X

Festive Style | Τι να φορέσετε σε 5 διαφορετικά events των γιορτών

Τα festive looks που μπορείτε να υιοθετήσετε σε κάθε ξεχωριστή εορταστική περίσταση.

Αν υπάρχει ένας μήνας γεμάτος από γιορτινά events, αυτός είναι ο Δεκέμβριος. Σε όλη τη διάρκεια του, μέχρι την κορύφωση που είναι η παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο πρώτος μήνας του χειμώνα είναι ο πιο γιορτινός, διασκεδαστικός και λαμπερός. Αυτό σημαίνει, ασφαλώς, γιορτές και πολλές κοινωνικές συναναστροφές: προσκλήσεις σε χορούς και φιλανθρωπικού χαρακτήρα εκδηλώσεις, οικογενειακά τραπέζια, ρεβεγιόν και πάρτι, βραδινές έξοδοι. Που με τη σειρά τους επιβάλλουν και το αντίστοιχο στιλ στο ντύσιμο, δηλαδή το glam. 

Για να εξυπηρετήσετε, επομένως, το ντύσιμό σας σε όλα τα γιορτινά events για τα οποία έχει λάβει πρόσκληση, θα πρέπει να επενδύσετε σε διαφορετικά festive κομμάτια. Το ύφος, εξάλλου, κάθε εκδήλωσης, παρά τη γιορτινή ατμόσφαιρα, δεν μπορεί παρά να διαφοροποιείται ανάλογα με τον χώρο, τον αριθμό των καλεσμένων, την ώρα, αλλά αυτό καθόλου δεν σημαίνει ότι θα εγκαταλείψετε το glam style

Οι παρακάτω 5 περιστάσεις είναι από τις πιο ενδεικτικές των κοινωνικών εκδηλώσεων και συναντήσεων της εποχής και συνοδεύονται από αντίστοιχες ενδυματολογικές προτάσεις για να πάρετε ιδέες. 

To office party 

Συχνά, λίγο πριν τις αργίες των εορτών είθισται στα γραφεία να διοργανώνονται μικρότερες ή μεγαλύτερες συναθροίσεις για να ανταλλάξουν οι συνάδελφοι μεταξύ τους ευχές, ή και δώρα. Άλλοτε αυτή είναι μια μικρή γιορτή μετά την ολοκλήρωση των καθημερινών εργασιών κι άλλες φορές μία έξοδος για ποτό ή φαγητό σε μπαρ / εστιατόρια. Το outfit που θα επιλέξετε δεν χρειάζεται να είναι πολύ μακρινό από το καθημερινό σας ντύσιμο στη δουλειά, ωστόσο οι λεπτομέρειες θα κάνουν τη διαφορά. Ένα κοστούμι είναι ιδανικό για την περίσταση, φροντίστε όμως να επενδύσετε σε πιο πολυτελείς υφές και εορταστικά χρώματα, όπως το κόκκινο, το πράσινο ή το royal μπλε, και ενισχύστε την εμφάνισή σας με κομψά και λαμπερά αξεσουάρ, που δεν χρειάζεται να είναι υπερβολικά. 

Key-pieces 

Κοστούμι με γιλέκο σε κόκκινο, Massimo Dutti. 

Θα βρείτε τα κομμάτια εδώ, εδώ κι εδώ. 

To χριστουγεννιάτικο δείπνο

Τις γιορτές όλοι λαμβάνουν προσκλήσεις για κάποιο γεύμα ή δείπνο, συνήθως οικογενειακό. Ο χώρος του σπιτιού και η παρουσία οικείων προσώπων χαλαρώνει και το ύφος της εμφάνισης, η οποία ωστόσο οφείλει να παραμένει γιορτινή. Ένα luxe knit φόρεμα που μπορείτε να συνδυάσετε μ' ένα ζευγάρι εντυπωσιακές γόβες είναι μία από τις πιο κομψές και άνετες λύσεις που μπορείτε να προτάξετε. 

Key - pieces 

One- shoulder κασμιρένιο μίντι φόρεμα Tom Ford, Exclusive to Mytheresa.

Θα το βρείτε εδώ

Glitter γόβες Jimmy Choo, kalogirou.com

Θα τις βρείτε εδώ.

Το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς 

Το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς έχει συνήθως τη μορφή κάποιου πάρτι σε σπίτι ή την οργανωμένη διασκέδαση εκτός. Όποια κι αν είναι η πρόταση που έχετε, η σαμπάνια και τα πυροτεχνήματα που συνοδεύουν την παραμονή επιβάλλουν και λίγο περισσότερο glam. Πούλιες, δαντέλες, λαμπερά υφάσματα, metallic υφές, διάκοσμοι από κρύσταλλα, glitter και φτερά είναι ό,τι χρειάζεστε για τη βραδιά που υποδεχόμαστε το νέος έτος και ακόμα κι αν δεν θέλετε να δώσετε προβάδισμα στην υπερβολή και τον μαξιμαλισμό αναφορικά με το στιλ σας, μπορείτε ωστόσο να αφιερώσετε ένα από τα κομμάτια της εμφάνισής σας, τη φούστα, το τοπ ή την παντελόνα σας, στη λάμψη που απαιτεί η συγκεριμένη περίσταση. 

Key-pieces

Τοπ σατινέ με μανίκια με όγκο, Zara.

Θα το βρείτε εδώ

Φαρδύ παντελόνι με πούλιες, Zara.

Θα τη βρείτε εδώ

Το κοινωνικό gala 

Η περίοδος των γιορτών συχνά περιλαμβάνει επίσημες χοροεσπερίδες ή εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται για κοινωφελείς σκοπούς. Ενίοτε μπορούν να συνδυάζονται με το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και συχνά το dress code είναι επίσημο. Αξιοποιήστε τα βραδινά σας φορέματα για την περίσταση, όπως ένα σατέν, ένα βελούδινο ή ένα μαύρο μάξι ή μίντι, και ολοκληρώστε με εντυπωσιακά κοσμήματα

Key- pieces

Σατέν μάξι φόρεμα, LAPOINTE.

Θα το βρείτε εδώ

Χρυσά σκουλαρίκια με διάφορα πετράδια, Goshwara.

Θα τα βρείτε εδώ.

Η βραδινή έξοδος με φίλες

Η βραδινή έξοδος με τις φίλες σας δεν είναι ακριβώς event, ωστόσο μπορεί αυτή να έχει έναν πιο επίσημο χαρακτήρα να προγραμματιστεί μέσα στις γιορτές. Φροντίστε, βεβαίως, η εμφάνισή σας να συνάδει με το εορταστική ατμόσφαιρα της εποχής και αξιοποιήστε τη βραδιά για να αναδείξετε την πιο θηλυκή και σέξι πλευρά του εαυτού σας. LBD και μίνι φούστες, φορέματα με cutout και τολμηρά tops που θα συνδυάσετε με τα κομψά πέδιλά σας και τα γούνινα πανωφόρια σας είναι η ιδανική πρόταση για την περίσταση. 

Key-pieces

Έξωμο ντραπέ φόρεμα, H&M.

Θα το βρείτε εδώ. 

Χρυσά πέδιλα με χοντρό τακούνι MICHAEL Michael Kors, kalogirou.com

Θα τα βρείτε εδώ