Dior | Η haute couture SS21 συλλογή εμπνέεται από τη μαγεία των ταρώ

Το ατμοσφαιρικό φιλμ με τα looks της συλλογής μόλις αποκαλύφθηκε.

Μέσα απ' ένα ατμοσφαιρικό φιλμ σε σκηνοθεσία του γνωστού Ιταλού σκηνοθέτη Matteo Garrone, ο οίκος Dior και η καλλιτεχνική του διευθύντρια Maria Grazia Chiuri μόλις αποκάλυψαν την Couture collection τους για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι 2021. Μία κολεξιόν που δανείζεται την έμπνευσή της από τις φιγούρες και τα παιχνίδια με την τράπουλα ταρώ και παρέχει άπλετη μαγεία, μυστήριο και ερωτισμό. 

To short φιλμ "Le Château du Tarot" με το οποίο "ανοίγει" η παρουσίαση, αφηγείται την ιστορία μίας νεαρής γυναίκας που ξεκινάει ένα ταξίδι αυτογνωσίας και έρχεται αντιμέτωπη με τις συμβολικές φιγούρες που φιλοξενεί ένα μυστηριώδες κάστρο. Κάθε μία από τις φιγούρες αυτές, που αντιπροσωπεύουν τις αντίστοιχες των ταρώ, είναι ντυμένη με τις δημιουργίες της συλλογής. 

Dior | Η haute couture SS21 συλλογή εμπνέεται από τη μαγεία των ταρώ

 The Couture Collection 

Για να αποδώσει τη μαγεία και το όνειρο στις δημιουργίες της η Grazia Chiuri αξιοποιεί τα πιο πλούσια και πολυτελή υφάσματα κσι τεχνικές, όπως το ντεβορέ βελούδο, τα lamé σενίλ, τα ζακάρ μεταξωτά και τη δαντέλα κιπούρ , ενώ οι λεπτοδουλεμένες λεπτομέρειες όπως τα ζωγραφισμένα στο χέρι Mille fleurs μοτίβα και τα χρυσά σύμβολα του ζωδιακού κύκλου σε δυο από τα φορέματα της συλλογής, έρχονται να προσφέρουν μία ένταση στο μυστήριο και να επικοινωνήσουν με σαφήνεια τους συμβολισμούς. 

Το fashion fairy - tale της Maria Grazia Chiuri για τον οίκο Dior δεν είναι απλά αθώο και ρομαντικό για να ταιριάζει στις πριγκίπισσες της Disney, αλλά μάλλον αντανακλά την αίσθηση της ομίχλης που μοιάζει να καλύπτει το μέλλον της ανθρωπότητας αυτή τη στιγμή, και την επιτακτική ανάγκη να βρούμε τις απαντήσεις (όπως αυτές που θα έδιναν οι φιγούρες μία τράπουλας ταρώ). Η συλλογή, όμως, αποτίνει φόρο τιμής και στον δημιουργό του οίκου, Christian Dior, ο οποίος υπήρξε προληπτικός και συμβουλευόταν το προσωπικό του μέντιουμ για όλες τις μεγάλες αποφάσεις του. Εξάλλου, είναι γνωστή η ιστορία με το τυχερό μεταλλικό αστέρι του εμβληματικού σχεδιαστή, που όταν μία βραδιά του 1946 έπεσε πάνω του τυχαία, το ερμήνευσε ως σημάδι για να ξεκινήσει τον δικό του οίκο μόδας. 

The film 

The Lookbook 

[Photos: Courtesy of Dior]