Τα καλύτερα βραδινά φορέματα για γυναίκες άνω των 50

Τα φορέματα που θα αναδείξουν την κομψότητά σας.

Λίγο πριν τις γιορτές, το ενδιαφέρον είναι συνήθως στραμμένο σε δύο πράγματα: τα δώρα και το ντύσιμο που θα υποστηρίξει τις εμφανίσεις μας. Το "επίσημο ένδυμα" και το glam style έχουν την τιμητική τους σε πάρτι, χορούς, συγκεντρώσεις, βραδινές εξόδους. Και ειδικά φέτος, η επιθυμία να φορέσουμε τα "γιορτινά" μας μοιάζει πιο επιτακτική και απαραίτητη από κάθε άλλη χρονιά. Οι γυναίκες είναι αυτές που συνήθως ηγούνται του shopping των εορτών αναλαμβάνοντας να ντύσουν τις ίδιες, αλλά και όλη την οικογένεια. Οι επιλογές συχνά στρέφονται στους πρωταγωνιστές των εορταστικών events, τα βραδινά φορέματα. Και εκεί ξεκινούν και τα πρώτα διλήμματα: πως θα βρούμε αυτό που ταιριάζει στην περίσταση, στο στιλ μου, στον σωματότυπό μου, την ηλικία μου; 

Διαβάστε Επίσης

Βραδινά φορέματα για γυναίκες άνω των 50

Όπως έχουμε πει πολλές φορές, η μόδα δεν έχει κανόνες αναφορικά με την ηλικία. Η προσωπικότητα και το προσωπικό στιλ θα σας υποδείξουν αυτό που θα επιλέξετε να φορέσετε. Ωστόσο, οι περισσότερες γυναίκες μετά τα 50 επιλέγουν συνήθως να καταφύγουν σε πιο σοφιστικέ και μίνιμαλ ενδυματολογικές επιλογές, γιατί συχνά αυτό το στιλ τις κάνει να αισθάνονται μεγαλύτερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση, και αποτυπώνει καλύτερα την ωριμότητα και τον δυναμισμό που έχουν κατακτήσει μέσα στα χρόνια. 

Ένα κομψό little black dress ή ένα μίντι φόρεμα με A-line φούστα ή σε ίσια γραμμή (sheath dress), ένα cocktail dress από δαντέλα, φορέματα με εντυπωσιακά μανίκια, μάξι αέρινες τουαλέτες από πολυτελή υφάσματα, και off-shoulder φορέματα  είναι από τις σιλουέτες που ενθουσιάζουν περισσότερο τις γυναίκες από 50 και πάνω. Τα πιο σέξι σχέδια, τα αποκαλυπτικά φορέματα, τα έντονα cutouts και τα πολύ μίνι, συνήθως είναι βραδινά φορέματα που αποφεύγουν γιατί ανήκουν στο στιλ που εκπροσωπούσε άλλη, νεότερη δεκαετία της ζωής τους.

Επίσης, οι πιο ώριμες γυναίκες έχουν καλύτερη γνώση του τι ταιριάζει στο σώμα τους και η γραμμή του βραδινού φορέματος που θα επιλέξουν παίζει συχνά (και σωστά) το πρώτο λόγο στις επιλογές τους: για παράδειγμα, ένα off-the-shoulder φόρεμα ταιριάζει πολύ σε μία γυναίκα με πληθωρικό μπούστο ενώ γυναίκες που δεν αισθάνονται άνετα με το να αποκαλύπτουν τα μπράτσα ή τα χέρια τους επιλέγουν φορέματα με puff μανίκια ή μακριά μανίκια, ή ακόμα φορέματα που συνοδεύονται από ασορτί ζακετάκι ή μπολερό. Οι στενές γραμμές στα φορέματα εξυπηρετούν περισσότερο γυναίκες με πιο αδύνατα πόδια, ενώ οι αέρινες φόρμες και τα flare σχέδια γυναίκες με καμπύλες. Βεβαίως, κι εδώ τα πάντα μπορούν να ανατραπούν, αφού το πώς νιώθει άνετα μία γυναίκα μ' αυτό που φορά δεν έχει να κάνει πάντα με γραμμές και σιλουέτες. 

Editor's choices 

Μάξι σατέν πικέ φόρεμα navy blue, Reem Acra.

Φόρεμα από μεταξωτή ζορζέτα Max Mara, Max Mara Boutique.

Φλοράλ μίντι φόρεμα με ζώνη, Reformation.

Δαντελένιο φόρεμα μπορντό, H&M.

Φόρεμα από metallic ζορζέτα, Penny Black.

Φόρεμα με κεντήματα, Zara.

Ντραμπέ σατέν μίντι φόρεμα ιβουάρ, Petar Petrov.

Wrap μίντι φόρεμα μπορντό, Self -Portrait.