Φθινόπωρο 2021 | Αυτή είναι η μεγαλύτερη τάση στις φούστες της σεζόν

Ποιες φούστες θα γίνουν κυρίαρχες στη μόδα της σεζόν AW21;

Ο Αύγουστος δεν φέρνει μόνο διακοπές, φέρνει στο προσκήνιο και τις τάσεις της μόδας που θα μας απασχολήσουν την επόμενη σεζόν, το Φθινόπωρο. Πρόκειται, εξάλλου, για τον τελευταίο μήνα πριν την αλλαγή εποχής και η προσαρμογή προϋποθέτει προετοιμασία. Οι collections, βεβαίως, των brands για τη σεζόν AW21 έχουν ήδη παρουσιαστεί και αυτό που χρειάζεται είναι μία αξιολόγηση, ταξινόμηση και πιο στοχευμένη προβολή των τάσεων και των κομματιών στα οποία θα επενδύσουμε για το στιλ του Φθινοπώρου. Οι φούστες είναι ένα κομμάτι δημοφιλές, από το οποίο αξίζει να κάνουμε την αρχή. 

Fall 2021: οι φούστες που πρωταγωνιστούν 

Υπάρχει μια μακροχρόνια θεωρία στη μόδα, που θέλει το μήκος της φούστας να είναι ενδεικτικό της οικονομικής κατάστασης που χαρακτηρίζει μια εποχή. Με βάση τo περίφημο "Hemline Index" ή "Skirt Length theory", τα κοντά μήκη υποδεικνύουν οικονομική ευημερία, ενώ τα μακριά μήκη μεταφράζονται ως μια πτώση στις αγορές. Η θεωρία αυτή, που βασίζεται σε συγκεκριμένα παραδείγματα που φτάνουν πίσω στη παγκόσμια οικονομική ύφεση του 1929 και τον τρόπο που οι καταναλωτές έδειχναν προτίμηση σε ...μήκος φούστας ανάλογα με το πόσο γεμάτοι ήταν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί, φαίνεται να επιβεβαιώνεται και μέσα από την τάση στις φούστες για τη σεζόν ΑW21, η οποία διαδέχεται μία χρονιά που διακρίνεται από οικονομική αβεβαιότητα. Πρωταγωνίστριες, λοιπόν, της χρονιάς είναι οι μίντι φούστες

Οι μίντι φούστες στα runway 

Τα lookbooks και οι παρουσιάσεις των συλλογών AW21 έχουν κάνει σαφή την προτίμηση των σχεδιαστών στις φούστες που το μήκος του σταματά ανάμεσα στο γόνατο και τον αστράγαλο. 

Οι πλισέ μίντι φούστες, όπως και οι A-line και ρευστές, αέρινες γραμμές, είναι αυτές που έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα και θα βρείτε περισσότερες από μία προτάσεις στις συλλογές των Dior, Erdem, Max Mara, Thebe Magugu, Loro Piana, 3.1 Phillip Lim, Celine, Alexander McQueen κ.ά. Στις προτάσεις των οίκων Gucci, Fendi και Tory Burch συναντάμε μίντι φούστες σε pencil εκδοχή, ενώ ο οίκος Louis Vuitton πρωτοτυπεί με τη balloon σιλουέτα που τούς χαρίσει για τη σεζόν. 

Γιατί μίντι; 

Οι μίντι φούστες φημίζονται για την κομψότητά τους, καθώς διαθέτουν και το πλεονέκτημα να κολακεύουν τους περισσότερους γυναικείους σωματότυπους και να εξυπηρετούν πολλά στιλ. Δεν κινδυνεύουν να δείξουν άχαρα τολμηρές, όπως οι μίνι, ή να συμπαρασύρουν με το μήκος τους σε μία αδέξια εμφάνιση γυναίκες που δεν μπορούν να υποστηρίξουν σωστά το είδος, αντιθέτως αποτελούν μια περισσότερο ασφαλή επιλογή, που φέτος η μόδα φροντίζει να της δώσει μία βασική θέση στη φθινοπωρινή γκαρνταρόμπα. 

Runway looks

Dior 

Max Mara 

Louis Vuitton 

Alexander McQueen 

Fendi 

Celine 

Gucci 

Erdem 

Thebe Magugu 

3.1 Phillip Lim 

Tory Burch 

Philosophy Di Lorenzo Serafini