Τα καλύτερα jeans για γυναίκες άνω των 50

Ποιες επιλογές κολακεύουν περισσότερο και τι να αποφύγετε.

Τα jeans δεν χωράνε σε κανέναν στιλιστικό κανόνα: φοριούνται με ευλάβεια από άντρες και γυναίκες, απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και διαθέτουν σχέδια για κάθε σωματότυπο, με το κατάλληλο styling μπορούν να γίνουν ένδυμα για εντελώς διαφορετικές περιστάσεις, και φυσικά, δεν υποτάσσονται σε τάσεις. 

Καθώς περνούν τα χρόνια, ωστόσο, οι γυναίκες ανακαλύπτουν τα τζιν παντελόνια που τους ταιριάζουν και τις κολακεύουν καλύτερα. Η καλή εφαρμογή σ' ένα τζιν και το κατάλληλο σχέδιο, παίζουν ρόλο- κλειδί σε κομψές εμφανίσεις χωρίς υπερβολή στο styling. Είναι, εξάλλου, τα jeans ένα από τα πιο πρακτικά και άνετα παντελόνια, και η εύκολη λύση όταν δεν ξέρετε τι να φορέσετε. 

Διαβάστε Επίσης

Ποια, όμως, είναι τα καλύτερα jeans για να φορέσετε μετά τα 50; Fashionistas που διανύουν την 5η δεκαετίας της ζωής του μοιράζονται συχνά τις επιλογές τους μέσα από τα OOTD τους στο Instagram και στην πλειοψηφία τους συγκλίνουν στις εξής σιλουέτες: 

#1 Straight-fit jeans

Τα τζιν παντελόνια σε ίσια (κι άνετη) γραμμή είναι μια κλασική επιλογή που δεν μπορεί να σφάλει στιλιστικά σε καμία ηλικία. Μπορούν, δε, να σας εξυπηρετήσουν άψογα σε εμφανίσεις από το πρωί ως το βράδυ. 

#2 High-waist bootcut jeans

Ως bootcut jeans αναφέρονται αυτά που είναι στενά συνήθως ως κάτω από το γόνατο και έχουν ένα ελαφρύ άνοιγμα στο τελείωμα τους. Συχνά θα τα βρείτε και με τον χαρακτηρισμό τζιν - "καμπάνα", ωστόσο τα bootcut έχουν πιο στενή εφαρμογή στο πάνω μέρος από τα flared που είναι πιο φαρδιά γενικά σαν γραμμή. Τα high-waist παντελόνια, από την άλληείναι μια γραμμή εξαιρετικά κολακευτική για τη γυναικεία σιλουέτα, και ο συνδυασμός ψηλόμεσο+ bootcut δημιουργεί το ιδανικό τζιν παντελόνι για να αναδείξετε τη σιλουέτα σας. Μπορείτε, επίσης, να επιλέξετε mid-waist παντελόνια, αλλά προσπαθήστε να αποφύγετε τα low-waist (χαμηλόμεσα) που δεν θεωρούνται τόσο κολακευτικά για τις γυναικείες καμπύλες. 

#3 Flared jeans 

Τα flared jeans, που όπως αναφέραμε ήδη είναι λίγο πιο φαρδιά από τα bootcut jeans, με την "καμπάνα" να ξεκινάει συχνά κάτω από το γόνατο, είναι επίσης ένα πολύ θηλυκό σχέδιο που μπορεί να σας προσφέρει κομψές εμφανίσεις με τους κατάλληλους συνδυασμούς. Τα flared jeans αποπνέουν μία vintage αισθητική που προσφέρει statement σε μία εμφάνιση. 

#4 Skinny jeans 

Τα εφαρμοστά jeans μπορεί να ακούγονται ως μία πιο νεανική και σέξι επιλογή, όμως η αντίληψη αυτή απέχει πολύ από το να είναι σωστή. Τζιν παντελόνια σε slim fit γραμμή μπορούν να φορεθούν από γυναίκες σε κάθε ηλικία εφόσον βεβαίως οι ίδιες αισθάνονται άνετα και δεν δυσανασχετούν με τα στενά παντελόνια. Οι συνδυασμοί και σ' αυτή την περίπτωση μπορεί να είναι πολλοί και εξαιρετικά κομψοί. 

#5 Dark jeans 

Αυτή η επιλογή δεν έχει να κάνει με τη σιλουέτα του τζιν, αλλά το χρώμα του. Τα dark jeans, δηλαδή τα σκουρόχρωμα, είναι το ισοδύναμο των ουδέτερων και γήινων αποχρώσεων που οι περισσότερες γυναίκες εμπιστεύονται για τη κομψότητά τους καθώς μεγαλώνουν. 

Don't 

Αν και οι κανόνες είναι για να αμφισβητούνται, ωστόσο αν μπορούμε να αφήσουμε εκτός κάποια jeans από τη γκαρνταρόμπα μία γυναίκας μετά τα 50 αυτά θα ήταν τα ξεβαμμένα, ξεθωριασμένα τζιν, τα τζιν με πολύ έντονα σκισίματα, και αυτά με έντονα διακοσμητικά που απευθύνονται συνήθως σε μικρότερες ηλικίες. 

Διαβάστε Επίσης