NYFW | Η "happy" συλλογή του Tom Ford για την άνοιξη – καλοκαίρι 2021

Ο σχεδιαστής έκλεισε την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης.

"Το τελευταίο πράγμα που θέλω να βλέπω είναι σοβαρά ρούχα. Νομίζω ότι χρειαζόμαστε μία διαφυγή. Νομίζω ότι θέλουμε χαμόγελα!". Ο Tom Ford προλόγισε τη συλλογή του για την Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2021 κάνοντας ξεκάθαρο ότι αυτή είναι μία συλλογή που αντανακλά την επιθυμία και την ανάγκη για πιο ευτυχισμένες στιγμές, και ρούχα που θα μας κάνουν να χαμογελάμε! 

Ο σχεδιαστής και πρόεδρος του CFDA έκλεισε την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης με τη ψηφιακή παρουσίαση της SS21 collection, που κατάφερε να ολοκληρώσει κάτω από αντίξοες συνθήκες. "Το να σχεδιάσω τη SS21 συλλογή ήταν ο απόλυτος εφιάλτης", ακούγεται να λέει στο video με το οποίο "άνοιξε" την παρουσίαση της συλλογής, ενώ περιγράφει με λεπτομέρειες τις δυσκολίες που προέκυψαν εξαιτίας του Covid-19. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Χρειάστηκε να στήσουμε μία τέντα στο πάρκινγκ. Κάθε μέρα σχεδόν κάναμε test για τον κορωνοϊό, και όλοι κυκλοφορούσαν με μάσκες και στολές. Ήταν πολύ δύσκολο να είσαι δημιουργικός σ' αυτό το περιβάλλον... το fitting με τα μοντέλα ήταν δύσκολο, δεν είχα μοδίστρες για να ράψουν τα ρούχα, όλες έραβαν από το σπίτι. Στην αρχή της πανδημίας οι βιομηχανίες υφασμάτων στην Ιταλία ήταν κλειστές, οπότε καθυστερήσαμε να παραλάβουμε υφάσματα. Το ατελιέ μας έξω από το Μιλάνο ήταν κλειστό. Ήταν εξαιρετικά δύσκολο", περιγράφει ο Ford, ο οποίος τελικά παρέδωσε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες συλλογές ανάμεσα σ' αυτές που παρουσιάστηκαν στην Εβδομάδα Μόδας της Νέα Υόρκης. 

Όπως είχε δηλώσει στο WWD πριν την έναρξη της Εβδομάδας Μόδας, "δεν αισθάνομαι ότι είναι καιρός για ριζοσπαστικές ιδέες στη μόδα. Για μένα, αυτή η εποχή μεταφράζεται σε ήσυχα ρούχα, που θα κάνουν κάποιον να νιώθει χαρούμενος. Ρούχα που προσφέρουν άνεση". Και αυτό ακριβώς φρόντισε να φέρει στα κομμάτια της νέας συλλογής του που ξεχωρίζουν για τα ζωηρά χρώματα και σχέδια, όπως τα υπέροχα mixed&matched σύνολα με amimal και floral μοτίβα, τα κομψά λεοπάρ φορέματα και ολόσωμες φόρμες, τα σικ θηλυκά φορέματα με έντονα φλοράλ και τα χαλαρά, ανάλαφρα και αποκαλυπτικά πουκάμισα φορεμένα με σορτσάκια, αλλά και τα λαχταριστά luxe loungewear και τις high- low προτάσεις για βραδινές εμφανίσεις σε μαύρο χρώμα. Σακάκια με έντονα φλοράλ μοτίβα, φορεμένα με joggers, tie-dye καφτάνια φορεμένα με crochet μπικίνι και διαφανή καφτάνια είναι μερικά ακόμα looks από τη συλλογή που ξεχωρίζουν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Tom Ford το είπε και το έκανε: έφτιαξε μια συλλογή γεμάτη αισιοδοξία που ανταποκρίνεται 100% στην ανάγκη της εποχής για ένα αναβαθμισμένο comfort

Δείτε τα looks από την collection του Tom Ford