Σε χειμωνιάτικο mood με τα signature πουλόβερ της πριγκίπισσας Diana

Το Rowing Blazers αποτίει φόρο τιμής στο στυλ της πριγκίπισσας της Ουαλίας και επανακυκλοφορεί δύο κλασικά κομμάτια.

Σχεδόν 23 χρόνια μετά το θάνατό της, το μοναδικό στυλ της Diana παραμένει ανεξίτηλο. Εικόνες από τις εμφανίσεις της πριγκίπισσας Diana εμφανίζονται συνεχώς στα social media,  από το Instagram μέχρι το TikTok. Οι γυναίκες συνεχίζουν να γοητεύονται από τη ζωή και τα σύνολα που φορούσε, από τα κλασικά πουλόβερ της  τα πρώτα χρόνια της ως μέλος της βασιλικής οικογένειας μέχρι τα λαμπερά outfits μετά το διαζύγιό της με τον πρίγκιπα Κάρολο. Αν και οι εμφανίσεις που συζητήθηκαν περισσότερο είναι αυτές που πραγματοποίησε ούσα χωρισμένη πλέον από τον Κάρολο, οι νέες εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το The Crown φέρνουν στο προσκήνιο το 80s style της και το καταθέτουν ανάμεσα στις τρέχουσες τάσεις.

Σε χειμωνιάτικο mood με τα signature πουλόβερ της πριγκίπισσας Diana

Το Rowing Blazers κράτησε σημειώσεις από τα looks της Diana και κυκλοφορεί μια συλλογή που αποτίει φόρο τιμής στο στυλ της πριγκίπισσας της Ουαλίας κατά τη διάρκεια της δεκαετίας που κυριάρχησε η υπερβολή, δημιουργώντας ξανά μερικές από τα πιο signature κομμάτια της. Τα πραγματικά highlights της συλλογής, ωστόσο, είναι οι εκ νέου κυκλοφορίες δύο πουλόβερ που συνδέονται στενά με το στυλ της πριγκίπισσας στη δεκαετία του '80: το πουλόβερ με τα πρόβατα "sheep sweater” του Warm & Wonderful και το "I'm a Luxury" του Gyles & George.

sheep
Warm & Wonderful x Rowing Blazers, Sheep Sweater

"Η πριγκίπισσα Νταϊάνα είναι πάντα συναρπαστική", λέει η Joanna Osborne, συν-σχεδιάστρια της Warm & Wonderful, στο BAZAAR.com. "Εξακολουθεί να δείχνει πολύ σύγχρονη και το ενδιαφέρον των ανθρώπων για αυτήν και την οικογένειά της είναι πιο ισχυρό από ποτέ. Ήταν προσιτή και ευάλωτη και ήταν τόσο ανθρώπινη όσο όλοι μας στις επιλογές της μόδας. Ακόμα και μετά από τόσα χρόνια, εξακολουθεί να ασκεί έντονη επιρροή στη μόδα με τον δικό της κομψό συνδυασμό ανεξαρτησίας, καλοσύνης και γοητείας".

Τη δεκαετία του 1980, η Osborne και η συνέταιρός της, Sally Muir, εξεπλάγησαν όταν το σχέδιό τους φορέθηκε από την πριγκίπισσα Di σε μια σειρά εκδηλώσεων, κάνοντας πρωτοσέλιδα στην πορεία. "Δεν είχαμε ιδέα ότι είχε το πουλόβερ μας με τα πρόβατα, και το ανακάλυψαμε μόνο όταν η φωτογραφία της ήταν στην πρώτη σελίδα όλων των εφημερίδων της Κυριακής", προσθέσε η Osborne.

jumperdi
Gyles & George x Rowing Blazers "I'm a Luxury"Παρόμοια αντίδραση είχε και ο Gyles Brandreth, του Gyles & George, όταν είδε την Diana με το πουλόβερ "I'm a luxury". "Ήμουν πάνω από το φεγγάρι, ενθουσιασμένος, δεν είχα εκπλαγεί εντελώς", λέει. "Αφού τη γνώρισα, ήξερα ότι ήταν κάποια που της άρεσε να γελάει, είχε αίσθηση της διασκέδασης. Νομίζω ότι εκτίμησε το πνεύμα των πουλόβερ, τα χρώματα, το βλέμμα, το στυλ".

Παρόλο που το στιλ της πριγκίπισσας εξελίχθηκε τη δεκαετία του '90, όταν κινήθηκε σε πιο μίνιμαλ looks που ήταν και η τάση εκείνη την εποχή, η αγάπη της για τα έντονα χρώματα, τα περίεργα και kitchy πουλόβερ επικρατούσε πάντα.

"Αυτό που πιστεύω ότι είναι πιο συναρπαστικό, κατά την άποψή μου, είναι το δικό της στυλ που μου άρεσε περισσότερο", λέει ο Brandreth. "Ήταν το smart-casual, η ανεπίσημη εμφάνιση της Diana. Όχι τόσο πολύ τα puff sleeves, αλλά όταν φορούσε πουλόβερ σαν τα δική μας. Της άρεσαν τα χρώματα. Της άρεσαν οι καθαρές γραμμές. Της άρεσε το χιούμορ. Αυτό εκτίμησα περισσότερο όταν τη γνώρισα. Μου είπε, "Ω, τα πουλόβερ με κάνουν να χαμογελάω". Και η ανάμνηση της Diana με κάνει να χαμογελάω".