art 2019-2020 

Πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση από τα αξεσουάρ που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε το 2000, συνδυασμένα με low rise παντελόνια και crop tops. Η Viard έδειξε την αδυναμία της στο συγκεκριμένο fashion item, αφού σχεδίασε και κάποιες πιο τολμηρές εκδοχές, με πιο chunky αλυσίδες καθώς και με τα signature υλικά με τα οποία δημιουργούνται οι Chanel τσάντες.

Στη συλλογή Cruise 2020/21 ανέδειξε την πιο μοντέρνα πλευρά των chains, υιοθετώντας ό,τι ακριβώς έγραφαν και τα fashion notes της συλλογής. Τα αξεσουάρ της συλλογής ανήκουν "σε μια γκαρνταρόμπα που μπορεί να χωρέσει μέσα σε μια μικρή βαλίτσα, μία shopper bag ή μία τσάντα ώμου με κεντήματα". Τελικά ο οίκος Chanel απέδειξε ότι αυτό το αξεσουάρ -όσο "δύσκολο" και αν φαίνεται εκ πρώτης όψεως- δεν πρέπει να λείπει από τα looks των διακοπών. 

Chanel cruise
Chanel Cruise 2020/21
Cruise 2020/21
Chanel Cruise 2020/21

Η μόδα συνεχίζει για ακόμη μια φορά να αποδεικνύει ότι η νοσταλγία και το παρελθόν, παραμένουν σημαντικές πηγή έμπνευσης για τους σχεδιαστές, και δεν σταματάνε να δίνουν ιδέες για τις νέες τους συλλογές. Όταν καταφέρνουν να το κάνουν με τόση μεγάλη επιτυχία, όπως η Viard, τότε το αποτέλεσμα είναι must-have κομμάτια τα οποία γίνονται απαραίτητα σε κάθε ενημερωμένη γκαρνταρόμπα.